VALIKKO
13.1.2014 15:41

Travel Trivia eli matkabloggarin slämy

Matkabloggari Natalia on julkaissut hauskan Travel Trivia haasteen. Tällaisista vastaa kysymyksiin-tyyppisistä haasteista tulee mieleen ala-asteen slämärit ja slämyt, joita täyteltiin kaikkena vapaa-aikana. 90-luku on selvästi tulossa muotiin, kaupoissa on Chewitsejä ja muotitalot myyvät nappiverkkareita!

Kuinka monessa maassa olet matkustanut?
29. Blogin oikealta puolelta löytyvästä listasta voit tarkastaa, missä!

Kuinka monessa maassa olet asunut?
Tsekin tasavallassa, Malissa, Senegalissa ja Espanjassa. Vietän pitkästä aikaa tammikuuta ja kokonaista talvea Suomessa. Enkä oikeastaan kärsi mistään muusta, kuin aika-ajoin sisälläni läikkyvästä lämpimämmän ilman kaipuusta.

Mainitse 5 asiaa bucketlistaltasi.
Haluan shoppailla New Yorkissa, kuunnella Celine Dionin laulua Las Vegasissa livenä, maata rannalla Dominikaanisessa tasavallassa, käydä Sinin luona Etelä-Afrikassa ja juoda kokista pilvenpiirtäjän katolla Singaporessa.

image

Mitä ilman en matkusta?
Ipadia. Netti, kamera, kartta ja leffat kaikki samassa paketissa!

Miksi aloit matkustamaan?
Siksi, että minulla oli valtava kaukokaipuu ja matkakuume! Suomi ärsytti, räntä oli märkää, pimeä ja kylmä meni reippaasti yli sietokykyni, ja halusin lentokoneeseen ja pois. Halusin nähdä uusia paikkoja, kotikaupunki oli niin nähty! Tuohon aikaan harrastin vielä aktiivisesti valokuvausta ja minulla oli hieno filmijärkkäri, jonka latasin kameralaukkua myöten täyteen mustavalkofilmiä ennen matkaa. Ensimmäinen itsenäinen ulkomaanmatkani suuntautui Prahaan parhaan ystäväni kanssa. Oh, miten taiteellinen olo tulee vieläkin, kun ajattelen, miten minä aivan inspiksissäni kuvailin vanhan kaupungin muureja ja mukulakiviä! Vielä tänäkin päivänä pidän seinälläni kahden mustavalkokuvan kollaasia seinälläni. Toinen kuva on Vanhan Kaupungin Aukiolta ja toinen lähikuva siellä sijaitsevasta Jan Husin patsaasta.

Mikä on suosikkikaupunkisi?

Onko olemassa paikkaa jonne et halua matkustaa?
Koen, ettei minun tarvitse käydä Intiassa. Jostain syystä minulle riittää vallan hyvin Bollywood-ekokuvien katseleminen.

image

Miksi matkustat yksin? Mitä positiivisia ja negatiivisia puolia on yksin matkustamisessa?
En ole koskaan matkustanut yksin. En halua matkustaa yksin, se olisi liian yksinäistä!

Miten matkustaminen on muuttanut elämääsi?
Matkustamisen ansiosta en ole velkataakan ja kokopäivätyön muodostamassa oravanpyörässä, joka aikatauluttaisi elämäni seuraaviksi 40 vuodeksi eteenpäin. Osaan englantia ja ranskaa sujuvasti ja espanjaa vähän vähemmän sujuvasti. En pelkää hyräillä tai tanssia julkisesti tai puhua tuntemattomille. Ja parhaana matkamuistona ikinä olen saanut hirmukivan miehen, joka ei myöskään halua jäädä ikuisiksi ajoiksi yhteen maahan, saati sitten Suomeen! Ja onhan minulla tämä blogikin, joka on tällä hetkellä ainut säännöllinen harrastukseni.

Uskotko että jos joskus asetut jonnekin? Jos asetut, niin minne?
En tiedä. Sen olen vakaasti päättänyt, että eläkepäiväni tulen viettämään Nizzassa.

image

Mikä on oudoin ruoka jota olet matkalla maistanut?
Malissa olen syönyt mitä ihmeellisintä ja hiekalta maistuvinta hirssisoossia koskaan. Rutiköyhät voivat lisätä soossiin ihan oikeasti hiekkaa, sillä sitä ei erota hirssistä mitenkään.

Onko sinua koskaan pelottanut matkoillasi?
Libyassa Tripolin lentokentällä pelotti, kun näin ensimmäistä kertaa suureen ääneen tappelevia muslimeja kaavuissansa. Niin sitä ihminen pelkää tuntematonta, kuin Nipsu taikurin hatussa muuttunutta Muumipeikkoa.

Onko olemassa maa, johon palaat?
Mali, Senegal, Gambia, Espanja, Ranska ja Ruotsi, sillä näissä maissa meillä on ystäviä yllinkyllin!

Mitä kaipaat Suomesta kun matkustat pitkään?
KARKKIA! Irtokarkkikauppoja, joihin saa mennä ja ostaa ihan mitä tahansa ihanaa kauhakaupalla! Suklaalevyjä, jotka maistuvat suklaalta, eivätkä kaakaojauheelta! SIPSEJÄ sour cream and onion mausteilla!

Mikä on suosikki lentokenttäsi ja lentoyhtiösi?
Ehdoton ykköseni lentoyhtiöistä on Libyalainen Afriqiyah Airlines! Se oli ensimmäinen yhtiö, jolla lensin Afrikkaan. Ihanaa ruokaa, loistavaa palvelua ja oikeus tuoda mukanaan kaksi 23kg matkalaukullista tavaraa! Uuden työni myötä olen oppinut pitämään valtavasti Helsinki-Vantaan lentokentästä. Sitäkin viihtyisämpi on mielestäni Barcelonan El Prat, joka muistuttaa ostoskeskusta.

image

Onko sinulla pakkausrituaaleja?
Ajattelen pakkausoperaatiota ennen sen toteuttamista. Katselen sieluni silmin, mitä pakkaan mihinkin laukkuun. Ennen kuin pakkaan vaatteet, levitän ne sängylle, jotta näen, miten mitäkin vaatekappaleita voisi yhdistellä toisiinsa. Sitten karsin vaatteet, joita on hankala yhdistää mihinkään ja lopuksi heitän laukkuun kuitenkin mukaan vielä yhden varapaidan, joka jää aina käyttämättä.

Mikä on kaunein ranta jonka olet nähnyt?
Salyn ranta Senegalissa. Puhdasta, valkoista hiekkaa silmänkantamattomiin turkoosin meren äärellä!

Mikä oli ensimmäinen ulkomaanmatkasi?
Varmaan lapsena minut on viety joko Ruotsiin tai Kanarialle. Ihan itse menin ensimmäiseksi matkakseni Prahaan.

image

Kommentit

 • zuiode

  ”Libyassa Tripolin lentokentällä pelotti, kun näin ensimmäistä kertaa suureen ääneen tappelevia muslimeja kaavuissansa. Niin sitä ihminen pelkää tuntematonta, kuin Nipsu taikurin hatussa muuttunutta Muumipeikkoa”

  Vertaat siis muslmien tappelun muumipeikkoihin? Kumma, että sinua pelottaisi samanlainen tappelu ihan missä päin maailmaa hyvänsä, mutta vain jossain muslimimaassa koetat selittää asiaa parhain päin sanomalla, että se oli ”tuntemattoman pelkoa”

  • rosita

   Päivää zuiode! Kiitos kommentistasi!

   Olet aivan oikeassa: minä pelkäsin muslimien kovaäänistä tappelua juurikin siksi, että pelkäsin myös heidän kaapuisia olemuksiaan ja mieleni oli kyllästetty länsimaisilla uutiskuvilla heistä vaarallisena ryhmänä. Kuvittelin varmaan sodan syttyvän siltä istumalta. En tuolloin ymmärtänyt ranskaa, joten en voinut millään tietää, tappelivatko he vaikkapa edellisillan jalkapallomatsin tuomaripelistä vai jostakin vakavammasta. Olin ennakkoluuloinen ja siksi pelkäsin, se on hyvin typerää ja voit tosiaan tuomita minut siitä, siihen sinulla on perusteet.

   En yrittänyt kääntää tilannetta parhain päin muumipeikoilla, vaan minusta tilanne oli juuri samanlainen, kuin tarinasta taikurin hatussa. Muumipeikko meni hattuun piiloon ja muuttui siellä ihan tuntemattoman näiköiseksi punaiseksi lähinnä paviaania muistuttavaksi ilmestykseksi. Nipsu ja muut kaverit eivät olleet koskaan hänen tyyppistään otusta nähneet ja pelkäsivät häntä, eivätkä halunneet leikkiä hänen kanssaan. Sama juttu, minäkin annoin ulkoisten seikkojen vaikuttaa näkemykseeni lentokentällä kohtaamaani ihmisryhmään.

   Matkustamisen ansiosta olen onneksi avartunut ja muuttunut. Eläköön matkailu!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.