VALIKKO
17.6.2014 20:37

Souvlakijupakka – Kreikkalainen grillimies Tikkurilasta vastaa

Kreikkalainen grillimies ei oikeasti huijaa. Esittelypostaukseni Tikkurilan kreikkalaisimmasta ja samalla koko pääkaupunkiseudun parhaimmistoa edustavasta ruokapaikasta keräsi muutamia ruoan nimityksiä koskevia kommentteja.

Peltolan torilla myytävästä grillistä saa ruokalistan mukaan erilaisia souvlakeja. Kyllä, kaikkien annosten nimi on souvlaki, olivat ne sitten lihavartaita sisältäviä tai pitaleipään käärittyä halloumia. Kommenttiboksissa todettiin, että souvlakit ovat Kreikassa lihavartaita ja pitaleivässä tarjoillut asiat esimerkiksi nimeltään pitagiro tai gyros pita. Näin toki onkin – kaikkialla muualla paitsi Ateenassa.

Tikkurilan kreikkalainen grilli on itse asiassa ateenalainen grilli. Toisin kuin muualla Kreikassa, Ateenassa kaikkea maalle tyypillistä grilliruokaa kutsutaan nimellä souvlaki. Jos Ateenassa haluaa saada lihavartaita, ei voi tilata pelkkää souvlakia, vaan pitää tilata tarkemmin ilmauksella ”souvlaki kalamaki”. Jos taas haluaa pitaleipään käärittyä kamaa, pitää Ateenassa tarkentaa ja sanoa ”souvlaki pita”. ”Näin ollen siis kaikenlaisia annoksia sanotaan Ateenassa souvlakeiksi”, kertoi Angatalle perjantai-iltana kreikkalainen grillimies, joka oli lukenut kommenttiboksin keskustelua kotonaan.

image

Tässä vielä kuva perjantaisista herkuistani. Kana-halloum-souvlaki ja kaksi baklavaa. Baklava oli jälkiruoaksi ja täytyy sanoa, että olin jälleen kerran pyörtyä ihastuksesta. Baklavat maistuivat manteleilta ja hunajalta ja ne olivat niin makeita, että jopa kaltaiseni sokerihiiri joutui jakamaan jälkiruokansa. Ennenkuulumatonta!

Kommentit

 • Saana

  O-ou. Nyt iski lievä annoskateus!

  • rosita

   Tule tänne Tikkurilaan, niin kateus muuttuu iloksi! On niin kivaa maistaa kaikke uutta tuolla, kun kaikki on niin hyvää!

  • rosita

   You’re Welcome!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.