VALIKKO
25.6.2012 21:57

Venäjän maa soi lapsilleen pieniä mummoja, ja niiden sisällä on uusia mummoja, ja niiden sisällä on uusia mummoja

Lähdimme Citydielin houkuttelemana viisumivapaalle matkalle päiväksi Pietariin. En ole koskaan ennen käynyt Venäjällä, joten nähtyjen ja käytyjen lista kasvaa taas yhdellä maalla, huraa!

Viisumivapaus on asia, joka pelastaa koko risteilykokonaisuyden St. Peters Linella. Princess Maria on laimea risteilijäksi; kauppoja on vain kaksi, ne ovat hirveän pieniä, eikä koko laivasta saa salmiakkia. Ruoka ei ole mitenkään mieltäylentävää ja oikeastaan vähän harmitti syödä laivassa. Jos juoda tykkää niin alkoholitarjonta on laaja ja kyllä, edullinen. Kuten sanottu, onneksi maihinnousua varten ei tarvitse ostaa satasella viisumia. Suomen oleskeluluvallakin pääsee maihin ilman viisumia, sekä Schengen-maiden monikertaviisumilla. Citydealin tasoisella tarjouksella Pietarin risteily on kuin onkin hintansa väärti!
Matkalla kannattaa iloita myös siitä, että vielä vuonna 2012 on mahdollista kokea puuhkaus neuvosto-henkeä autenttisimmillaan. Pietarin laivasatama-rakennus on harmaa betonimöhkäle, ja sen kahdessa aulassa  työskentelee kussakin kaksi passintarkastajaa. Laivallinen ihmisiä ja neljä työntekijää tarkoittavat valtavia, tunnin mittaisia jonoja. Passintarkastaja-tädit ovat hyvin vakavia ja katsovat tarkkaan joka lipun ja lapun, jonka eteensä saavat, ja lyövät niihin leimoja sinne tänne.
Viisumivapaan matkan edellytys on sataman ja keskustan väliä kulkeva minibussikuljetus, joka on loistava keksintö! Venäjää taitamattomalle turistille on virkistävää saada mitään puhumatta kyyti keskustaan, varsinkin jos passijonossa iski uupumus.
Pietari on mahtava kaupunki. Sinne pääseminen on vaivan arvoista. Romanov-ravintolasta kerroinkin jo, kerron seuraavaksi Romanovien talvikodista. Spasiba!

Kommentit

 • Veera Bianca

  Heei kiitos vinkistä, itelläni on tuo citydeal ja etsinkin heti tarjouksen! ei ole tullut pietarissa käytyä joten why not 🙂

 • rosita

  Kannattaa, laivaan vaan!

  Toi on niin helppo tapa käydä siellä, et kannattaa hyödyntää. St.Peter’s Linellä on tosi hyvä asiakaspalvelu, mielettömän nopeesti ja ystävällisesti vastataan sähköposteihin, ja kaikenlainen säätö ja matkustajien vaihto viime tipassa on mahdollista! Meidän asiakaspalvelijan nimi oli Juni Teppana, voiko olla mitään liikuttavampaa? Teppana…. Ärrä-vikanen Reppana…. Ja toi etunimi, ihan ku joku kesäpoika, liikuttavaa….! :’)

 • Minskiloota

  Juni Teppana! No nyt mä kualen! <3

  • rosita

   Ja nyt mä teidän mikä mun lapseni nimeksi tulee!! Juni Teppana Dioppi! Onks mitään söpömpää <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.