VALIKKO
25.8.2012 13:07

Täydelliset postaukset S1 E1

Sen kunniaksi, että viikonlopun suunnitelmat meni metsään, pidän täydellistä tyhjänpäiväistä aamua! Nukuin puoli kymmeneen, enkä ole tehnyt vieläkään mitään järkevää! Tämän aamun lepo vastaa viikon lomaa lorvinta-asteeltaan.

Loma kotona on aihe, josta puhun usein ystäväni Nellin kanssa. Nelli suosittelee sitä minulle, koska en saisi nyt käyttää kauheasti rahaa ensi talven reissuun säästämisen vuoksi. Rakastan lomailua ja turistina olemista, mutta kotona ja kotimaisemissa se on vaikeaa, koska aina on jotain, joka velvoittaa tekemiseen ja toimintaan arkiaskareiden parissa.

Tänään olen kuitenkin onnistunut kotona lomailussa! Velvollisuuksiini on kuulunut vain simppelin aamiaisen pöytään heittäminen ja TopModel Sverigen finaalijakson katsominen (kas, posti kolahti luukusta, haenpa velvollisuudesta sen lattialta pyörimästä). Ennen tätä aamua olen onnistunut kotona lomailussa yhden kerran aikaisemmin tänä kesänä. Joskus 3 viikkoa sitten oli yksi aniharvoista kuumista kesäpäivistä, ja onnistuimme käyttämään sen piknikkiin rannalla perumalla kaiken sovitun tuolta kyseiseltä päivältä. On se vaan helpompi lomailla jossain kaukana paikassa, josta ei tiedä mitään. Silloin ei voi oletaakaan, että jotain pitäisi saada tehtyä, tai että jossain pitäisi olla jolloinkin. Ehkä siksi on erityisen rentoa lomailla maissa, joiden kieltä ei osaa, sillä silloin on aivan pihalla ja ihan harmiton turisti, jolta ei voi odottaa yhtään mitään, kun ei se kuitenkaan tajuu. (Op-kiinteistövälitys mainoksen mukaan esittelyssä käyneiden kesken arvotaan Finnmatkojen lahjakortti! Tässä on tilaisuuteni päästä oikealle lomalle! Eläköön mainosposti!)

Etsiskellessäni netistä jotain kivaa katsottavaa aamulla, huomasin, että kaikki on täydellistä. Voi katsoa Täydellisiä naisia, Täydellistä muodonmuutosta, Täydellisiä juhlia, Täydellisiä kotirouva New Yorkissa ja ties mitä muuta. Mikä ihmeen täydellisyys-buumi nyt on meneillään? Miksi telkkarista tykätään katsoa täydellisen elämän edustajia? Onko paluu 50-luvun saippuamainoksiin alkanut?

Anti-perfektionismi on avain onneen ja kotisohvallakin voi olla tyytyväinen. Nämä kaksi viisautta on koettu toteen tänä lauantai-aamuna. Tai iltapäiväähän nyt jo eletään…

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.