VALIKKO
25.3.2012 20:00

Valta on kaapattu Malissa!

”Voi kökkö”, oli ensimmäinen ajatukseni, kun sain ystävältäni viestin Malissa tapahtuneesta vallankaappauksesta torstaina. Onneksi kaikki ystävät ja sukulaiset voivat hyvin. Laukauksia kuuluu lähinnä öisin, päivisin on kuulemma rauhallista ja kaduilla voi kävellä. Jos jonkun on pakko tehdä vallankaappaus, on hyvä, että se tehdään niin, että vallan kaapanneet sotilaat osoittavat voimansa ”vain” sulkemalla maan rajat, lentokentän ja bensa-asemat, ja piilottamalla maan presidentin seurueineen medialta. Jospa tämä vallankaappaus jäisikin tällaiseksi ja säästyttäisiin ylettömältä verenvuodatukselta. Kaappareiden johtaja, nimeltään Sanogo, on ilmoittanut, ettei halua toistaa viime vuoden Norsunluurannikon tapahtumia, jolloin koko maa ajautui kauheaan sisällissotaan. Toivottavasti Sanogo pysyy sanassaan. Ei ole kiva lukea peloissaan uutisia joka päivä!

Seurailemme tilannetta Bamakossa useasti päivässä Twitterin välityksellä. Bamakossa on toimittajia, jotka twiittailevat erittäin ahkerasti tilanteesta pääkaupungissa. Suosikki twiittaajamme on Fabien Offner, joka tiedottaa paljon yleisestä ilmapiiristä ja pitää twiiteissään näkökulman tavallisen tallaajan tasolla. Offnerin mukaan Bamakossa on tällä hetkellä rauhallinen ja odottava tunnelma. Toivottavasti tilanne ei tämän jännittävämmäksi siellä koskaan tulekaan.

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.