VALIKKO
15.6.2015 22:32

Pöllöt silmille, se on ekoa ja eettistä!

Hattarapäisyyden vuoksi missaamani tapahtuma poiki kuitenkin lopulta mielenkiintoisen tuttavuuden: hoksasin Pöllöt-merkkisten aurinkolasien olemassaolon!

image
Pöllöihin tutustuminen osui kohdallani oikein sopivaan aikaan, olenhan vastikään tosissani innostunut eettisestä ja ekologisesta muodista. Ongelmaksi edellä mainitun muodin ostamisessa ovat muodostuneet tyyliseikat. Ihan kuin eettisen muodin ostajat olisivat kaikki joko

a) hippejä, joiden mielestä on mahtavaa pukeutua kaikkeen, joka on tehty hampusta ja on ruskeaa/vihreää/mahdollisimman maanläheistä väritykseltään

b) klassisesti mustaan/valkoiseen/harmaaseen/beigeen pukeutuvia purkkarinaisia, jotka ”irrottelevat” käyttämällä Tomsseja viikonloppuisin.

Ei sillä, että minun tarvitsisi ostella nyt yhtään vaatekappaletta, mutta onpahan tällainen ilmiö pistänyt silmään. Siksi olenkin päättänyt täällä blogissa esitellä itseäni miellyttäviä ekologisen ja eettisen muodin valmistajia. Pöllöt ovat siis ensimmäinen löytöni.

Alunperin klikkasin auki Pöllöjen nettisivuille vievän linkin, koska rikoin aurinkolasini ja olen käyttänyt mieheni arskoja. Puusta valmistetut aurinkolasit tuntuvat heti ekologisemmilta, kuin muovisankaiset sellaiset, ja kun huomasin, että Pöllöjä valmistetaan myös bambusta, tajusin, että no nyt on ekoa. Muistatte varmaan, kun kymmenen vuotta sitten kaikki ostivat Ikeasta sellaisen bambun verson kasvamaan pitkäkaulaiseen lasiseen maljakkoon olkkarin sohvapöydälle. Nehän kasvoivat ihan hirveää vauhtia ihan itsekseen! Bambun käyttö materiaalina ei siis rasita luontoa. Pöllöjä valmistetaan myös ruusupuusta, pähkinäpuusta, tammesta, zebrawoodista ja eebenpuusta. Näiden puumateriaalien ekologisuudesta en tiedä mitään, joten lähetin Pöllöille sähköpostia kysyäkseni asiasta ja yrityksen eettisten seikkojen huomioon ottamisesta.

Sain vastauksen Pöllöjen Konsta Pohjamolta vielä saman päivän aikana. Konsta kertoi, että Pöllöjen tuottajan puunhankinnalla on FSC-sertifikaatti. Niin mikä? FSC-sertifikaatti takaa, että sillä merkitty puutuote on hankittu ympäristön kannalta vastuullisesti hoidetusta metsästä, jonka ”tarkoituksenmukainen metsänhoito varmistaa, että sekä puunkorjuu että muiden metsätuotteiden hyödyntäminen ylläpitää metsien monimuotoisuutta, tuottavuutta ja ekologisia toimintoja”, selviää minulle FSC:n nettisivuilta. Ihan loistavaa, Pöllöt!

Pöllöjen nettisivuilla lukee, että aurinkolasit valmistetaan Aasiassa. Entäs ne eettiset seikat? Tarkemmin sanottuna Pöllöjä tehdään Kiinassa, muttei missään hikipajassa. Kiinalaisen tuottajan työolot ja henkilöstön palkkaus on selvitetty ja todettu kunnollisiksi, ja mikä tärkeintä, viestintä Pöllöjen ja kiinalaisen tuottajan välillä on avointa. Pohjamon Konsta mainitsee, että he ovat päivittäin yhteydessä Kiinaan, ovat saaneet kuvia ja videota tuotantotiloista ja he aikovat vierailla tuottajan luona piakkoin. Se, että yritys pystyy antamaan selvät, kiertelemättömät vastaukset heti eettisyydestä kysyttäessä kertoo siitä, että asiaan on paneuduttu.

Omat suosikkini Pöllöjen netissä näkyvästä valikoimasta ovat nämä punaiset bambuarskat! imageNettisivujen oppaan mukaan niiden pitäisi sopia ovaalinaamaani. Vai onkohan minulla ennemminkin sydännaama? Enivei, silloinkin niiden pitäisi olla hyvät.

Netin Pöllö-valikoimien kaikissa laseissa on mielestäni tuulahdus Mad Men-sarjasta tuttua 60-lukulaista viileää tyylikkyyttä, joka ei koskaan mene pois muodista. Ihka uusiin ja uskoakseni yhtä tyylikkäisiin Pöllö-malleihin pääsee tutustumaan tiistaina ja keskiviikkona Vallilassa! 16.6.-17.6. on Pöllöjen Summer Garage Sale osoitteessa Lohjantie 3 C (takapiha), 00550 Helsinki. Minä yritän päästä Dockani kanssa paikalle, vaikka olenkin ihan jännityksissä asiasta. Siitä tulisi nimittäin Dockan ensimmäinen lähijuna/ratikkamatka. Vauva muuttaa kaiken, eipä näköjään tarvitse enää lähteä painamaan bussilla Saharan halki seikkailuja etsimään, kun arki on nykyään niin jännää että hirvittää!

 

 

Kommentit

 • miraorvokki

  Oon kurkkinut Pöllöjä joskus jo aikaisemminkin. Hienoa, että tämmösiä uusia juttuja tulee koko ajan! Ekologisuus kunniaan. Plussaa toi sun stereotyyppinen-henkilöryhmitelmä. Illan hymyt nousi kasvoille. ;D Hih!

  • rosita

   Eikö ookin mahtavaa tällanen muoti, jossa laatu on hintaa tärkeempi asia?! Ja hyvä jos hymyilyttää 😀

   Luin sun blogista et muutat Helsinkiin. Tervetuloa lentokentän läheisyyteen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.