VALIKKO
23.12.2012 11:24

Viinerivinkki Jyväskylästä

Me elämäntapamatkailijat hullaannumme yleensä kaikesta paikallisesta matkoilla ollessamme. Paikallista ruokaa, paikallisia käsityöerikoisuuksia, paikallisten suosimia kahviloita; metsästämme näitä innoissamme, sillä haluamme jotain, mikä saa meidät tuntemaan olevamme vierailulla paikallisuuden ytimessä. Emme välttämättä halua turistien suosimiin ja heille varta vasten rakennettuihin tiloihin, koska koemme, ettei siellä ole aitoa Paikallista tarjolla.

Siksi haluankin jakaa täällä vinkin, joka hyödyttää kaikkia teitä lukuisia Jyväskylään vierailemaan tulevia turisteja. Autenttisen jyväskyläläisenä olemisen kokemuksen saavutatte, kun menette kahvilaan nimeltä Mummin Pullapuoti ja tilaatte siellä tuotteen nimeltä Ralliviineri.

Ralliviineri on perinteikäs Jyväskylässä kehitelty leivos, joka lanseerattiin 60-luvulla Jyväskylässä ajettua Suomen Rallia varten. Tuosta ajasta lähtien Mummi on leiponut sitä Pullapuodissaan ja nykyään tuotteesta on tullut niin suosittu jyväskyläläisten keskuudessa, että sitä saa myös Jyväskylän Sokoksen Mestarin Herkusta.

Tätä herkkua pyydettäessä Mummin Pullpuodista on syytä tietää seuraavat yksityiskohdat:

1) Ralliviineri leivotaan pyöreään, piirakkamaiseen muotoon, jota kutsutaan kokonaisuudessaan Ralliviineriksi. Jos siis tilaat Pullapuodissa yhden Ralliviinerin, sinulle tarjotaan koko komeus kaikessa suuruudessaan.

2) Yhtä Ralliviineristä leikattua annospalaa kutsutaan Rallipalaksi. Jos siis haluat sulautua jyväskyläläiseen ympäristöösi täydellisesti paljastamatta käytökselläsi, että olet turisti, tilaat letkeästi tiskillä kahvisi seuraksi ”yheeeeeeen Rallipalaaaaaaaan” vokaaleja jyväskyläläisittäin venyttäen.

Mummin Pullapuoti sijaitsee aivan Jyväskylän keskustassa Forumin ostoskeskuksessa. Sen vieressä sijaitsee toinen jyväskyläläinen erikoisuus: karkkikauppa Kalpis.

Herkullisia hetkiä Jyväskylässä paikallisia yrittäjiä tukien!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.