VALIKKO
31.12.2012 14:09

Parvekkeeni alla on palmupuu

Olemme perillä Elchessä ja olemme valtavan tyytyväisiä.

Olemme nukkuneet kaksi yötä ihastuttavassa ja meille aivan liian suuressa asunnostamme. Vuokra-isäntämme asuu alakerrassa ja on meille oikein ystävällinen. Hän on ammatiltaan puuseppä ja verhoilija ja hänen ateljeensa on kerrostalomme katutasossa.

Elchestä ei ollut helppo löytää asuntoa kolmeksi kuukaudeksi, sillä välittäjät halusivat vuokrata asuntoja joko puoleksi vuodeksi tai vuodeksi kerrallaan. Onneksi elcheläinen ystävämme auttoi meitä ja löysi lopulta meille asunnon; vuokra-isäntämme on hänen ystävänsä. Saimme vuokrasta 50€ alennusta, koska olemme niin mukavia ja nyt maksamme vuokraa 100€ vähemmän 5 h+k+kph+p asunnostamme Elchessä, kuin 1 h+k+p+s asunnostamme Jyväskyläläisessä lähiössä. Ainut mukavuus, joka asunnostamme puuttuu on internet, ja sitä tulinkin tänään metsästämään elcheläiseen ostoskeskukseen mieheni mennessä pelaamaan jalkapalloa ystäviemme kanssa heti aamusta.

Elchessä tuoksuu Dakarille. Betonipenkkisissä puistoissa kävellessä tuntuu myös samalta, kuin Dakarissa. Asunnossamme ei ole sen kummempaa lämmitystä, joten näin talvi-aamuina meillä on yhtä vilpoisaa kuin Dakarissa talvella.

Kävimme eilen ruokakaupassa ja meinasin saada hyperventilointi-kohtauksia pelkästä innosta. Tuoreita katkarapuja, kaikenlaisia kaloja ja jopa lempihedelmiäni, Malissa runsaasti ahmimiani sun-suneja, on saatavilla ja halavalla! Lähimarketissamme ei muuten ole myynnissä muovipusseja, joihin pakata ostokset, vaan kestokasseja. Hyvä Elche!

Ensivaikutelmat Elchestä ovat kaikinpuolin positiiviset. Jotta voisitte samaistua aurinkoisiin tunnelmiimme täällä, tässä on kuva parvekkeeltamme. Tällainen on siis talvemme vuonna 2013.

Kommentit

 • tatjaana

  Olemme perillä Elchessä. Siis missä olette? Missä päin maailmaa, mulla ei ole mitään aavistusta, mutta mielelläni minäkin olisin siellä. Asuisin mielelläni missä paikassa tahansa, joka olisi ulkomailla ja lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä, kolme kuukautta.

  • rosita

   Hei Tatjaana!

   Elche sijaitsee Espanjassa, Valenciassa. Tämä on ulkomailla, lämpimässä ja turvallisessa ympäristössä, vaikkakin tänään oli vain 14 astetta lämmintä. Espanjan talvi ei kuitenkaan sisällä lunta ja miinusasteita, joten voitonpuolella ollaan! 🙂

 • Tase ja Terttu

  Moikka matkalaiset. Terveiset räntäisestä Jyväskylästä. Kerroppa osoite missä asutte, niin käyn kurkistamassa paikkakuntaa. Menestystä työhönne!
  t.tase

  • rosita

   Hei Halssilalaiset!

   Meidän osoite on Calle De Diego Fuentes Serrano 1-3 Elchessä (Elx paikallisten kielellä). Aloitettiin eilen kielikoulu bambaraksi ja espanjaksi!

 • Minskiloota

  Piti sitä vaan sanoa että AHHHHH. Täällä narskuu lumi kengän alla, ja vaikka sekin on kaunis ääni, niin on kyllä palmupuun kahinakin. Ihanuutta sinne!

  • rosita

   Kiiiittiiii!! <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.