VALIKKO
4.2.2013 20:36

Ylivälkky kirkasälypuhelin

Tässäpä teille iPhonen näkemys lähiristeyksestämme Elchessä keskipäivällä. On meinaan aika kirkasta!

Elchen tammikuu on ohi, ja vaikuttaa siltä, että samoin myös kylmin aika täällä. Viikonloppuna tuuli taas niin, että tukka meinasi lähteä päästä, mutta aurinko lämmitti kaiken aikaa. Tammikuussa Elchessä oli viisi hirvittävän tuulista päivää ja kaksi sadepäivää, muutoin aurinkoista ja melko lämmin. Tämä on todella talvi minun makuuni!

Helmikuussa saamme tänne kolmet eri suomi-vieraat, toivotaan, että täällä olisi extra-kuuma, kun he tulevat! Tai ainakin samanlaista, kuin Suomessa kesäkuussa.

Eilen tuli Espanjan telkkarista ohjelma, jossa ihmeteltiin suomalaista koulutuskärjestelmää, ja kysyttiin, onko tosiaan niin, että suomalaislapset ovat vaan paljon fiksumpia kuin espanjalaiset, kun osaavat kaikkea enemmän. Juttelimme tänään senegalilaisen tuttavamme kanssa, joka on sitä mieltä, että espanjalaiset ovat ihan pölhöjä kaikki. Hän suorittaa parhaillaan tulkin tutkintoa kuudelle eri kielelle. Tulkkikoulussa espanjalaiset kollegat ilmoittivat, ettei voi olla mahdollista, että joku osaa kuutta kieltä ja on vieraillut kolmessatoista maassa elämänsä aikana. Että kun se on niin suuri juttu saavuttaa tulkin valmius yhdessäkin kielessä, että eihän nyt voi olla mahdollista, että joku osaa kuutta kieltä hyvin. Buahahahahah, nauroi senegalilainen, ja todisti espanjalaisten kielitaidottomien kollegoidensa väitteet vääriksi!

Minä ajattelin, että joutuisin käyttämään täällä koko ajan ruskeita piilareitani huijatakseni ihmisiä puhumaan minulle espanjaa. Se ei ole ollut tarpeellista, sillä kaikki puhuvat minulle espanjaa, vaikka heiluisin täällä Suomen kansallispuku päällä, muuta kieltä kun elcheläisparat eivät osaa. On se jännä.

Tai ei se nyt niin jännä ole. Minä väitän, etteivät elcheläiset osaa englantia, koska eivät kuule sitä missään. Kyllä se on varmaan dubatut ohjelmat telkkarissa, jotka vievät elcheläisten kielitaito-mahikset. Telkkarihan nykyään lapsia sivistää, eikä koulun penkki.

Toinen syy on ehdottomasti osaamattomuus käyttää hyödyksi internetiä. Edes yritykset eivät ole osanneet laittaa puljuaan näkyviin Google Mapseihin. Äitini kysyi yksi päivä, että onko Elche pelkkä erämaata, kun nettikartassa ei näy kivoja kauppoja. Voi Elche, ei näin houkutella turisteja tai tulla kansainvälisemmäksi!

Kommentit

 • guru

  ” Minä väitän, etteivät elcheläiset osaa englantia, koska eivät kuule sitä missään. Kyllä se on varmaan dubatut ohjelmat telkkarissa, jotka vievät elcheläisten kielitaito-mahikset. ”

  Ei se tuosta johdu. Suomessa on katsottu TV:tä englanniksi jo 50 vuotta. Ei kansan kielitaito ole juuri siitä kohentunut. Ohjelmathan dubataan valtaosiltaan koko Euroopassa.
  Latinalaisen kulttuurin maissa ihan maailmanlaajuisesti ei osata vieraita kieliä. Tämä johtuu yleisestä elämänasenteesta jossa ei juurikaan välitetä mitä muut ajattelevat.

  • rosita

   Johtuupas, ihan varmana! Etkö lukenut lainauksesi jälkeistä lausetta? Siinähän on älykäs ja pettämätön perusteluni koko ajatukselle!

   Hei, nyt kun minulla on mahdollisuus tutustua nettikirjoittelijoihin täällä blogini kommenttiboksissa, niin haluaisin kysyä teiltä kaikilta jotain:

   Hyvät nettikirjoittelijat,

   Kuuluuko genressänne aina irroittaa lauseita, fraaseja, väitteitä ja kappaleita erilleen tarkasteltavaksi ja kommentoitavaksi? Mikä on tämän asiayhteydestä lainausmerkein irroitettavan kommentoinnin tarkoitus? Eikö tekstiä voisi kommentoida ilman lainauksen kopioimista kommenttiin, vai haluatteko aina osoittaa tarkoin, mikä kohta tekstissä sai teidät näppäimistölle kyseistä tekstiä lukiessa?

   Kiitos jo etukäteen valaisevista vastauksistanne!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.