VALIKKO
21.1.2012 14:24

Ranskalainen, Kaikkitietävä ja Hai Budapestissä

Lentokone pääsi aikanaan ilmaan Helsinki-Vantaalta ja me perille Budapestiin. Lentokentällä seurasimme turisti-info tädin neuvoa ja menimme bussilla metropysäkille, ja metrolla keskustaan. Oli kyllä mainiota matkaseuraa noissa kahdessa kulkuvälineessä!

Jo Helsinki-Vantaalla kuuntelimme neljän hengen matkaseuruetta, jossa erityisesti yksi täti tuntui tietävän Budapestista, lentokoneista ja politiikasta kaiken. Täti lateli faktaa toisen perään kovaan ääneen muun seurueen nyökytellessä alamaisena tädin ympärillä. Tädistä oli meille henkistä tukea matkalla lentokentältä keskustaan, me kun emme olleet ihan varmoja millä puysäkillä jäädään ja pitääkö ostaa uusi lippu yms. Täti lasketteli ilmoille joka bussipysäkin nimen historian, niin että seuraamalla tädin ääntä tiesimme koko ajan, missä mennään. Sellainen Täti Kaikkitietävä ei voi olla väärässä!

Meistä oli henkistä ja fyysistä tukea eräälle vanhemmalle yksin matkustavalle ranskalaiselle herrasmiehelle, jolla oli iiiiso matkalaukku ja kainalosauva. Budapestin julkisen liikenteen verkosto ei huomioi kainalosauva-herrasmiehiä lainkaan. Mieheni kantoi herrasmiehen laukkua ylös ja alas bussipysäkkien ja metron portaiden väliä, ja herra oli siitä hyvin iloinen. Onneksi meillä, herrasmiehellä ja Kaikkitietävällä oli sama matka!

Ensimmäisen Budapest-päivän aamunamme satoi, joten emme viitsineet tutustua historiaan ulkona kaupungilla. Vietimme sen sijaan koko päivän Campona ostoskeskuksessa Nagytetenyi-kadulla! Siellä taas kahta kenkäfriikkiä vietiin. On onni, ettei järjettömistä kenkäostosten määrästä tarvitse tapella puolison kanssa, vaan kumpikin lietsovat toisiaan toimintaan!

Ostoskeskuksen vetonaula eivät kuitenkaan ole kengät, vaan Tropicarium-akvaario, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Lukuisten akvaaroiden ja mitä kummallisimpien kalojen lisäksi siellä on tunneli, joka on rakennettu kaloja täynnä olevan altaan sisälle. On aika mahtavaa, kun hait ja rauskut ja värikkäät lättänäkalat ui pään yli ja tulee niin lähelle, että vähän hirvittää! En ole ikinä nähnyt haita, nyt on sekin koettu.

Tänään on kaunis päivä ja menemme keskustaan. Hei hei!

Kommentit

  • Reetta

    Hienoa, teillä oli ilmainen matkaopas, joka vielä tiesi kaaiiken!

  • rosita

    Oli vielä mahtavaa, kun Kaikkitietävä oli samalla lennolla paluumatkallakin!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.