VALIKKO
1.6.2014 11:04

Pihin säästäjän Berliinin vinkit – osa 2

1) Liiku edullisesti
Berliini on suuri kaupunki, jonka kaupunginosat ovat keskenään hyvin erilaisia. Kaupunkia palveleva julkisen liikenteen verkosto on kattava ja edullinen. Vuorokauden lippu maksaa vain 6,7 euroa AB-alueella. Kaupunki on jaettu kolmeen vyöhykkeeseen, joista keskeisimpiä ovat A ja B. Tegelin lentokenttä sijaitsee kätevästi B-vyöhykkeellä, joten säästäväisinä ihmisinä järjestimme ohjelmamme niin, että puolitoista lomapäivää hoidimme asioita ja katselimme nähtävyyksiä kävelyetäisyydellä hotellistamme ja viimeiselle vuorokaudella hankimme lipun, joka kattoi nähtävyyksissä kulkemisen lisäksi myös lentokenttäkyytimme. Roope Ankka sisälläni hymisee säästämisen mielihyvästä!
Berlin 041

Jos aikoo koluta Berliinissä useampia museoita museosaarella, kannattaa hankkia Berlin Welcome Card, johon sisältyy pääsy kaikille saaren museoille ja oikeus käyttää julkista liikennettä. 72 tunnin kortti AB- alueelle maksaa 38,50 euroa. Minä olisin halunnut käydä Pergamon-museossa katsomassa Babylonin Ishtar-porttia, mutta lippujono sinne oli kahden tunnin mittainen! Valmiiksi hankituilla lipuilla olisi luultavasti päässyt ryhmien vanavedessä jonon ohi. Kävimme lopulta Neue-museossa katsomassa Nefertitin patsasta. Ilman Nefertitiä Neue-museo olisi ollut todella laiha lohdutuspalkinto Pergamoniin verrattuna!
Berlin 055

2) Käy katsomassa ilmaisia nähtävyyksiä
Kylmä sota on teema, jonka ympärille Berliinissä rakentuu ilmaisten nähtävyyksien rypäs. Itä-ja Länsi-Saksan raja, Checkpoint Charlie, sijaitsee 100metrin päässä Kochstrabe-nimiseltä juna-asemalta. Checkpoint Charlien ympäristöstä löytyy raja-aseman lisäksi paljon tietoa kylmästä sodasta, Berliinin muurin rakentamisesta ja tarinoita ihmisistä, jotka ovat ylittäneet tai yrittäneet ylittää muurin salaa. Checkpointilta poistuttaessa Stadtmittelle päin vastaa tulee hauskat, vuokrattavat Trombisafariautot ja lopulta myös pala säästettyä Berliinin muuria. On se vaan vaikuttavaa nähdä muuri omin silmin. Berliinin muurilla löytyy lisää tietoa elinoloista Itä-ja Länsi-Saksan välillä ja Topograph of Terror-museo, joka kertoo Saksan kauheista sotavuosista ja hullusta Hitleristä. Tällaista tietoa hankkiessa sitä ajattelee, miten outoa on, että niin kauheita asioita on voinut oikeasti tapahtua.
Berlin 011

Berlin 027

Berlin 032

3) Varaudu kahteen kummallisuuteen
Berliinissä ei ole julkista, ilmaista wi-fiä juuri missään. Meidän oli pakko käydä matkamme aikana jopa Starbucksissa, jotta saimme käytettyä verkkopankkia hotellista poistuttuamme. Myöskään pankkikortti ei käynyt juurikaan missään muualla, kuin samaisessa Starbucksissa, joten jouduimme useamman kerran juoksemaan ulkona automaattia etsien. Eli käteistä taskut täyteen ja suunnitelmallisuutta nettihetkiin, niin Berliinissä on huoletonta hengailla!
Berlin 037

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.