VALIKKO

Anna's Journey in America

19.1.2016 19:12

Mitä täällä oikein syödään?

Aattelin kirjottaa mun toisen postauksen ruuasta, nam! Se on mulle urheilijana tärkeä elementti mun elämässä ja veikkaanpa, että niin on myös monen muunkin, siispä pieni katsaus siihen millainen se ruokakulttuuri täällä on!

Tunnetusti jenkit on kuuluisia pikaruoasta ja suurista annoskooista, mutta ajan mittaan oon huomannut sen olevan vain ”pinnallinen” yleistäminen amerikkalaisista. Ruoka on niin sanotusti aivan eri tasolla täällä kuin esimerkiksi Suomessa. Älkää ymmärtäkö väärin, roskaruoka kyllä jyllää ja säilyttää asiakkaansa, sillä joka kulmasta löytyy jonkinmoinen pikaruokapaikka sekä ruoista tehdään vieläkin maukkaampia = epäterveellisempiä lisäämällä rasvaa ja sokeria. Jälkiruuat ja herkut on aivan mielettömiä juurikin tämän ainesosien paljouden takia ja varsinkin ravintoloissa annoskoot ovat aivan huimaavia. Unohtamatta sitä kuuluisaa friteerausta, mikä ulottuu mitä uskomattomampiin ulottuvuuksiin kuten, friteerattuihin oreoihin. Kyllä, luit oikeen. Kaikkea ”epäterveellistä” löytyy valmiina kaupasta, ja on jopa harvinaisempaa leipoa pullataikina itse kun ostaa kaupan kylmäosastolta valmis.

IMG_6042     IMG_3117

IMG_3099     IMG_2755

IMG_3946

 

Vaikka roskaruoka viehättää ihmisiä sen helppoudellaan, terveellinen ruokavalio on täysin mahdollista! Mitä tarkoitan ruoan olevan eri tasolla (näin positiivisessa mielessä), pääsee superfood-raflaamot, juice baarit ja acai bowl -buffetit loistoonsa! Atlanta on täynnä pieniä kivoja kuppiloita ja lounaspaikkoja, pitää vain löytää ne oikeat paikat.

IMG_2976

IMG_2974

IMG_3049

Kolme ylempää kuvaa on paikasta nimeltä Krog-Street (+alempi ruokakuva) mikä on niin sanottu ruokamarketti, missä on vieri viereen rakennettuja kuppiloita ja take-away rafloja, joista saa terveellistä ruokaa melko nopeasti ja suhteellisen edullisestikin! Rakastan tämmöisiä marketteja, ja niin kyllä jenkitkin, sillä nää on tosi suosittuja paikkoja ja aina ihan täynnä ihmisiä!

IMG_2971

IMG_5339

Vaikka Atlanta onkin ruokaharrastajille kuin unelma, tulee mun käytyä ulkona syömässä noin kerran tai kaks viikossa, sillä meidän koulun ruokala on aika jees! Sieltä löytyy salaattipöytä, almost home-ruokaa, passport osio ja ”baari” missä milloinkin valmistetaan kaikkea aina munakkaista smoothiehin saakka. Ja niin, tottakai siellä on aina myös tarjolla pitsaa, ranskalaisia, hamppareita ja jälkkäreitä + limukoneet.

IMG_2673

IMG_2568

IMG_2574

Mun joukkuelaiset on näyttäny mulle jenkkien suosikki ravintolat ja sitten myöskin heidän omia favoritteja ja täytyy kyllä myöntää, että kannatan heidän omia lemppareita. Myös Suomeenkin jo kauan sitten rantautuneet Mäkkäri ja Subway on vielä täälläkin perus varmoja, mutta uudemmat pikaruokalat kuten meksikolaiset Chipotle ja Willys, kanamestat Chick Fil A ja Zaxbys, hampurilaispaikat Wendy’s ja Cook Out sekä kaikkien suosikki Starbucks on enemmän ainakin nuorison mieleen. Itse en oo kyseisten ravintoloiden suurkuluttaja, vaan tykkään enemmän istua kunnolla pöytään ja tilata ruokaa rauhassa, mikä tulee mun mielestä paljon nopeemmin pöytään kuin Suomessa. California Pizza Kitchen ja Cheesecake Factory on tällä hetkellä varmasti jokaisen jenkin luottoraflaamona mielessä, mutta itse rakastuin ravintolaan nimeltä Bar Taco, joka on super trendikäs ja fresh! (alla kuva nimeomaan sieltä)

IMG_6089

IMG_4481

IMG_2768

IMG_6036

IMG_5968

IMG_2909

Pelireissuilla meitä hemmotellaan kyllä aika paljon :D! Joka keskiviikko ennen reissua jokainen pistää tilaukset ylös mitä haluaa mistäkin ravintoloista. Yleensä ne on tavallisia ”dining-kuppiloita” (milloin mun lounas koostuu esim. parsakaalista, kananrinnasta ja bataateista) ja joskus napataan kätevästi smoothiet tai subit matkaan. Ainut miinus on tulomatkat pelien jälkeen, milloin bussissa meitä odottaa monet laatikot pizzaa valmiina ”nautittavaksi”.

IMG_2959

Hintataso täällä on Suomeen verrattuna melko sama. Siinä on toki eroja, sillä ruoka on kaupoissa selvästi kalliimpaa, mutta ravintoloissa se on taas halvempaa. Se selittääkin rikkaamman ulkona syönti -kulttuurin, eikä edes osa mun kavereista osaa/halua tehdä itse ruokaa. Moni on varmasti kuullut tipin annon olevan tapa ja pitää täysin paikkaansa! Tippiä pitää antaa noin 15 prosenttia, mikä ei ole paha juttu ollenkaan, sillä palvelu todellakin on tippaamisen arvoista sekä juomalasia täydennetään sitä mukaan kun pohja alkaa häämöttää, ilmaiseksi. Mä kokkailen jonkun verran täällä mun asunnossa ja kyllä oon huomannut, että rahaa palaa paljon enemmän kuin esimerkiksi Kuortaneella kokkaillessa. Kasvikset ja terveellinen ruoka on luonnollisesti vieläkin kalliimpaa kuin Suomessa, mutta epäterveellinen ruoka taas super halpaa ja isoissa kooissa.

Melko erilaista, mutta toisaalta taas ei. Ruisleipää ja salmiakkia aika kova ikävä, ei ne täällä tajua hyvän päälle, nimittäin vaan kaks mun kaveria on pystyny nielasemaan salmiakin ja kaikki sanoo sen olevan pahinta mitä ikinä voi maistaa, PYH!

 

 

 

Kommentit

 • Riikka Pohjola

  Kiva lukea sun tarinoita maailmalta, vaikka nyt kyllä tekis mieli hiipiä jääkaapille 🙂

   0
  • Anna Rantala

   Kiva kuulla! Kieltämättä alkaa vähän nälkä tulemaan kun näitä kuvia kattelee 😀 !

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.