VALIKKO
6.4.2015 18:20

Villan ja Tornin herkullinen aamiaiskimppa

#bloggaritmansessa tapahtumasta on jo pari kuukautta, mutta jutut eivät vain lopu aiheesta!

Villasta Tornin aamiaissaliin
Yövyttyämme huonekaverini Tuntemattoman Lauran kanssa Design Mummonviltti-hotelli Villassa, suuntasimme aamiaiselle Hotelli Torniin. Tornin ja Villan yhteistyö aamiaisten suhteen on kiva lisä, saa ikäänkuin nauttia kahdesta jännästä hotellista yhden hinnalla. Villasta kuljetaan Torniin merkittyä reittiä pitkin parkkitalon läpi ja päädytään Tornin takaovelle, joka on lukossa. Ovella soitetaan ovisummeria, respa avaa oven, ja etiäpäin kävelemällä löytyy Tornin aula ja aamiaissali, jonka kynnyksellä odotetaan pöytiinohjausta.

Kahvia kahta laatua
Olen lukenut useammasta matkablogista Tornin aulan tilaongelmista ja jonoista aamiaissaliin. Tilat ovat sen verran ahtaat verrattuna hotellin suureen majoituskapasiteettiin, että yhtäaikaa aamiaiselle pamahtavat hotellivieraat joutuvat kuulemma seisomaan aulassa odottamassa pöytiinohjausta kuin sillit suolassa. Tuona kyseisenä lauantaiaamuna klo 9-10, kun me kävimme aamiaisella, ei jonoista ollut tietoakaan. Pääsimme syömään muutaman kymmenen sekunnin odottelun jälkeen, ja oli mukavaa, että jopa kahvit ja teet tultiin kaatamaan kannuista pöytiin. Ihana, keskieurooppalaista kahvilakulttuurin historiaa henkivä tapa toimia! Lisäksi saa valita vaalea-tai tummapaahtoisesta kahvista, sekä mustasta tai vihreästä teestä. Erittäin edistyksellistä!
P1105386P1105387

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kukkurallinen kakkulautanen

Itse aamiainen oli monipuolisuudessaan varmasti paras, jonka olen Suomessa hotellissa nauttinut. Hotelliaamiaisten klassikkoja, kuten munia, pekonia ja croissantteja oli tarjolla yllätyksellisten tarjottavien kera. Itseäni ilahdutti erityisesti leivospöytä, jossa oli sopivan pieniä ja aivan kaikenmakuisia baakelsseja tarjolla (trendikkäitä macaronseja unohtamatta), niin että leivoksia saattoi lastata kahvin kanssa nautittavaksi lautasen täyteen ilman ”joo haluan maistaa kaikkia kakkuja”-häpeää. Pienistä ei pietä!

P1105389P1105388

Aamiaiselle ja Tampereelle
Sokos Hotel Hamburger Börsiin tai Flamingoon en menisi huvikseni lomapäivän aamiaiselle, mutta Torniin kyllä, oikein hyvillä mielin! Ihkauuden Tornin puitteet ovat komeat ja isoista ikkunoista on mukava katsella Tamperetta.

Tampereella on muuten Kotimaan matkailun messut 17.-19.4. Messu- ja Urheilukeskuksessa. Harmikseni ne taitavat jäädä kohdaltani väliin. Bloggaajille järjestetyssä tapahtumassa messujen yhteydessä olisi päässyt tapaamaan itse näyttelijälegenda Eija Vilpasta, siksi harmini on kovin suuri! Jos siellä ruudun toisella puolella on joku, joka aikoo Kotimaan Matka-messuille osallistua, vinkatkaahan ystävällisesti asiasta kommenttiboksissa ja linkatkaa mahdollisesta blogistanne. Saatte minusta lukijan, odotan raporttejanne!

Kävin muuten Tampereen Työväen Teatterissakin katsomassa Rakkauslaulun #bloggaritmansessa-tapahtuman yhteydessä. Tuosta teatterikipaleesta on vielä kirjoitettava, sitten Tampereen blogiviikonloppumme alkaa olla taputeltu!

Kommentit

 • Maarit Johanna

  Hotelliaamiaset ah nam. Sokoksen setit ei ole tähän mennessä koskaan pettäneet ja kas vaan, tuollahan on tosiaan palvelukin jo tasokasta kun teetkin tulee pöytiin asti!

  • rosita

   Niinpä, nam!

   Mulle on tullut vain kerran pettymysfibat, kun Flamingon aamiainen muistutti erehdyttävästi työpaikan aamiaisbuffaa lentokentällä. Se latisti lomafiiliksiä! Onneksi siellä oli se suklaafonduesuihkulähde, se pelasti tilanteen! 😀

 • Jerry / Pako Arjesta

  Hyvä, että ainakaan tällä kertaa hotellin aamiaistiloissa kaikki sujui hyvin :). Menemme varmaankin arvostelemaan Tornin kesän aikana, joten toivon, että siinä vaiheessa on päästy eroon alun ongelmista.

  Tuo pöytiintarjoilu on todella mukava lisä erityisesti näissä Solo-hotelleissa, joissa olen törmännyt siihen. Sama on tullut koettua myös Kämpissä ja Radisson Blu Plazassa :).

  • rosita

   Jes, odotan innolla teidän Torni-postausta!

   Kappas, en olekaan tajunnut että pöytiintarjoilu on nimenomaan Solojen juttu, kiinnostavaa. Se on sen verran harvinaista palvelua Suomessa, että sitä aina niin ilahtuu kun se osuu kohdalle. Rakastan käydä kahvilla esimerkiksi Prahassa, koska pöytiintarjoilu on yleistä kahvilan ylellisyydeltä riippumatta.

   • Jerry / Pako Arjesta

    Toivotaan, että se tulee jossain vaiheessa :)! Kiva tietää, että se kiinnostaa!

    En mene takuuseen siitä, että se kuuluu Solo-konseptiin, mutta ainakin Helsingin Tornissa ja Jyväskylän Paviljongissa (Soloja) toimitaan noin, eli oletan sen takia :). Saisi olla tuo käytäntö kaikkialla!

    • rosita

     Hotelliarvostelut on mulle mieluisinta luettavaa matkablogeissa, niissä on jotain samaa tirkistelymeininkiä, kun sisustusbloggaajien olkkariesittelyissä!

     Sanopa muuta, pöytiintarjoilun yleistymistä kannatan minäkin!

  • rosita

   De nada!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.