VALIKKO
27.3.2013 11:00

Pari pihin säästäjän Pariisi-vinkkiä

Pariisi tuntuu kaupunkina köyhästä aika kalliilta. On viiden euron teekupposia ja saman verran maksavia macaronseja. Pariisissa ei voi oikein harrastaa rakastamaamme kaupungissa valtelua, jossa hypähdetään sattumanvaraisesti sisälle jokaiseen kivan näköiseen kahvilaan tauolle. Espanjalaiset ystävämme tekivät näin Eiffel-tornin vierellä ja meinasivat tukehtua lautasliinoihinsa, kun lasku kahdesta Café con lechestä tuotiin heille – 11 euroa.

Haluankin nyt jakaa kanssanne kolme vinkkiä, joiden ansiosta Pariisissa matkustanut pihi, säästäjä tai köyhä ei tunne mielipahaa järkyttävän rahanmenon johdosta.

1. Suosi laskeutumista Orlyn lentokentälle. Se on niin lähellä keskustaa, ettei sinun tarvitse ottaa sieltä junaa tai seitsemän euron Orlybus-lentokenttäbussia saapuaksesi Pariisin ytimeen tai sen liepeille. Ota sen sijaan ihan tavallinen Pariisin kaupungissa liikennöivä bussi. Se lähtee Orly-Sud terminaalista, G-sisäänkäynnin edestä laiturilta 4. Bussin numero on 183 ja sen päätepysäkki on metroasema nimeltä Porte de Choisy. Aja bussilla 50 minuutin matka päätepysäkille asti, josta voit sitten jatkaa matkaasi mihin tahansa Pariisia metrolla. Bussiin numero 183 voi ostaa lipun kuljettajalta hintaan 2 euroa! Halpaa kuin saippua!

2. Kun sinun tulee nälkä ja tarve syödä hyvin, mene Latinalaiskortteliin. Kerää kaikki liput ja laput, joita sisäänheittäjät ja muut ravintola-feissarit jakavat sinulle ja vertaa niissä mainittuja hintoja ravintoloiden ulkopuolella oleviin kyltteihin. Metsästä tällä tavoin sinulle sopivin päivän menu, jonka hinta voi jäädä edellä mainittuun kahden kahvin arvoon.

3. Kun sinun tulee kylmä, kuuma tai hiuko Eiffel-tornin liepeillä, älä mene ensimmäiseen näkemääni kahvilaan. Kulje sen sijaan puiston poikki kohti Eiffel-tornin vastapäätä sijaitsevaa sotilas-koulua. Kun Eiffel-torni jää selkäsi taakse ja sotilaskoulu on aivan edessäsi, käänny vasemmalle, jolloin näet kadun nimeltä Avenue de Tourville. Kävele sitä pitkin niin kauan, että näet pienen oranssinvärisen kahvilan, jonka edessä nainen paistaa creppejä. Jos hiukoo, osta creppi kuudella eurolla. Jos on kylmä, ota kuuma viini kahdella eurolla. Jos on kuuma, ota sooda kahdella eurolla. Osa kahvilan työntekijöistä puhuu hyvää englantia ja paikka on ilmeisesti edullisuutensa vuoksi ja myös siksi amerikkalais-opiskelijoiden suosiossa.

Kommentit

    • rosita

      Olkaa hyvä! Kiva lukea sitten sun estetiikka-näkökulmasta Pariisista, tehän saatettu tehdä vaikka ihania antiikki-löytöjä, ihanaa! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.