VALIKKO
29.9.2014 16:35

Viikon bloggaaja ja Suuri Motto-Postaus

Puhutaan välillä minusta!

Olette ehkä huomanneetkin, että tällä viikolla Rantapallo esittelee viikon bloggaajana Angatan Rositaa, niin, minua! Jee! Haastattelukysymyksistä erityisesti mottoon vastaaminen hymyilytti minua. ”Chilax!” Chill+relax. Se oli sitä aikaa, kun Madventures oli lempiohjelmani. Vieläkin tuo motto kyllä toimii, sitä soveltamalla saa aikaan ainakin rauhallisen reissun. Tai sitten sanonnalla voi rauhoitella itseään esimerkiksi silloin, kun istuu ruuhkassa taksissa Brysselin keskustassa ja lennon lähtöön on aikaa enää tunti.

Muita hyviä mottoja, joita itse hoen aika paljon arkielämässäni ovat seuraavat sanonnat:

”Aina se jossain ontuu.”
Mikään ei ole täydellistä, mutta mitäpä siitä. Melko lähelle täydellisyyttä pääsee niin monta kertaa elämässä, ettei kannata juuri kantaa huolta siitä pienestä virhemarginaalista, joka on pakostikin läsnä. Aina se jossain ontuu.

”On helpompi pyytää anteeksi, kuin saada lupa.”
Tämän moton opin suomalais-italialaiselta pariskunnalta, jotka auttoivat italialaista ystäväämme asuntonsa tyhjennys-projektissa. Varsinainen asukas ei ollut paikalla, ja pariskunta karsi surutta ystävämme omaisuutta muistuttamalla toisiaan tiukan päätöksen tullen anteeksi pyytämisen mahdollisuudesta. Eilen hoin tätä mottoa erään vanhemman ystävämme muutossa. Tavaraa kertyy, niitä ei käytetä, aina ei kannata säilöä!

Yläasteen historian opettajamme hoki aina tietävänsä ”elämänohjeen vertaansa vailla: olkaa ihmisiksi.” Hyvä motto sekin! Katto-Kassisen lausahdus, ”sehän on vain maallista”, on auttanut turhaa rahanmenoa surressa. Maallisuuden vähättely tuntuu hirmu hyvältä esimerkiksi parkkisakkoja maksaessa.

Onko sinulla mottoa? Haluaisin kuulla sen! Kerro mottosi kommenttiboksissa, ja tee tästä kirjoituksesta kanssani Suuri Motto-Postaus! Niin, ja mene ihmeessä lukemaan muutkin ajatukseni Viikon bloggaaja-palstalta!

isle de goré 046

Kommentit

 • Maarit Johanna

  Onnea viikon bloggaajuudesta 😀 Koitin keksiä joskus blogiin sopivaa mottoa ja varmaan ”Jalat maassa, pää pilvissä” sopii matkabloggaajalle ihan hyvin? 🙂

  • rosita

   Kiitos! Tuolla motolla pääsee jo hyvin alkuun! Hyvä asenne paistaa siitä 🙂

 • sandra

  Onnittelut viikon matkabloggaajuudesta myös minulta! Mulla on pitkään ollut mottona ”Aim high, stay humble, stay curious”. En halua elämässäni tyytyä, vaan pyrkiä eteenpäin ja kohti parempaa, mitä tuo ikinä minulle kulloinkin tarkoittaa. Vaadin itseltäni paljon. Silti samalla haluan säilyttää nöyrän, muita ihmisiä ja elämää arvostavan asenteen ja katsoa maailmaa uteliaan lapsen tavoin. Olipas filosofista :D!

  • rosita

   Oli tosi filosofista! Ja kunnianhimoista. Kiitos jakamisesta, oli hauska lukea motostasi! Minä en koskaan ole ollut kovin kunnianhimoinen, lähinnä haluaisin vain kaiken riittävän. Pidän yksinkertaisuudesta, jossa on ”ihan hyvää” ja silti tuntuu, että se on riittävää. Lisää filosofiaa 🙂

 • ananas2go

  Jaa… no, ehkä tämä: Kun asiat eivät suju nuottie mukaan, se on improvisointia, sevon jazzua! Ei siinä ole mitään vikaa. – Lämmin kiitos tunnelmallisesta #jazzkaupunki-postauksesta pogoileviin popoihin.

  • rosita

   Kiitos Anna sulle, että sain kirjoittaa! Yritän tänään tehdä asiasta vielä oman postauksen 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.