VALIKKO
26.11.2012 21:33

Talveksi Elcheen, Espanjaan!

Kesälomani alkaa tänä vuonna joulukuun lopussa. Käytän ensimmäiset viisi kesälomapäivääni tehokkaasti siivoten joka nurkan ja hinkaten hammasharjalla kämppämme jokaikisen röörin mutkan ja patterin tauksen. Onneksi on noita pyhäpäiviä pari peräkkäin, jolloin kaikki on kiinni, niin että tällaiseen hammasharja-tason puhdistusurakkaan on aikaa ja viitseliäisyyttä runsain mitoin! Jaamme myös omaisuutemme ympäriinsä toivottavasti niin tehokkaasti, että elämämme mahtuu kahteen ruumaan menevään 23 kilon laukkuun ja kahteen käsimatkatavarakapsäkkiin.

Kesälomani kuudentena päivänä suuntaamme Espanjaan, Valenciaan ja asetumme siellä Elchen kaupunkiin, jeeee! Emme tiedä Elchestä oikeastaan mitään. Matkamma tarkoitusta ajatellen päämäärämme olisi voinut olla myös Barcelona tai Granada, mutta jostain syystä valitsimme Elchen. Ihan noin vaan intuitiolla. Olemme tutustuneet Skypessä tuleviin kollegoihimme ja huomanneet, että he tykkäävät juhlia. Niin tykkäsivät kyllä barcelonalaisetkin ystävämme, mutta tämä elcheläisten touhu on kyllä ennen näkemätöntä!

Eräs elcheläinen auttaa meitä löytämään vuokra-asunnon oleskelumme ajaksi. Talouskriisin vuoksi Elchessä on runsaasti vapaita vuokra-asuntoja, jotka ovat suomalaisesta näkökulmasta erittäin edullisia. Olemme katsoneet tarjontaa etukäteen netistä, esimerkiksi kolmion voi saada vuokrattua n. 300€/kuukausi. Suurin osa tarjolla olevista asunnoista on valmiiksi kalustettuja, mikä sopii meille loistavasti.

Mieheni tulee pärjäämään tehtävissään Elchessä äidinkielellään bambaralla. Minä en osaa kuin tervehtiä ja tinkiä hinnoista bambaraksi, mutta ajattelin panostaa bambaran sijaan Espanjan kieleen. Espanja muistuttaa paljolti ranskaa, joten toivon ehtiväni oppia sitä edes vähän. Otan avuksi WordDive nimisen nettikielikoulun ja aion alkaa puhua espanjaa sitä mukaan, kun sitä opin. Katsotaan, miten käy. Toivottavasti ruskeat piilolinssini saavat jotkut luulemaan minua espanjalaiseksi, silloin joutuisin puhumaan kieltä varmaan aika paljon enemmän kuin vihersilmänä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.