VALIKKO
11.5.2012 21:01

Ruotsin prinsessalla on kissa

Näin unta viime yönä, että äitini oli kahvilla Ruotsin prinsessa Victorian kanssa. Victoria oli jättänyt Danielin ja Estellen kotiin ja lähtenyt yksin ulos.

Näin äidin ja Victorian kahvipöydässä ja menin puhumaan heille, tai oikeastaan minulla oli äidille asiaa. Unessa ajattelin, että hei, tuossa istuu itse Victoria, minun täytyy sanoa hänelle jotain! Kävimme tällaisen keskustelun:

Minä: ”Victoria, har du en katt?”

Victoria:”Ja, det har jag.”

Minä:”Men hur många katter har du?”

Victoria:”Bara en.”

Minä”En själv?” (Kyllä, muistan, että sanoin unessa juuri noin!!!)

Victoria:”Ja, bara en.”

Keskustelun jälkeen käännyin lähteäkseni pois tilanteesta, mutta palasin vielä, koska halusin saada Victorian nimmarin. Sen sijaan, että Victoria olisi kirjoittanut paperiin nimekseen Victoria Bernadotte, hän kirjoitti Victoria Silvstedt.

Aamulla heräsin ja ihmettelin, että kuka ihme on Victoria Silvstedt. Minulla ei ollut asiasta hajuakaan, joten googletin nimen. Löysin vastaukseski tällaisen kuvan. Nyt on kafkaa, siis ihan alitajuntaa.

Kommentit

 • Hmmm

  Kafkalla ei ole tekemista alitajunnan kanssa, se oli Freud;)

  • rosita

   Kafka/alitajunta kommentillani en nyt mitenkään viittaa psykologian, vaan kirjallisuuden viitekehykseen. Franz Kafkan novellit ovat tunnetusti niin unenomaisia ja yllättäviä juonen käänteineen, että niitä on luonnehdittu materiaaliksi, joka ikään kuin tulee syvältä alitajunnasta. Kafkan tapa työstää tekstiä ei perusta toteen, vaan symbolismiin. Siksi Kafkan teksteihin voidaan yhdistää sana alitajunta.

   Vielä toinen asia: en ole keksinyt itse tätä loistavaa lentävää lausahdusta, hahahah!! Varastin sen Kallio-nimisestä sarjasta, jossa Mari Perankosken esittämä hahmo nimeltä Eeva toistelee sitä ilahduttavan usein, siis voi ETTÄ Kallio on kyllä paras suomalainen sarja ikinä! Haahhaa, ihan kuolen nauruun kun ajattelen esimerkiksi sitä, miten Piitu menee alkoholistinaapuriensa luokse hakemaan vaaleanpunaisia pikkuhousujaan, jotka naapurin rouva on tosiaan varastanut, ja jää asuntoon juomaan viiniä ja kuuntelemaan musiikin taideteoksia alkkisten kanssa ja sitten jossain vaiheessa Eeva tulee paikalle ja huutaa että, ”ei vitsi tää Hesa, siis tää on ihan kafkaa, siis nyt on alitajuntaa!” Ahhaaahaaaa!!!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.