VALIKKO
17.1.2013 12:30

Muut shoppailee muotia, minä granaattiomenoita

Ajattelin shoppailevani täältä Elchestä vaatekaapistani puuttuvia osia, onhan yleinen hintataso edullisempi kuin Suomessa. Luulin löytäväni kivoja putiikkeja ja Massimo Duttin parhaat aleraalit, joita sitten ylpeänä esittelisin vaikka äidille, joka tulee helmikuussa käymään. Laadukkaiden vaatekauppojen sijaan olen löytänyt taivaalliset ruokakaupat.

Valikoima täällä pikku-Elchessämme on kuin parhaimmassa metropolissa, vain valmis sushi puuttuu! On hyvin idyllistä käydä oman korttelin lihakauppiaan luona ostamassa päivälliseksi kyyhkysiä ja pari kanafilettä valmiiksi leikattuina ja olla se hömelö kanta-asiakas ulkomaalainen, joka ei osaa sanoa melkein mitään espanjaksi. Hedelmä- ja vihanneskauppiaita löytyy joka kulmasta, ja jos viitsisin siivota latva-artisokkia ruoaksi, söisimme niitä varmasti viikoittain. Lähiruoka eli Elchen alueella kasvatetut vihannekset ovat loogisesti halvempia kuin kauempaa tuodut, eikä mikään ole valmiiksi muoviin pakattua.

Rakastan myös Espanjan Lidliä laajoine halpis-juusto valikoimineen, jälkkäri-liköörihyllyineen ja vanukastarjontoineen. Todella onnellinen olen vieraillessani supermarket l’aljubin kaupassa, josta saa planteineja! Ne ovat Afrikan kävijöille tuttuja ruokabanaaneja, jotka friteerataan ja syödään tulisen chilikastikkeen kanssa. Kaikkien aikojen lempihedelmiäni persimoneja saa mistä tahansa ja l’aljubin hedelmäosastolla on tarjolla jopa Malissa ahmimiani sun-suneja (sellaisia vihreän, pyöreän kävyn näköisiä hedelmiä).

Myös l’aljubin kalatiski yllätti minut iloisesti eilen, sillä löysin sieltä samoja kaloja, joista valmistimme djebu djenniä (friteerattua kalaa ja riisiä soosilla) Senegalissa. Ostin heti neljä kalaa, jotka maksoivat yhteensä euron! Huraa!

Ruoka tekee niin onnelliseksi. Täällä Elchessä kasvaa myös granaattiomenoita, jotka täydentävät hedelmien top 3-listani. Rakastan granaattiomenoita! Tässä vielä teille elcheläisten tekemä opetusvideo granaattiomenan kuorimisesta ja siististä tavasta irrottaa siemenet hedelmästä. Itse lisäisin vielä tuossa loppuvaiheessa kulhoon vettä, jolloin yllättäviä granaattiomenamehua-silmään-pärskeitä ei pääse syntymään. Ostakaa kaikki yksi granaattiomena, ihmiset!

Kommentit

 • Amanda

  ”Muut shoppailee muotia, minä granaattiomenoita” – ja juuri siksi tykkään tästä blogista niin paljon! Ja pakko kyllä kompata, granaattiomenat on herkkua. Hurahdin niihin viime kuussa Turkissa taas uudelleen. 🙂

  • rosita

   Muchos gracias! Kiitos tosi paljon kehuista! Ihanaa, että viihdyt täällä! 🙂

   (iPadin ennustava tekstinsyöttö oli jäänyt miehen jäljiltä päälle ranskaksi, ja kun äskeiseen lauseeseen kirjotin ”paljon”, iPad tarjos valmiina sanaa ”paléontoligie”. Mun iPad luulee et tää on Ross Gellerin blogi!)

 • Minskiloota

  Ruokakaupat. Sinä sen sanoit, kappas ha! Että noi kyyhkyset ja banskut ja lähivihantelit kuulostaa ihanilta! Voihan taivas! Nauttikaa sulomuikut <3

  • rosita

   Ihana kommentti Minskeri, kiitti! 😀 nyt nauttiminen pääsi oikeinhuippunsa, kunlöysin yhdestä kaupasta suor cream&onion maustettuja SIPSEJÄ! Wohou!!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.