VALIKKO
18.9.2015 13:46

Väristyksiä Ateneumista

Vietin keskiviikkona sateisen aamun Dockan kanssa Ateneumissa. Nyt olen vakuuttunut siitä, että Angatan täytyy profiloitua – ei vain pihistelijän matkablogiksi, vaan myös kulttuurin janoajan blogiksi. Sen verran sielukkaat kicksit käynnistä jäi minuun myllertämään.

Ateneumissa on vielä viikon ajan nähtävillä Tarujen kansat-näyttely, joka käsittelee Norjan ja Suomen kuvataiteen kultakauden teoksia satujen ja myyttien näkökulmasta. Klassikkoteosten faneille näyttely tarjoaa taattuja historian ja estetiikan hengittelystä seuraavia värsityksiä, mutta näyttelyn taidekasvatuksellista antia suorastaan suihkutetaan lasten suuntaan. Näyttelyn lasten huone on aivan ihana!

image

Huone on jaettu kahteen tilaan, leikkialueeseen ja rauhoittumisalueeseen. Leikkeihin on varattu rooliasuja ja rekvisiittaa ja leikkitila näyttääkin olevan lavastettu ritarien saliksi hevosineen kaikkineen.

image image

Leikkien klassikkoa, kotileikkiäkin pääsee kokeilemaan uusissa tunnelmissa. Aivan mahtavia nuo makkarat ja huovutetut kalat ja vihannekset!

image

Huoneen toinen pääty on varattu rauhallisempaan oleiluun. Sohvalla voi kuunnella tarinoita tableteilta ja pöydän ääressä piirtää tarinoihin kuvia. Pyöreä valkoisen karhun pesä on olemassa ihan vain köllimistä varten.
imageimage

Alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilmaiseksi, ja aikuisenkin lippu maksaa vain 11-13 euroa. Neljän kuukauden mittaisella kokemuksella äitiydestä heittäisin tähän, että kyllä Ateneum aina muovisille teemapuistoille pärjää! Itse hengaisin lapseni kanssa mielummin taidemuseossa, kuin riehuloissa. Toivottavasti Docka on isompana samaa mieltä!

Kommentit

 • Tiia/reisereise

  Harmittavan harvoin tuolla tulee käytyä, Toven näyttelyn kävin kyllä katsomassa. Ihanan näköinen kyllä tuo lastenhuone. 🙂

  • rosita

   Mäkin kyselin itseltäni tuolla, että miksen käy täällä useammin 🙂

 • ananas2go

  Kiitos, kun vinkkasit työpajoista! Nytpä ilmoittauduin marraskuuksi.

  • rosita

   Mä oon unohtanut ilmoittautua! Teen sen heti!

 • ananas2go

  Ai niin, pyysin sinut haasteeseen. Tule mukaan kertomaan! #blogisitarina!

  • rosita

   Kiitos! Mulla onkin haasteita jonossa 🙂

 • ananas2go

  Tule kertomaan #blogisitarina. Kutsu tämänpäiväisessä jutussani siitä, miten popot alkoivat pogoilla.

  • rosita

   Kommentit tuli näköjään sittenkin läpi kaikki! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.