VALIKKO
28.12.2011 17:47

Yksilöllisillä kuulosuojaimilla lento liitää mukavammin

Kaikki, jotka tuntevat pakottavaa tarvetta käyttää korvatulppia lentokoneessa, tulevat pitämään tämän postauksen sisällöstä. Nimittäin, ei ole aivan sama, mitä korviensa tukkeeksi lennon ajaksi asettaa. Ne sellaiset keltaiset vaahtomuovikorvatulpat ovat halvin ja usein helpoiten saatavilla oleva tuote, mutta niille on olemassa vaihtoehto. Vaihtoehto, joka sopii kaikkien korviin: yksilölliset kuulosuojaimet.

Minulla on pienet korvat ja hyvin kapeat korvakäytävät, enkä voi käyttää niitä keltaisia vaahtomuovisuojaimia, sillä ne pompsahtavat aina pois korvasta, vaikka niitä kuinka ryttäisi ennen sinne laittamista. En myöskään voi käyttää iPhoneni kuulokkeita tai vanhan Nokiani vastaavia, koska ne ovat liian isot. Ne saa kyllä asetettua korvaan, mutta jos hiukankin kääntää päätä, saati liikkuu tai kävelee, niin ploh ploh, kumpikin tipahtaa pois korvasta, eivät ne sinne mahdu.

Nyt minulla on täältä hankitut yksilölliset ER-kuulosuojaimet. Ne on valmistettu omasta korvakäytävästäni otetusta mallista juuri minulle sopiviksi. Nappasin Nokian kuulokkeistani vaihdettavan pään pois ja liitin ER-kuulokkeeni tilalle ja tha-daah, voin käydä vaikka lenkillä ja hyppiä ja pomppia, ja kuulokkeet pysyvät korvissani täydellisesti! Nyt Barcelonan matkan yhteydessä otin ne mukaan, koska halusin kokeilla, toimivatko ne myös lentotulppina. Toimivathan ne! Er-suojain on niin tiiviisti omaan korvaan sopiva ja tehty jonkinlaisesta muovista, että ne suojaavat kuuloa sellaisenaan n. kuusi desibeliä. Käytännössä lennon aikana tämä tarkoittaa sitä, että kauhea suhina ja kohina, joka lennolla puhisee, poistuu. Moottoreista kuuluu vain matala mmmmööööööööööööö, joka ei ainakaan minua häiritse niin paljon, kuin korkeammat suhisevat äänet. Lentomukavuutta tämä lisää niin, että tulomatkalla sain jopa unta, vaikka yleensä en pysty lentokoneessa tai bussissa nukkumaan yhtään metelin takia. Ne, jotka saavat musiikin kanssa unta, nukkuvat todennäköisesti tosi hyvin, jos kuuntelevat ER:n kanssa vielä rauhallista musiikkia. Hintaahan kuulokkeilla jonkin verran on, mutta jos lentää paljon, on mukavuudenhaluisen matkustajan ilo maksaa hiljaisuudesta lennolla, varsinkin, kun tuotetta kokeilleena voin kertoa, että kuusi desibeliä vaimeampi lapsen itku lentsikassa ei kuulosta ollenkaan niin raivostuttavalta, kuin huuto au naturel. Voin vain kuvitella, miten kiva näitä on jatkossa pitää, jos täytyy taas matkata yöllä bussilla Länsi-Afrikan halki tai vaikka yrittää joskus nukkua lentokentällä.

Suosittelen siis yksilöllisiä kuulosuojaimia lämpimästi kaikille kulkutaudin vaivaamille! Tämä ei tosiaan ollut mikään maksettu mainos, vaan vilpitön ylistys hyvälle tuotteelle! Kivaa on myös se, että suojaimiin saa itse valita värin, minun eeärräni ovat iloisen punaiset!

Kommentit

  • Veera Bianca

    Nä kuulostaa ihan unelmilta. Miten en ole edes ajatellut tällaisia? ja ihana tuo moottoreiden mööö, alkoi melkein jo nukttaa ajatus matalasta möööstä ja pienestä tutinasta ilmassa <3 Nämä ehdottomasti testauksessa seuraavalla kaukomatkalla, viimeistään loppuvuodesta! Muchos grazias tai jotain!

  • rosita

    Kiva kun ilahdutti!

    Mun täytyy vaan vähän korjata näitä faktoja tässä postauksessa. Tajusin vasta tän kirjoitettuani, että eihän mulla nyt siis mitään ER-suojaimi ole (ne maksaa 230 ja vaimentaa jopa 25 db!), vaan yksilölliset istutteet kuulokkeisiin. Toi ER on ihan eri tuote, se on muusikoille ja siinä on sellanen vaimennusfiltteri sisällä. Juu ei tämmösiä ole Rositalla. Tajusin jotenkin väärin kun nuo ER-suojaimetkin saa kiinni kuulokkeisiin.

    Eli ihan oman korvan mukaan tehdyt istutteet on noi mun suojaimet, joista tässä postauksessa puhun!!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.