VALIKKO
21.7.2014 22:43

Uskotko kieltoja? Noudatatko neuvoja?

Vaihdoin matkavakuutuksemme firmasta toiseen ja sain vakuutuskortin myötä postia:

image

 

Hyviä neuvoja, ehdottomasti. Muistuipa vain neuvoja lukiessani mieleen, miten joimme Malissa, Bamakossa ehdoin tahdoin hanavettä. Sitten vasta oli todellinen matkailija, sellainen cool reppureissaaja, kun maha kesti paikallista vettä. Oli siistiä opastaa vasta maahan saapuneita valkonaamoja, että tosta kaupasta voitte ostaa pullovettä, kysytte vaan bambaraksi ”dji bee” ni ne myy teille pullotettua vettä, me ei enää kato käydä ostaan sitä, kun juodaan tota kaduilla myytävää kymmenen frangin paikallisten pussittamaa jäähileistä vettä ja kukkamehua. Sitä itsevarmuuden määrää, kun imeskeli torilla kävellessä vettä muovipussin kulmasta!

Nimenomaan travellereiden ominaisuus pyrkiä mahdollisimman lähelle kaikkea paikallista, ihmisiä ja ruokia myöten, saa kapinoimaan neuvoja vastaan. Varsinkin nuorempana oli vältettävä turistin leimaa viimeiseen saakka; oli saatava nukkua ulkona, koska paikallisetkin teki niin, kokattava itse torilla tinkimistään lihanpaloista ja käytävä meressä uimassa juuri siihen vuorokauden aikaan, kun huvitti. Nykyään olen jo niin mukavuudenhaluinen, että voin loikoilla uima-altaan reunalla toisten kalkkilaivasta saapuneiden kanssa, syödä hotellin buffassa sen olematta palkinto kahden vuorokauden bussimatkasta Saharan läpi ja lukea karttaa keskellä katua. Omistan jopa Rodos-paidan, jota käytän julkisesti sekä sen ironian, että hellyttävän turistihengen takia!

Olen lukenut silmät kiiluen Pallontallaajien Afrikkaan, Afrikkaan-blogia, jonka kirjoittaja Anssi viittaa kintaalla tietyille suosituksille juuri oikeissa paikoissa. Omankin kokemukseni mukaan parhaita juttuja reissuilla voi tulla eteen, kun luottaa paikallisen opastukseen tursititoimiston bussikyydin sijaan, tai kun syö katukeittiössä
elokuvateatterin kulmalla grillattua lihaa ja ranskalaisia hygieenikkointoilijoiden keittiöiden sijaan. Voi sitä ruokamyrkytyksen saada epäonninen paremmissakin ravintoloissa!

Nykyään reissussa ollessamme pidämme kiinni tarkasti näistä kahdesta neuvosta:

-Älä säilytä kaikkia rahoja samassa paikassa, samalla kortilla tai samalla tilillä. Jos joutuu ryöstetyksi, eipä mene koko matkakassa. Terveisin kolme kertaa ryöstetty matkailija.

-Älä ota malarian uhkaa kevyesti, vaikka et malarialääkkeita söisikään. Käytä hyttyskarkotetta, pitkiä vaatteita illalla, hyttysverkkoa ja myrkytä huoneesi hyttysiltä kerran päivässä. Malarian sairastaminen on kamala kokemus.

Mitkä ovat sinun parhaat neuvosi matkailijoille? Minkä neuvon noudattamatta jättäminen on ollut parasta ikinä? Kerro, kerro!

Kommentit

 • Maarit Johanna

  Kaikki vinkit on aina hyviä, ei kai niitä muuten annettais jos ei olisi omakohtaista kokemusta mitä käy jos niitä jättää noudattamatta 🙂 Toisille taas on sitten vähän erilainen se sietokyky haluaako edes yrittää uskaltaa juoda sitä paikallista hilevettä 😀 Vinkkinä varmaan itseltäni tulisi että ole ajoissa lentokentällä ja syö maitohappobakteereja jokapäivä. Sitten uskaltaa syödä vähän enemmän mitä sattuu!

  • rosita

   Kiitos kommentista ja neuvojen jakamisesta! 🙂 itse asiassa tuo ole ajoissa lentokentällä on ihan älyttömän hyvä neuvo, sitäkin yritämme noudattaa muutaman läheltä piti-tilanteen takia!

   Joo, tuo sietokykyasia on ihan totta ja toimii toisinkin päin; pulloveden juomiseen ei ollut silloin joskus sietokykyä, kun piti olla niin extreme. 😀

 • rosita

  Kiitos tästä tarkennuksesta, robe! Minua ei siis onnekseni ole koskaan ryöstetty! Olen vain kolminkertaisen varkauden uhri.

  Sori kun julkaiseminen viipyi, kommenttisi oli jostain syystä mennyt suoraan roskapostilaatikkoon, enkä huomannut sitä eilen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.