VALIKKO
30.5.2013 10:00

Vihreää puuroa

Kesällä tekee mieli syödä kolmea asiaa – kaikkea tuoretta, grillattua ja jäätelöä.

Aamupalalla voi tietysti grillata vaikka paahtoleipää, ja laittaa sen päälle jäätelöä, mutta tuore-vaihtoehtojakin on olemassa. Angata Summer Edition 2013 suosittelee tämän kesän tuore-aamupalaksi vihreää puuroa. Se näyttää tältä:

Vihreää puuroa

Ei, vihreä puuro ei ole peitenimi pinaattikeitolle, vaikka puuro hiukan siltä näyttääkin. Vihreässä puuroissa on kaikkea tuoretta, mitä kaapista löytyy. Sen perusosina toimivat 1-2 avokadoa ja 1-2 banaania. Näiden kahden ainesosan lisäksi puuroon voi heittää haluamansa määrän marjoja, vihanneksia, jogurttia, maitoa tai hunajaa.

Kuvan vihreässä puurossa on

2 banaania
1 avokado
1/2 ruukkua lehtisalaattia
1 appelsiini
1 omena
5 ruokalusikkaa maustamatonta jogurttia

Kaikki ainesosat on sotkettu blenderillä puuroksi. Miesversion tästä saa lisäämällä joukkoon 1-3 raakaa tai keitettyä kananmunaa (yyyyh, mutta niin ne miehet vaan tätä syö).

Hauskaa vihreässä puurossa on se, että sen voi oikeasti tehdä ihan mistä vaan tuoreesta asiasta. Kuinka helppoa ja kesäistä! Eikä tuon puuron nyt välttämättä tarvitse olla vihreää, jos ei ole avokadoja, voihan se olla vaikka keltaista puuroa, jos siihen lisää vain appelsiineja ja omenoita. Tai sinistä puuroa, jos siihen lisää mustikoita. Miten joustavaa ja helppoa!

Kommentit

 • Riina

  Mä syön tuota samaa, mut sanon sitä vihersmoothieksi, ja lisään sekaan vettä niin että sitä voi juoda. Blenderi on kyl vuosisadan keksintö. 🙂

  • rosita

   Blender on asia, jonka ottaisin mukaan autiolle saarelle!

   Mä kuulin tästä maan mainiosta viheraamiaisesta ekan kerran Saara Aallon videonlogista. Saara Aalto kutsuu sitä viherpirtelöksi! 🙂

   Meillä tämä nimi vihreä puuro on ranskalaisperäinen, sillä ranskassa kutsutaan kaikkea kevyen puuroutuvaa ja smoothiemaista puuroksi; bouilli verre = vihreä puuro. Kaikkea taikinamaista ja koostumukseltaan raskaampaa taas voi kutsua nimellä pâte – niin kosmetiikassa kuin keittiössäkin. Kerran toin miehelleni kaupasta hammastahnaa, kun hän oli tarkoittanut valmispizzapohjia. Pâte kuin pâte! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.