VALIKKO
26.2.2017 23:06

Teneriffalta Dakariin Binter Canariaksen siivin

Suosittelen lämpimästi Binter Canarias lentoyhtiötä Länsi-Afrikkaan matkaajille. Lentojen hinta-laatu-suhde on erinomainen.

Binter Canarias lentää kaikkien Kanariansaarten väliä, sekä Las Palmasista Afrikkaan ATR- ja Embraer-lentokonetyypeillä. Yhtiö ei profiloidu halpalentoyhtiöksi, vaikka edullinen onkin. Kaikki palvelut kuuluvat lentolipun hintaan.

Siinä, missä Finnair tarjoaa jokaisella lennollaan kahvia, teetä ja mustikkamehua, Binteriläiset jakavat lyhyillä puolen tunnin lennoillaan suklaapatukoita ja karkkia, kuten meille tarjoiltiin puolen tunnin lennolla TFN-LPA. Las Palmasista Dakariin söimme vähän niinkuin välipalaa: suolakeksejä ja leipää levitteiden ja hillon kanssa, jogurttia ja keksejä. Lento kesti kaksi tuntia, joten se oli ihan riittävä tarjoilu ajatellen lennon ajankohtaa, klo 10-12 aamupäivällä.

Lentomme Teneriffalta Las Palmasin kautta Dakariin kesti tosiaan alle kolme tuntia, Kanariansaaret ovat niin lähellä Afrikan mannerta. Mannerten välisillä lennoilla lipun hintaan kuuluu yleensä (huom. ei päde halpalentoyhtiöihin) kaksi ruumaan menevää n. 20 kilon matkalaukkua. Ottaen huomioon, että Tenskulle saapuessa matkustimme käsimatkatavarat suussamme, oli ihanaa laittaa useampi laukku ilmaiseksi ruumaan.

Binter Canariaksella on tiukka käsimatkatavaralinja ja lähtöselvitysvirkailija olisi mielellään laittanut kaikki nyssäkkämme ruumaan. Myös lähtöportilta matkustajilta kerättiin jokainen yhtiön säännösten mukaan liian suuri käsimatkatavara ruumaan ja sekös senegalilaisia suututti! Porttivirkailijat kävivät useamman väännön kässäreitään suojelevien senegalilaismatkustajien kanssa. Wolofin kieli vaan ruiskusi ympärillä, kun he sadattelivat itsekseen äidinkielellään lentoyhtiötä. Embraer-lentokoneet ovat sen verran ahtaita ja käytävät kapoisia, että on ymmärrän hyvin, miksi matkustajia pyydetään laittamaan mahdollisimman paljon tavaraa ruumaan. Binterin virkailijat olivat tosi tiukkoja muijia ja voittivat kaikki laukkutaistelut. Itse lennolla palvelu oli mitä ystävällisintä, lentoemännät lähestyivät Stepfordin naisten tasoa.

Rajamuodollisuudet Las Palmasissa sujuivat älyttömän nopeasti. Minun lisäkseni koneessa oli muutama valkoinen, jotka näyttivät kaikki yksin matkustavilta reppureissaajilta. Suomalaiset eivät tarvitse viisumia Senegaliin matkatessa ja Dakarin lentokentällä bongasin kyltin, jossa luki ”Visa d’entrée au Sénégal est gratuite”, elikkä että maahantuloviisumi Senegaliin on ilmainen. Mitäpä siinä siis juuri muuta rajamiesten tarkastaman, kuin passien voimassaoloajat.

Jos maaliskuun puolessa välissä lähtisi Helsingistä Norskilla Tenelle, josta ottaisi menopaluun Gambiaan ja palatessa jäisikin Las Palmasiin, josta lentäisi maaliskuun 29. päivä takaisin Helsinkiin, tulisi koko lystille hintaa n. 400€/henkilö. Melkoisen halpaa verrattuna vaikkapa Momondon halvimpaan hakulöytöön: 1338€. Gambiasta voisi varata majoituksen vaikkapa Air bnb kautta, kuten me teimme Dakarin kohdalla. Air bnbstä Afrikassa lisää ensi viikolla!

Kommentit

 • Heh, voin kuvitella tuon käsimatkatavara kiistan. Lensin joskus vuosia sitten Gambiaan ja paikalliset naiset todellakin olisivat ottaneet matkustamoon kaiken mahdollisen ja mieluiten vielä kangasnyytteihin pakattuna : )

  • Rosita

   Hehhe, samoja kangasnyyttiviritelmiä näimme tuollakin 😀 kulttuurierot olivat näissä kiistoissa siis perimmäinen hankaluus!

 • Hauska idea, mutta vaatii tietysti pienoista säätöä lentojen kanssa, sillä ymmärsin, että Suomi-Teneriffa ja Teneriffa-Gambia olivat eri lentolipuilla. 🙂 Melkeinpä Teneriffalle kannattaa varata sekä mennessä että palatessa vaikka yhden yön verran aikaa ennen jatkolentoa Gambiaan, jotta mahdolliset myöhästymiset ja lentojen perumiset eivät sotke jatkolentoja.

  • Rosita

   Ehdottomasti kannattaa ottaa useampikin päivä Kansrialla ennen ja jälkeen Gambiaa, mikäs sen mukavampaa 🙂 ei ole ollenkaan kurjaa hengata vähän Espanjan auringossa 😀

 • Pirkko / Meriharakka

  Eipä olisi ensimmäiseksi tullut mieleen lentää noin minnekään Kanarian kautta 🙂
  Mutta kaipa sekin jossain tilanteessa olisi mahdollista. Kap Verdelle lennettiin aikoinaan reittiä Hki – Frankfurt – Dakar – Kap Verde (ja sama takaisin).

  • Rosita

   Pirkko, Binterillä pääsee Kap Verdellekin Kanarialta 😀

 • Kanarian saaret melkein Afrikassa -ajatteluni vahvistui vain! Olisikohan ollut jokin Saksan sisäinen lento, jolla joskus myös laukkusouvia.

  • Rosita

   Voi noita laukkusouvaajia! Ei voi olla niin paljon rakasta tavaraa, jonka pelkää hukkaavansa, niin ettei uskalla ruumaan laittaa!

 • Mielenkiintoinen uusi juttu, mitä en ole miettinytkään. Tuotahan voisi harkita tulevaisuudessa! Afrikan tutustuminen Kanarian kautta voisi olla hyvä idea.

 • Outi / Maa Quzuu

  Hyvä idea lentää Kanarian kautta! Jos tulee ajankohyaiseksi niin pitää laittaa korvan taakse.

 • Haitko nuo lennot suoraan Binteriltä? En ehkä olisi valmis airbnb majoitukseen tuolla varsinkaan huone sellaiseen.
  Antaako momondo edes sellaisesta lentoyhtiöstä tarjousta?
  Kesän lentoja varatessa meille tuli halvemmaksi momondon ehdotelma kuin lentoyhtiön oma. Johtuu siitä, että lähdemme eri kentältä kuin tulemme. Lentoyhtiö on kuitenkin sama tai allienssi eli Finnair.

  • Rosita

   Meidän Air bnb-kokemus Dakarista oli ihan mahtava, kirjoitan siitä pian!
   Etsin vain yhdensuuntaista lentoa Momondon kautta välille Teneriffa-Dakar, sieltä löysin binterin ja ostin lennon hakusivun kautta. Dakarista jatkoimme matkaa Bamakoon taas yhdensuuntaisella lennolla.

 • Janni / Lentopelko

  No jopas on hintaeroa noilla lennoilla 😮 Jos joskus Afrikkaan halajan, niin tuo oisi varmasti tosi toimiva vaihtoehto!

 • Tiia

  No ei kyllä yhtään pahempi hinta, kiva että oot etsinyt esimerkin tekstiisi! Tietysti rokotukset nostavat hintaa, mutta hyvältä kuulostaa. 🙂

  • Rosita

   Ja aatteleppa, että kerran kun ottaa hepatiitit+keltakuumerokotukset, niin ne on sitten elinikäiset. Halvalla Afrikkaan, jee jee 🙂

 • Asko Leppilampi

  Kiitos minulle mieleisestä vinkistä. Eläkeläismatkaajana etsin vaikka mitä kiemuroita, että saan edulliset lennot ja näen monia paikkoja metsästäessäni halpoja reittejä. Binterin kanssa olen vääntänyt kättä oikein kunnolla. Menemme syksyllä jälleen kerran saarikierrokselle Kanarialle. Olen etsinyt kissojen ja koirien kanssa edullista lentoa Teneriffalta Lanzarotelle. Sekä Momondo, että Skyscanner löytävät todella edullisiakin lentoja ( jopa 28€j, mutta kun alat varata hinta nousseen yli 100€. Pitäisi asua saarilla saadakseen tuon hinnan. Miksi nuo välittäjät vetävät meitä retkuun? Onko jollain vinkkiä miten pääsisin halpismatkalaisten armoitettuun joukkoon?

  • Rosita

   Itse asiassa Binter Canariaksella on omilla sivuilla myös kohta, jossa kysytään, oletko Kanariansaarten asukki vaikko ulkomaalainen. Saarelaisille hinnat ovat halvemmat ja huomasinkin konetta vaihtaessa, että paikalliset liikkuivat ilmiselvästi töihin saarelta toiselle lentokoneilla.
   Binter Canarias on joka tapauksessa halvempi, kuin esimerkiksi laivayhteydet saarten välillä. Paitsi mistäpä tietää, jos laivalippujakin saisi joskus tarjouksella. Kannattaa varmaan tsekata, jos ei tahdo löytyä sopivaa lentoa!

 • Terhi / Muru Mou

  Eipä ollut käynyt mielessäkään, että Kanariaa voisi hyödyntää välilaskukohteena: muutama päivä Kanarialla ja siitä sitten Afrikan mantereelle tai vaikka Kap Verdelle. Mainio vinkki! 🙂

  • Rosita

   Kyllä! Mahtavaa, jos toteutat matkan 🙂

 • Hmm kätevää! Eipä ole tosiaan tullut mieleen, että voisi tehdä reissun Kanarian kautta. Täytyypä joskus tutkailla noita vaihtoehtoja enemmänkin.

  • Rosita

   Kannattaa tutkailla! Hmm täytyisi itsekin tsekata myös muita lentoyhtiöitä, kuka tietää, mitä muita helmilentoyhtiöitä Tenskulta löytyy!

 • Mä en ole Binter Canariasta kuullutkaan ja tämä hyvä vinkki painetaan nyt korvan taakse! Vielä pitäisi saada mies ylipuhuttua Afrikkaan, Kanarialle (Teneriffa) se on haikaillut jo vuosia.

  • Rosita

   No hei Teneriffahan on sinä puolivälissä Afrikkaa jo 😀

   Jospa hän innostuisi halpojen hintojen perässä lähtemään Afrikkaan 🙂

 • No mutta taas tuli yksi syy lisää alkaa olla dissaamatta Kanariaa. Pitää muistaa tämä, jos joskus Afrikkaan asti pääsee.

  • Rosita

   Kanarialtapa hvinkin! Ei dissattavaa 🙂

 • Enpä ole tuollaisesta lentoyhtiöstä ennen kuullutkaan. Pitääpä nimi laittaa talteen tulevia reissuja varten. Kiitos vinkistä!

 • Kaisa

  Jään jännityksellä odottamaan Airbnb kokemuksia Afrikassa 🙂

  • Rosita

   Tulossa on 😀 Huomenna toivottavasti!

 • Ihan loistavaa! En olisi itse ajatellutkaan että Kanariansaarten kautta kannattaa lentää näin! Tää pitää muistaa, sillä Afrikan puolen kohteet kiinnostelisivat toooosi paljon 🙂 Kiitos hauskasta postauksesta, tuo käsimatkatavararumba olisi hauska nähdä 😀

  • Rosita

   Jos menet joskus Dakariin, niin suosittelen ehdottomasti varaamaan Airbnbstä saman paikan, missä me oltiin. Se oli ihana ja tosi turvallinen, yritän kirjoittaa siitä huomenna! Käsimatkatavararumbaa odotellesasi 🙂

 • Loistovinkki! Länsi-Afrikka on kokonaan käymättä ja lentojen hinnat eivät näköjään ainakaan olisi esteenä. 🙂 São Tome ja Principe sekä Kap Verde erityisesti kiinnostaisivat! En kyllä tiedä minkä hintaisia lennot sinne ovat vaikkapa Lissabonista, mutta hyvä tietää joka tapauksessa että tällainenkin lentoyhtiö on olemassa.

  • Rosita

   Binterillä pääsee Kap Verdelle! Toisaalta joskushan voisi saada lomalennonkin edullisesti suoraan Suomesta sinne.

 • Lotta | Watia.fi

  Hyvä vaan että ovat tarkkoina käsimatkatavaroiden kanssa. Se on ihan älytöntä, millaisia nyssäköitä tyypit yrittää koneeseen saada. Sit toisaalta on nää ääripäät vaikka Indonesian sisäisillä lennoilla, kun kellään ei tuntunut olevan matkatavaroita lainkaan. Ainakaan käsimatkatavaroita.

  • Rosita

   Joo, munkin mielestä on parempi, ettei koneen matkustamo ole ihan täyteen ahdettu, se on niin tukalaa!

  • Rosita

   Hienoa! Hyvä, jos hyödyit vinkistä!

 • Niin kauan kuin lomapäivät ovat olleet rajallisempi resurssi kuin matkakassa, eivät välilaskulliset lennot ole olleet vaihtoehtoni.

  Tulevaisuutta ajatellen tämä on hyvä tietää, että noin tolkuttoman paljon halvemmallakin voi matkustaa 🙂

  • Rosita

   Aika on rahaa myöskin, sekin on aivan totta. Meillä oli tälle reissulle lähtiessä kuusi viikkoa lomaa 🙂

 • Enpä ole Binter Canariaksesta koskaan kuullutkaan enkä myöskään ajatellut, että Kanariaa voisi käyttää välilaskupaikkana. Pääsääntöisesti suosin suoria lentoja, jos mahdollista – ainahan se ei onnistu 🙂

  • Rosita

   Juu ja tällaisella reissulla idea olisikin viettää aikaa välilaskupaikassa Kanarialla 🙂

 • Enpäs ole koskaan edes tainnut kuulla kyseisestä lentoyhtiöstä, mutta painetaan korvan taakse tulevaisuutta varten. Olen sitä mieltä, että hyvä kun pidetään tiukkaa linjaa käsimatkatavaroissa. Täällä USA:ssa on ärsyttävä ilmiö kun ruumaan menevä laukku maksaa erikseen, niin ihmiset tuovat ihan hirveän isoja laukkuja matkustamoon. Sitten jos olet itse jonon lopussa menossa koneeseen, niin laukkusi ei välttämättä mahdukaan matkustamoon kun etupää jonosta on jo vienyt kaiken tilan. Se on raivostuttavaa. Mielestäni jokaisella pitäisi olla oikeus tuoda se yksi laukku, olkoonkin se sitten vaikka vähän pienempi kapsäkki.

  • Rosita

   Joo samaa mieltä olen, että joku roti niiden käsimatkatavaroiden kanssa! Luin tässä muuten jonkun minimalistin blogista viikonloppumatkasta Pariisiin, jonka kirjoittaja teki ainoastaan käsilaukullisella tavaraa. Hänellä oli mukanaan vain päällään olevat vaatteet. Siinäpä amerikkalaisille mallia…

 • Tämä lentoyhtiö kannattaakin pistää korvan taakse! Esim tuo yhteys Kap Verdelle voisi kiinnostaa, minkä kommenteista bongasin. Sillekin tulisi varmaan halvempi hinta kuin suoraan Suomesta ostettuna. Mä oon niin vainoharhainen että varsinkin reissuun mennessä lennän mielellään käsibagaasilla. Kotiin tullessa ei niin haittaa, jos tavarat myöhästyy.

  • Rosita

   Ymmärrän, meillekin tämä reissu oli varsin harvinainen, kun oli kaksi ja jossain vaiheessa kolmekin ruumaan menevää laukkua. Hirveä raahaaminen ja esim Marokossa meni yli tunti laukkuja venatessa ja etsiessä. Huolettomampaa on matkustella käsimatkatavaroilla!

 • Lippuhinnottelun vuoksi käsimatkatavarasta on tullut melkoinen riesa. Sama tarkkuus sais tulla aika moneen muuhunkin yhtiöön.

 • Just oikee meininki käsimatkatavaroiden kanssa! Itse usein kyräilen just sillä tavalla ärsyttävästi kanssamatkaajia, jotka roudaa järkyttävän määrän tavaraa matkustamoon. Hyvä tiukat muijat!

  Ja kiitos hyvästä matkavinkistä, täytyy pitää mielessä, kun miettii halvempia lentoja.

  • Rosita

   Niinpä, Hyvä tiukat muijat! 😀

   Itse ihmettelin justiin sinne Teneriffalle mennessä, että mitä maailmassa ihmiset kantaa viikoks sinne mukaansa ruumalaukuissa? 25 kiloa varvastossuja ja t-paitoja?!

   Mukavaa, jos vinkkaus on hyödyllinen 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.