VALIKKO
4.11.2015 10:18

Suuri Vaatetilitys 2015

Paljastus: tykkään pitää kirjaa, laskea kuluttamiani eurosenttejä ja arvioida budjetteja milloin millekin asialle henkilökohtaisessa taloudessani. Toiminnastani ei ole vielä ollut sen suurempaa hyötyä, kuin taltuttaa tarpeeni hohhailla rahanmenoa, mutta ainakin nyt tiedän, että kannattaa käydä Lidlissä, ostaa Malmin putken vihannesarabilta iso kassi vihreää kerran viikossa ja kaikkein tärkeimpänä, kuinka paljon olen käyttänyt rahaa vaatteisiin vuonna 2015! Tämä on tärkeää ja ehdottoman mielenkiintoista siksi, että aion vuonna 2016 käyttää täsmälleen saman summan kledjuihini. Tervetuloa mukaan Angatan kotitaulousoppitunnille, aiheenamme tänään pukineet ja kuluttaminen!

Vuoden 2015 vaatekuluni olivat 351,50€. Tämän summan olen siis voinut sijoittaa vaatteisiini niin, ettei se ole heilauttanut talouttamme tai tuntunut arjessani lainkaan. Jännittävää onkin se, mitä olen tuolla rahalla ostanut:

Vaaleanpunainen ylisuuri jakku Mangosta. Heräteostos, 39€. Rakastan jakkuani. Harmi vaan, että juuri kukaan muu ei rakasta! Näytän kuulemma se päällä 80-luvulta karanneelta kodittomalta, joka on pöllinyt kiireessä hienostoliikkeen rekistä ensimmäisen takin, joka käteen sattui. Omasta mielestäni näytän Milanon muotiviikoilla rennon huolettomasti jakkupukubisnesnaisten rahaan keskittyvää elämäntyyliä karnevalisoivalta tyyli-ikonilta, joka ihailee Mad Men-sarjan puvustusta. Saattaa olla, että jakku päätyy jälleenmyyntiin!

Mustat nauhakengät Seppälän Outletista. Heräteostos, 6€. Halvan kiilto silmissä ei kannata ostaa. Hajosivat kahden käyttökerran jälkeen.

Raskausvaatteita. Netistä, Prismasta, kirpparilta, Huutiksesta,100,50€.Kaikki tarpeellisia, jokaisen vaatteen käyttöaste maximissa. Ostoksiin sisältyi villakangastakki.

Asukokonaisuus Vilasta: rennot kuminauhavyötäröhousut, vaaleanpunainen toppi ja vaaleanpunainen pitkä neule. Viimeiset heräteostokset alennusmyynnistä ennen Hyvän mielen vaatekaapin lukemista, 55€. Housut ja neule ovat kovassa käytössä ja neule itse asiassa eräs tämän hetken suosikkivaatteistani. Toppi ei ollut laadukas tai kovinkaan tarpeellinen ostos, se on jo lörpsähtänyt ja menettänyt mallinsa.

Mustat Tamaris-merkkiset ballerinat. Bootz.comista, 40€.Tarpeelliset kesäkengät, jotka ovat mukavat ja nopeat laittaa jalkaan. Hirvittävän googlailun ja vertailun tulos. Tamaris-kenkien tuotannossa otetaan huomioon eettiset ja ekologiset näkökulmat, eivätkä ne maksa hirveästi. Vasemmassa kengässä on kesän jälkeen isovarpaan kohdalla pieni reikä, jonka saa itse parsittua näkymättömiin, sillä kengät on kuorrutettu mustalla pitsillä.

Valkoinen, pitkä, hihatonta kauluspaita. Kapp Ahlista, 5€. Tarpeeseen ostettu, paljon käytetty. Jämäkkää puuvillaa, joka ei tunnu menevän miksikään, vaikka voissa paistaisi.

Pöllöt, Pöllöt Garage Salesta, 44€.Ekot, eettiset ja suomalaiset äärityylikkäät aurinkolasit.Asuste, joka pelastaa vaatekriisiltä, sillä Pöllöjen kanssa on aina hip.

Tummansininen palmikkoneule. Jyväskylän puistokirppari, 1€. Ostettu, koska Suomen kesä yllätti kylmyydellään. Paita on sen verran klassinen, että sitä tulee käytettyä usein, kun ei jaksa miettiä asuaan ja haluaa silti olla huoliteltu.

Sukkahousuja kaksin kappalein. Tarjoustalosta ja Weecos.fistä, 3€ ja 4€. Tutustukaa Weecos-verkkokauppaan! Kaikki siellä myytävät asiat ovat ekoja ja eettisiä! Säästytte googlailulta!

Paljettiverkolla päällystetty laukku. Jukka Rintalan liikkeestä, 39€. Tarvitsin juhlallisempiin tilaisuuksiin laukkua, jonne mahtuisi iPad ja pari kirjaa. Tämä kiiltävä yksilö on juuri sellainen! En tarkistanut laukkumerkin taustoja, sillä liikkeessä oli myyjänä itse Taiteilija Rintala. Hänen henkilöhahmonsa myi minulle laukun sanaakaan sanomatta ja itse sain iloa hänen kanssaan asioinnista. Viimeksi ilahduin yhtä paljon juustonaksumiehen tapaamisesta Ahvenanmaalla.

Mustat nahkasaappaat. UFF, 15€. Välikausikengät ovat olleet dilemmani jo kaksi vuotta. Ostin kaksi vuotta sitten kympillä sellaiset pilipalikiilakorot, joilla on huono kävellä, mutta kun oli pakko jotkut ostaa. Tässä yksi päivä jouduin laittamaan ne jalkaan ja ajattelin, että on se kumma kun ei muuta löydy. Menin sitten ohikulkieissain UFFiin, löysin sattumalta sieltä täydelliset mustat nahkasaappaat, ostin ne, ja jätin kökkökengät sinne odottamaan seuraavaa uhriaan.

Että näin sitä on eletty vuosi! 351,50€. Mihinkähän käytän summan ensi vuonna? Pakko kysyä, sillä en tarvitse mitään. En yhtään mitään. Viimeksi vaateasioita pohtiessani totesin tarvitsevani juhlalaukun ja välikausikengät, nyt nekin on hankittu. Oikeesti jee. Koska olen vapaa joulun kulutushysteriasta, en osta muillekaan mitään vaatteita, hah siitäs saat, tyypillinen ostokäyttäytyminen!

Ensi vuonna voisin käyttää vaaterahojani kenkähuoltoon. Voisin pistää oikein kunnolla ranttaliksi suutarilla. Tarjota sille sen ensi joulun. Tai ehkä voisin käydä ompelijalla sen ylisuuren jakkuni kanssa. Myönnän, että hartioista se näyttää vain liian suurelta, ei muodikkaan ylisuurelta. Oi, miten rakastankaan jakkuani! Sen korjaamiseen saakin mennä vaikka koko 300.

Haluaisitko ostaa vuonna 2014 hankitut River Islandin "villakangas"housut? Koko 36. 10€ lähtee, sisältää postikulut. Kuvan siili ei kuulu kauppaan.

Haluaisitko ostaa vuonna 2014 hankitut River Islandin ”villakangas”housut? Koko 36. 10€ lähtee, sisältää postikulut. Kuvan siili ei kuulu kauppaan.

Kommentit

 • Maria

  Täytyy nostaa sulle hattua! Oon monta kertaa miettiny kulujen kirjaamista ylös, mutta se olisi varmasti liian masentavaa lukemista. Mulla riistäytyy toi shoppailu joskus pikkasen lapasesta ja silloin ostelen vaatteita, laukkuja ja kenkiä. Ihan sama tarvitsenko niitä, jos ne näyttää kivoilta ne on saatava. Jos ne on ale:ssa – säästin 😀 Parin viikon päästä on seuraava reissu tiedossa ja oon jo googlaillu lähimmän outletin minne mennä ”säästämään” 😉

  • rosita

   Hahaa, joo itsekin olin tosi paha ”säästäjä” joskus! 😀

   On hirmu jännää käydä oma vaatekaappi kokonaan läpi, levittää KAIKKI vaatteet ympäri asuntoa: housut omaan pinoon, paidat omaan jne jne. Sitten karsii pois liian pienet ja suuret vaatteet, sekä muuten huonosti istuvat. Jäljelle jääville vaatteille miettii käyttötilanteita todellisessa elämässään. Jos on asianajaja niin kannattaa omistaa vaikka 10 jakkupukua, mutta jos on lastentarhanohjaajs, ni sitten varmaan 1 riittää. Sillai selviää, mitä oikeesti tarttee 😉

 • Satu

  Ihan mahtava postaus! Tarttis tehdä itse samanlainen inventaario, mutta pelkään masentuvani, koska mun ostoslukemat on ihan eri planeetalta… Go girl! <3

  • rosita

   TEE IHMEESSÄ!! Siis mua niin kiinnostais lukea, miten muut bloggaajat on kuluttaneet! Parasta tirkistelyä ja sehän on vaan hyvä, jos kirjoittajalla herää ajatuksia omasta kuluttamisesta. Hahaaa, teenkin tästä haasteen blogeihin kiertämään! Haastan sut tekemään tällaisen postauksen! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.