VALIKKO
2.9.2015 15:56

SUPSUPSUPSUP!

Sainpas toteutettua haaveeni tälle kesälle!

Viime talvesta lähtien olen intoillut suppailuista. Näin elokuun viimeisenä lauantaina pääsin parhaan ystäväni kanssa kokeilemaan lajia Töölönlahdelle. Minut oli kutsuttu Hakuna Matata SUP Rentalsin toimesta puuhan pariin jo kesäkuussa, mutta tuolloin olin vielä liian hattarapäinen toteuttamaan mitään erityistä. Onneksi Hakuna Matata SUP Rentals toteuttaa nimensä mukaisesti huoletonta yritysfilosofiaa ja sain luvan tulla kokeilemaan suppausta haluamanani ajankohtana.
image
Hakuna Matata SUP Rental sijaitsee Töölönlahden rannalla Ravintola Töölönrannan (Helsinginkatu 56) välittömässä läheisyydessä. Sen tunnistaa ruskeasta suppikopista ja räsymatoin päällystetystä asiointialueesta. Hoksasin firman Facebook-sivulta, että räsymatot on kutonut jomman kumman nuoren suppiyrittäjän ihkaoma mummo, joka asuu Salossa. Ensi lauantaina eli 5.9. niitä tulee myyntiin kokonainen kasa. Sieltä hakemaan aitoa ja oikeaa mummon räsymattoa! Hakuna Matatan suppikopin vieressä on myös oikein kiva kahvila, josta saa hyvää espressoa.
image
Olimme ystäväni kanssa kumpikin ensi kertaa suppaamassa. Saimme Hakuna Matatan Nooralta hyvät ohjeet tukevasti rannassa seisten. Noora myös sääti meille melat sopivan mittaisiksi ja avusti veteen pääsyssä laudan kanssa. Oli tärkeää, että aloitimme aloittelijoina suppauksen kontillamme laudan päällä. Opettelimme melomista polvillamme ja kun tuntui siltä, että on päässyt hommasta jyvälle, nousimme Töölönlahdella lautojemme päällä seisomaan.
image
image

Minusta tuli suppifani! Suppailu on rauhallista liikuntaa, vähän jännittävää ja kaltaiselleni liikuntalaiskurille jopa jotain, joka tuntui jalkalhaksissani. Tyyni Töölönlahti on erittäin hyvä paikka aloittaa suppaus. Lahdelta pääsee halutessaan myös suuremmille vesille, mutta minua näin vasta-alkajana hirvittäisi tuuli ja laineet. SUP-lauta on kylläkin niin tukeva, ettei siltä voi tippua, ellei itse astu laudalta veteen. Laji sopii siksi lapsillekin. Yllätyin siitä, ettei suppailussa kastu lainkaan. Laudalla seistään paljain jaloin, mutta minulta pysyivät varpaat kuivina. Olin varautunut vaihtovaatteilla, sillä olimme kuulleet, että alussa polvillaan supatessa saattaisivat housut kastua.
image
Hakuna Matata Sup Rental on auki syyskuun loppuun, ja mitä todennäköisimmin jälleen olemassa ensi kesänä. Minä aion vielä ehtiä useammankin kerran suppailemaan tässä kuussa. Suppailu sopii Suomen kesään, sillä lajin mielekkyys ei riipu säästä. Oli ihanaa vielä ennen lähtöämme nähdä, miten Hakuna Matatan ”problem free philosophy” toimi pienoisen onnettomuuden kohdatessa. Suppailemassa olleet äiti ja lapsi palasivat lahdelta rantaan kahdella laudalla, mutta vain yhdellä melalla. Lapsosen mela oli pudonnut ja uponnut. Äiti pyyteli anteeksi, johon Hakuna Matatan Noora sanoi: ”Ei se mitään, elämä on tällaista.” Ei ryppyotsaisuutta tai korvausvaatimuksia. Miten tervetullutta toimintaa!

Hakuna Matata Sup Rental tarjosi tämän kierroksen. Itse kustannan ilomielin tulevat ja ensi kesänä hankin kyllä sarjakortin!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.