VALIKKO
22.1.2015 17:25

Särvintärpit Tampereelta: illallinen ja lounas

Olen kohta vuoden heittänyt töissä läppää tamperelaisen kollegani kanssa työssä viihtymisemme edistämiseksi.

Vapaiden lähestyessä kyselemme toisiltamme, että ”kai sää meinaat Ohrajjyvässä pyärähtää.” Olin ihan fiiliksissä, kun Ohranjyvän omistaja ehdotti meille #bloggaritmansessa – tapahtumaan osallistujille alennusta ruokalistasta! En nimittäin tiennyt, että legendaarinen Ohranjyvä on nykyään ruokaravintola, joka on sijoittunut City-lehden Tampereen Paras Ravintola- äänestyksen kärkikahinoissa hyville sijoille useana vuonna. Jaa miksi Ohranjyvä on legendaarinen? Esimerkiksi siksi, että se on Mauno Ahosen kantis!

P1095359

 

Ilalliselle Ohranjyvään

Kävimme Ohranjyvässä perjantaina iltapalalla. Ohranjyvä on jaettu kahteen osaan, baarin puoleen ja ravintolaan. Meno Ohranjyvässä oli rauhallista, vaikka paikka olikin täynnä. Ruokailijoita oli niin paljon, että me saimme ruokailla baarin puolella, mikä ei haitannut yhtään, pöytätilaa oli tarpeeksi. Täysi ravintola on paras suositus.
P1095361
Koska olimme sattuneet syömään perjantaina aika paljon enemmän, kuin aavistimme, Teea ja Laura kiskoivat talon ranskalaiset dippeineen ja minä friteeratut bataattilohkot. Friteeratut bataatit olivat Malissa asuessani karkit korvaavaa herkkua, joita paistelin tai ostelin usein iltaisin. Ohranjyvän bataatit toivat Bamakon ajat mieleen, kotitekoisen makuisia.
P1095363
Toinen kuvassa näkyvä herkku on Tampereen jäätelötehtaan italialaistyylistä jätskiä. Paikallista ja ihan parasta! Söin tarjoilijan suosituksesta pallon piparkakkujäätelöä suklaakastikkeella. Jos kummelifanius ei ole riittävän hyvä syy jollekulle mennä Ohranjyvään, niin tuo jäätelö viimeistään on!
P1095364

 

Lähi- ja luomuruokaa lounaalla

Tampereen reissumme yllättäjä oli ehdottomasti Teppo Tapolan pyörittämä City Makkarabaari Tullintorilla. Koska Tapolan kuuluisin tuote on se yksi tummempi makkara, jota en syö, oli suorastaan jännää mennä katsomaan, mitä muuta iätkaiket kaikenlaista särvintä valmistanut tamperelainen suku tarjoaakaan. Yllätyksekseni City Makkarabaarin myydyin tuote lounasaikaan ei ole minkäänlainen makkara, vaan nämä:
P1105412
Kuvassa näkyvät lihapullat eivät ole mitä tahansa palleroita, vaan n. 75 gramman painoisia tiiviitä, kokolihaisia herkkupaloja. Annokseen kuuluu kolme lihapullaa, joista jaksoin syödä kaksi ja puoli. Söin omat pullani savujuustoperunoiden kanssa ja olin ihmeissäni. Lihhaa ja pottua, ihan perusaineksia, mutta niin maukasta! Teppo kertoi meille syödessämme juttuja japanilaisista turisteista, jotka ostavat hänen makkaroitaan kuvatakseen itsensä niiden kanssa ja irlantilaisesta reissaajasta, joka söi Tampereella oleskelunsa aikana joka päivä Makkarabaarissa, ennen kuin lähti New Yorkiin syömään jotain muuta yhtä hyvää.
P1105414
P1105406
Jos muuten etsii Tampereelta edullista lounaspaikkaa ja haluaa syödä lähi- ja luomuruokaa, täyttää City Makkarabaari nuo kriteerit. Kasvisruoka ei kuulu konseptiin, mutta sekasyöjille löytyy purtavaa. Kuvassa Teean vieressä istuu Kaaosta ja kukkamekkoja- blogin Jonna taaperoineen, joka ilahtui lastenannosten huokeudesta: 3,5 euroa/napero. Ainut asia, joka häiritsi ruokailuamme, olivat Tullintorin kauppakeskuksen kuulutukset, jotka olivat ihan tajuttoman kovalla ja joita joku innokas päästeli ilmoille ruokailumme aluksi ihan taukoamatta. Alkoi jo ihan huvittaa, kun ei niin miellyttävä ääninen kuuluttaja vaan kuulutteli menemään kerta toisensa jälkeen, niin ettei keskustelusta meinannut tulla aluksi mitään! Onneksi jossain vaiheessa hiljeni, niin että pystyimme kuuntelemaan Tepon juttuja. Hän on sitten mainio hahmo. Jos vastaisin Makkarabaarin markkinoinnista, käyttäisin hänestä taiteiltua piirroskuvaa heidän logossaan – ja niitä lihapullia tietysti!
P1105410

Ohranjyvä ja City Makkarabaari tarjosivat alennuksen listoistaan #bloggaritmansessa-tapahtumaan osallistujille

Kommentit

 • Jerry / Pako Arjesta

  Näyttääpä hyvältä :)! Pitänee pistää erityisesti tuo Ohranjyvä harkintaan sitten, kun seuraavan kerran eksyy tuolle alueelle :).

  • rosita

   Suosittelen Ohranjyvää yhtä vahvasti kuin Mauno Ahonen! 😉

 • Pilvi

  Hei! Voi, miten kiva blogi täältä löytyikään! Taisin päätyä tänne Kaaosta ja kukkamekkoja -blogin kautta. Olen hurahtanut matkustamiseen vasta näin ”keski-ikäistyessäni” =D, erityisesti Italia on vienyt sydämeni ja siellä Toscana <3.
  Meillä on paljon muutakin yhteistä ja yhteisiä tuttuja (Jyväskylässä) ;). Itse olen päätynyt tylsälle Etelä-Pohojammaalle ;D.

  • rosita

   Hei Pilvi!

   Kiitti kommentistasi ja tervetuloa lukijaksi! Eikö ole hauskaa, kun löytää jonkun tutun henkilön blogin? 🙂

   Italia on sellainen paikka, jonne Me ei olla vielä yhdessä matkustettu. Mä oon käynyt Pohjois-Italiassa Como-järvellä viikon verran syömässä maailman parasta ruokaa! Meillä olisi ystäviä Milanossa ja minä haluaisin Roomaan. Toscanakin kuulostaa ihanalta!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.