VALIKKO
9.5.2012 17:57

Sipsikertomus

 

Minä rakastan sipsejä ja dippikastiketta. Syön niitä niin usein kuin vain voin. Jos niitä syö liian monena päivänä peräkkäin, tulee huono olo. Tästä voi melkein päätellä, että ne ovat kyllä niin epäterveellistä tavaraa, että kroppakin kiittäisi  jos niitä ei söisi. Mutta kuten sanottu, rakastan sipsejä ja dippikastiketta.

Kerran, kun olin Prismassa, näin siellä pullean tytön, joka selvästi rakasti sipsejä yhtä paljon kuin minä. Tytön poikaystävä oli kuitenkin pitkä ja laiha, sekä selvästi urheilullinen, niin että hän kielsi pulleaa tyttöystäväänsä ostamasta sipsejä! Tytön kasvoille pääsi silloin niin surkea ilme, että poika antoi pitkin hampain tytön ostaa sellaisen pikkubagin Broadway-lastuja, mutta ei dippiä. Minun mieheni taas hymyili hyväksyvästi, kun heitin ostoskärryyn kaksi megapussia samoja Estrellan tuotteita, kuin edellinenkin sipsifani, ja vielä juustonaksuja, koska ne olivat tarjouksessa. Mieheni totesi, että toivottavasti saan lisää matskua menoon mukaan sipsirasvan myötä. Tämä on ehkä paras kulttuuriero ikinä! Saan syödä iloisin mielin kaikkea mitä haluan ja vaikka lihoa 10 kiloa ilman, että saisin kuulla edes puolikasta pahaa sanaa asiasta! Mahtavaa, minulla ei ole energiaa kalorien laskemiseen ja syömisteni miettimiseen. Eläköön afrikkalainen näkemys ruoasta, syömisestä ja pyöreydestä!
Afrikassa asuessa ruoanlaitto oli niin vaivalloista, että ystäväni muistavat, miten pidin aina ruokailun aikana pienen monologin siitä, miten upea lahja ruoasta nauttimisen kyky ja jokapäiväinen syömisen ilo on. Tämän saman puheen pidän nykyään joka kerta, kun avaan sipsipussin. Nyt olen yksin junassa menossa Helsinkiin, eikä ole pokkaa pitää ylistyssaarnaa sipseistä tuolle vieruskaverille, joten siksi ilahdutan sipsitarinallani teitä, blogin lukijat. Rouskis!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.