VALIKKO
9.12.2012 21:12

Tositravelleri Lidlissä

Nyt tiedän, millainen on eläkeläinen tositravelleri.

Olimme vihannesostoksilla eilen ja törmäsimme kaupassa ystäviimme: italialaiseen ja suomalaiseen. Ystäväpariskuntamme puhuu keskenään italiaa, jota he juttelivat sen jälkeen, kun olivat ensin jutelleet suomeksi kanssamme. Näimme matkan päästä, että heidän seuraansa liittyi kaupassa vanhempi herra, joka huuteli innoissaan sillon tällöin ”bella, bella!” Pyydystäessäni herran vierestä appelsiini-pussia, kuulin hänen kertovan, miten ihanaa oli aina käydä Pisassa ja Napolissa ja katsella tähtiä ja tervehtiä kaikkia ja kaikki oli niin BELLA!

Ystäväpariskuntamme jatkettua ostoskierrostaan, me osuimme herran kohdalle ja juttelimme mieheni kanssa fetajuustosta. ”BELLA! Puhutteko tekin italiaa?” kysyi herra meiltä silmät sädehtien. Vastasin, että puhumme ranskaa, mutta minulla on aika suomalainen aksentti. ”Oi PARIISI!” kuului seuraava riemuhuuto. Herran suusta ryöppöysi valtaisa ylistyslaulu Pariisille ja Eiffelin-tornille, jota herra oli monta kertaa katsellut, sekä Seinelle, jonka rannalla oli aina niin ihanaa. Herra kysyi mieheltäni useampaan kertaan, oliko hän kotoisin Pariisista, mutta oli niin innoissaan matkakertomuksistaan, ettei malttanut kuunnella mieheni vastausta.

Nyt tiedän, millainen minusta tulee vanhana, jos jostain syystä joudunkin eläkeläisenä asumaan Suomessa. Yhä kansainvälisemmässä Suomessa tulen toivottavasti törmäämään vielä moniin vieraiden kielien puhujiin kauppareissuillani. Jos joku muuten miettii, kannattaako matkustella vai ei, niin miettikää Lidlin herraa, ostakaa jo ne lentoliput, ja huudelkaa ”BELLA” matkalla lentokentälle. Onpahan sitten jutun juurta vihannesosastolla tulevaisuudessa!

Kommentit

 • Riina

  Ihana herrasmies!! 🙂 Tuollainen mäkin tahdon joskus olla. Elämään ei koskaan kyllästy eikä kyynisyys saa valtaa jos pitää sen mielen jollain tavoin virkeänä, vaikka matkustelemalla tai sitten ihan jollain muulla 🙂

  • rosita

   Ja jos herra ei olisi koskaan matkustellut lempparimaissaan, sillä ei olis ollut meille mitään sanottavaa Lidlissä! 😀

 • pikkuee

  Ihana blogi sinulla! Miksi löysin tämän vasta nyt??

  • rosita

   Voi kiitos! Olen niin iloinen, kun saan kehuja! 🙂 Ei ole lainkaan liian myöhäistä lukea blogiani, reissujututkin alkaa tosissaan vasta viikon päästä! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.