VALIKKO
29.5.2014 12:14

Pihin säästäjän Berliinin vinkit – osa 1

Olemme hyvin tyytyväisiä. Vietimme juuri kolme päivää ja kaksi yötä Berliinissä.

En ole ennen reissuamme ymmärtänytkään, miten hieno kohde Berliini on meille piheille säästäjille. Jaankin nyt kanssanne muutaman vinkin ja faktan ekonomisesta näkökulmasta kanssanne, Angatan taloudelliset, mutta mukavuudenhaluiset lukijat.

1) Älä maksa meno-paluulipusta 100 euroa enempää
Helsingistä on hyvät yhteydet Berliiniin. Air Berlin, Lufthansa ja Germanwings lennättävät Tegelin lentokentälle edullisesti ja usein. Heidän tarjouksiaan kannattaa kytätä tasaisin väliajoin, joskus matkaan saattaa päästä jopa 60 euron hintaan.

Berlin_charlottenburg

Berlin 004

2) Käytä Hotels.comin tarjoukset hyväksesi
Berliinissä on valtava hotellitarjonta. Suurten ketjujen lisäksi siellä on pilvin pimein pienempiä majoitusliikkeitä, jotka löytyvät Hotels.comin tarjonnasta. Kun valinnanvaraa on paljon, on tarjoushintojakin paljon. Me nukuimme reissullamme kolmen ja puolen tähden hotellissa nimeltä Energiehotel Charlottenburgin kaupunginosassa. Maksoimme yösijasta neljäkymppiä yö. Hotelli on erittäin siisti ja tyylikkäästi sisustettu, sekä hyvin rauhallinen. Hotellin sijainti oli mukava, sillä sen ympäristössä oli runsaasti kahviloita, ravintoloita ja S-junan pysäkki. Hotellin huonoja puolia oli huoneissa toimimaton wi-fi. Lisäksi hotellihuoneiden vessoja ei oltu rakennettu ihmisten yksityisyyttä kunnioittaen, joten valitse Energiehotel vain siinä tapauksessa, että huonetoverisi ja sinä olette niin hyvissä väleissä, etteivät pienet äänitehosteet ja melkein läpinäkyvät, ylhäältä avoimet, hiekkapuhalletusta lasista kootut vessan seinät haittaa viihtymistänne hotellissa. Ilmastointi on huoneissa oikein hyvä, hajuhaittoja ei ole!

Berlin 008

Berlin 019

Berlin 052

3) Syö edullisesti
Berliinissä pihi säästäjäkin syö ulkona hymyssä suin. Erityisesti lounasaikaan löydät mitä kukkaroa ilahduttavimpia tarjouksia, kuten pastasalaatin parmesanilla kolmella eurolla Adenauerplatzilta tai vietnamilaisen nuudeliketon neljällä eurolla Hackescher Marktilta. Illallispaikkojenkaan hinnat eivät ole ikäviä. Me saavuimme viime sunnuntaina Berliiniin myöhään viivästyneen luentomme takia. Suunnilleen klo 23.30 etsimme vielä auki olevaa ravintolaa, joka suostuisi tekemään meille jotain mukaan otettavaksi. Löysimmekin sellaisen osoitteesta Leibnizstrabe 70. Ravintola on kreikkalainen ja sieltä sai mukaan, mitäpä muuta kuin ah niin hyviä pitaleipiä! Tikkurilan kreikkalaista nautittuani on ollut erityisen innoissani kreikkalaisesta ruoasta: koska en ole käynyt koskaan Kreikassa, en tiennyt pitäväni siitä niin kovin! Innostuin paikasta niin, että kävin siellä itsekseni seuraavana iltana halloumsalaatilla. Satuin sillä hetkellä olemaan ravintolan ainoa asiakas ja ilmeisesti siksi talo tarjosi minulle jälkiruoaksi suklaamoussea ja jälkijälkiruoaksi ouzoa. Ravintolan sijainti ei ole siinä mielessä mitä parhain, ettei sen vieressä ole kuin asuinrakennuksia. Ravintolaa ei senkään takia välttämättä huomaa, että sen eteen on jostain syystä parkkeerattu parakki, joka on vieläpä ympäröity aidalla. Tämän kreikkalaisen ravintolan kohdalla ei siis kannata tuijottaa asiakkaiden puuttumista, ruoka on mitä parhainta (ja edullista tietty, pitat kolmisen euroa ja halloumsalaatti kuusi).

image

image

Näin, olemme nyt käsitelleet loman peruspilareita koskevat vinkit. Seuraavassa postauksessa vinkkaan Berliinille ominaisista piirteistä, ilmaisesta ajanvietteestä ja liikkumisesta kaupungissa. Olisi myös kiinnostavaa kuulla sinun Berliinivinkkisi, itse kun olen Berliinin vasta-alkaja. Kommenttiboksi soikoon!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.