VALIKKO
14.1.2013 00:18

Siestan suuruudesta

Siestasta on tullut suunnittelematta osa päivärytmiämme täällä Elchessä. En odottanut tarvitsevani sitä täällä Euroopassa joka päivä, oletin sen olevan Afrikan juttu. Afrikassa kun on päivällä niin kuuma, että nukuttaa.

Täällä päivän tehtävät alkavat joka aamu klo 9:45. Olemme puuhissamme klo 13-14 asti, jonka jälkeen tulemme kotiin laittamaan ruokaa ja siivoilemaan vähän. Klo 16 se yleensä tapahtuu. Koko kehon valtaava väsymyksen tunne alkaa otsalta ja lamauttaa koko kehon, niin että on aivan pakko raahautua vuoteeseen. Miten hyvältä tuntuukaan olla viiden minuutin päästä aivan taju kankaalla ja kuorsata mistään mitään tietämättä keskellä päivää syvää unta!

Mahtavat siesta-unet kestävät puolesta tunnista puoleentoista tuntiin, riippuen kutakin siestaa edeltävästä univajeesta. Siestalta noustaan sen verran pökkeröisenä, että on pakko keittää kahvit (eli vettä pikakahvia varten, yyyyyh) tai kompuroida unenjälkeispäissään alakerran kahvilaan hyvälle kahville.

Klo 18 päivän tehtävistä nauttiminen alkaa uudestaan ja kotiin tullaan vaihtelevasti klo 21.30-23.00. Sen jälkeen tehdään taas ruokaa ja syödään, katsotaan Ranskan, Malin ja Suomen uutiset netistä, fiilistellään The Voice of Finland-laulajia, valmistaudutaan seuraavaan päivään, luetaan blogeja ja Aku Ankkoja ja katsotaan Espanjan telkkarista kisoja ja visailuja, jotka näyttävät kaikki loppuvan valtaisaan Gagnam Style-ryhmätanssiin.

Nukkumaan täällä pääsee yleensä klo 00-01 aikoihin. Ei siis ihme, että siestaa aikaan pikkusen ramasee!

Kommentit

 • Niina

  Voih, minut valtasi suuren suuri Espanjan kaipuu tämän postauksen luettuani! Kaiken lisäksi tapasin tänään entisen luokkakaverini, joka on kotoisin Boliviasta ja puhuimme yhdessä espanjaa. Hän lupasi lähettää kutsun Jyväskylän latinojen paardeihin 🙂 Espero que tengaís muy bueno tiempo allí en Elche! Os echo de menos! Besitos,
  Niina

  • rosita

   Sit ku me tullaan takas, ni lupaan puhua sun kans joka päivä kaikki kaksikymmentä sanani, jotka espanjaksi osaan! 🙂 ja kutsua sut meille siestalle! Ihan kesken työpäivän! No pasa nada! 😀

 • Reetta

  Mulle tuli tästä mieleen yhteinen elämämme Afriikassa. Ai että se oli ihanaa keitellä ja juoda yhdessä niitä kahveita ja herätä siestatokkuroista iltaa kohti 😀

  • rosita

   Tulkaa tänne ni otetaan heti uudestaan! 😀 Per vaan kyllä puuttuu, mutta jos se ei haittaisi…

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.