VALIKKO
14.1.2014 19:23

Pihi säästäjä shoppailee

Tiedättehän muotiblogien postaukset shoppailupäivistä kaupungilla? Ne, missä käydään Fazerilla brunssilla, shoppaillaan Luikkarilla ja Tara Jarmonin tapaisten suunnittelijoiden liikkeissä, syödään illallista Farangissa ja poiketaan ihanissa pikkukivijalkaputiikeissa Bulevardilla ja Espalla. Hyvä, sillä niissä ei ole mitään vikaa! Ne ovat virkistäviä ja ihania, itsekin lähtisin kyllä mielelläni sellaista päivää viettämään.

Tämä postaus toteutetaan nyt samalla idealla, mutta kuten otsikko paljastaa, eri lähtökohdista. Matkakuumeinen tuhlaa ainoastaan reissun päällä ja reissuihin. Silti on mukavaa käydä joskus shoppailemassa ja kahvilla kaupungilla ja siksi aionkin kertoa vinkkini aivan järkyttävän halpaan tapaan toteuttaa tuo yhtälö Helsingissä mainitsematta kertaakaan sanoja kirpputori ja Ikea.

Helsingin halvimman Take Away kahvin tai teen saa Rautatientorin Isabella Cafésta. Se kustantaa yhden euron ja kaksikymmentä senttiä (1,20€). Isabella Café löytyy menemällä sisään Elielin aukion puoleisista ovista Asemarakennukseen ja kääntymällä vasemmalle käytävään. Käytävän puolessa välissä on pieni eteishalli, jossa Isabella Café sijaitsee. Jos Juhlamokka ei miellytä, myös erikoiskahveja on tarjolla kahden euron hintaa. Italialainen ystäväni arvosteli Isabella Cafén cappuccinon buenoksi.

kuva 1

kuva 2

Sitten se shoppailupuoli. Rautiovaunuilla 6 ja 8 pääsee Arabian kauppakeskukseen, josta voi ostaa vähän halvempaa Seppälää. Siellä sijaitsee nimittäin Seppälän Outlet osasto, jota ei mainosteta yhtikäs missään. Ulkopuolelle kauppakeskuksen Seppälä näyttää ihan miltä Seppälältä tahansa, mutta sisään tullessa koko totuus paljastuu. Osa kaupasta on muutettu Outlet-myymäläksi ja sieltä saa tuotteita alkaen 0,50€. Viimeksi, kun kävin Arabiassa shoppailemassa, ostin talvisen kotelomekon (2€), haaleanvaaleanpunaiset mokkanahkajäljitelmä korkkarit (3€) ja kasan bikineitä, sukkahousuja ja päähineitä (2€). Ystäväni vallan villiintyi edullisista hinnoista ja hankki itselleen pari mekkoa, muutamat housut ja sata paitaa hintaan 35€.

Ihan kuin Tallinnassa silloin vanhaan hyvään aikaan, kun sieltä teki vastaavia löytöjä! Vaan nytpä ei tarvitse lähteä merta edemmäs shoppailemaan ja kahvia juomaan. Kaltaiseni pihit säästäjät voivat nyt nauttia tästä riemusta Helsingissä!

Kommentit

  • Riina

    Hei! Kiitti tuosta outlet-vinkistä. Ite oon löytänyt kans yhden hyvän outletin, joka sijaitsee ihan jo makkaratalossa. Pitää testata tuo seppälän outlet! 🙂 http://www.warehouse.fi/

    • rosita

      Kiitti sullekin Warehouse-vinkistä! Viimeksi olen käynyt Warehousessa kun se oli olemassa Jyväskylässä. Muistaakseni siellä oli todella edullisia kenkiä, täytyypä pistäytyä perjantaina Waressa kun on palkkapäivä, wuhuu! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.