VALIKKO
19.11.2014 18:57

Putoamatonta hahmomarkkinointia

STT tiedotti minua viime perjantaina hahmomarkkinoinnista.

Saamassani sähköpostissa esiteltiin Kids Factory Oy:n ja Haaga-Perhon tekemää tutkimusta satuhahmomarkkinoinnin merkityksestä matkailussa. Perheitä houkuttelevissa kohteissa hahmomarkkinointi toimii paremmin kuin pussillinen uusia markkinointikeinoja, sillä niiden todetaan jopa ohjaavan perheiden päätöksiä siitä, mihin lähdetään lomalle. Hahmojen kannattaa antaa myös koristaa mitä erilaisempien oheistuotteiden kylkiä, sillä mitä tunnetumpi hahmo, sitä mielenkiintoisempaa niiden ympärille rakennettu sisältö matkailijan kannalta on.

Käännetäänpä asia kansankielelle. Rakastan Peppi Pitkätossu-kirjoja. Minulla on ne kaikki. Koska rakastan Peppi-kirjoja, minulla oli joskus leikkisä Peppi-lompakko ja nykyään juon aamuteeni- ja kahvini Peppi-mukista. Kun matkustan Ruotsiin, haluan Vimmerbyyhyn ja Junibackeniin mielummin, kuin taidemuseoon, sillä haluan nähdä Peppiä: Pepin taloa, Pepin jahtaamia poliiseja, hevosta ja rouva Rissaskaa. Kaikkea tätä ja olen 29-vuotias aikuinen ihminen, Peppi-marinoitu sellainen.

Miten monta kertaa tehokkaampaa hahmomarkkinointi onkaan siis lasten kohdalla, joille hahmot ovat ihan oikeaa todellisuutta? Jos minulla olisi lapsi, käyttäisin lasta oivana tekosyynä vierailla kaikissa maailman Peppi-paikoissa ja lietsoisin häneen omaa Peppi-maniaani! Tietysti jos kuvitteellinen lapseni olisi ihan innoissaan vaikkapa Sokos Hotellien Onni Orava-maskotista, nukkuisin mielelläni Sokos Hotelleissa siitä ilosta, että saisin katsoa iloista lasta hotellin Onni Orava-krääsän äärellä. Puhumattakaan Muumimaailmoista ja Ville Viikingeistä, hahmomarkkinointi tosissaan toimii!

Tulisikohan Vantaalle enemmän lapsiperheturisteja lentokentältä, jos Helsingin keskustaan vievän Finnair-bussin viereen pysäköisi hahmomarkkinoinnin hengen mukaisesti iloisen kirjava Jumboon ja Heurekaan vievä bussi Pupu-pukuisella kuskilla ja iloisella rahastaja-lampaalla varustettuna? Minä ainakin nousisin kyytiin!

Mihin teidän perheenne lähtee hahmojahtiin ja ketä katsomaan?

Kuvassa rakastamani supersankarin kanssa, hän on Pepistä seuraava: Juustonaksumies Ahvenanmaalta <3
image

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.