VALIKKO

Anna's Journey in America

6.4.2016 22:58

New York: kaupunki maineensa veroinen

Pari viikkoa sitten matkustin kieltämättä kyllä, upeimaan kaupunkiin minkä olen eläessäni kokenut: New Yorkiin. Jokaikinen seikka tuossa väentäyttävässä miljoonakaupungissa vetosi muhun niin suuresti, että suorastaan rakastuin. 

Meillä alkoi viikon mittainen kevätloma kaksi (tai kolme?) viikkoa sitten perjantaina, mikä oli kyllä melkoinen sattuma, sillä mun paras kamu Sini löysi tuohon saumaan ihan naurattevan halvat lennot nykiin. Päätettinpä sitten viettää viikko suuressa omenassa. Meikäläinen reissasi Atlantasta reilun tunnin mittaisen lennon tuohon upeaan cityyn ja Sinin oli tarkoitus lentää samaisena päivänä, mutta muutamaa tuntia myöhemmin. Saapuessani Nykiin, Sini ilmoittaa mulle Reykjavikin lentokentältä, ettei kerennytkään vaihtolentoon koneen ollessa myöhässä Helsingistä (Ei Sinin vika <3), vaan jääkin Islantiin yöksi ja tulisi vasta tiistai-iltana. Huhhuh sitä ärsykysen määrää, mutta elämä jatkui ja meitsi oli senään New Yorkissa, joten empä jäänyt turhia murehtimaan. Vaikka olinkin pari päivää New Yorkissa yksin, se ei haitannut, sillä mun kaveri näytti mulle paikkoja maanantai-iltana ja tiistai päivällä. Olisi mm. kattoterassit Manhattanin maisemalla, halvat Broadway-liput ja ensimmäisen päivän avuntarpeiset metroajelut jäänyt kokematta, sillä hänen ollessaan nykiläinen, tuli nähtyä muutakin kuin pelkkiä turistirysiä.

Sinin selvittyään kohteeseen, meillä alkoi melkoinen hulina. Joka päivälle löytyi paljon tekemistä ja tulimme kaikkemme antaneina takaisin meidän ihanaan Airbnb-kämppään. Annanpa siis kuvien kertoa enemmän puolestaan ja valaista meidän retkeä cityyn mikä ei nuku koskaan (niin totta!!!).
IMG_7273

IMG_7082

IMG_7152

IMG_7384
IMG_7297

IMG_7578

IMG_7465

IMG_7543

IMG_7565

IMG_7708  IMG_7790

IMG_7849

IMG_7859

IMG_7932

IMG_7904

IMG_7996

IMG_8047

IMG_7083

IMG_7294

Kuten kuvista huomaa, New York on kyllä ihan uskomattoman kaunis. Ei ole oikeastaan väliä, mistä sitä räpsäisee kuvan, sillä koko kaupunki on pullollaan näyttäviä rakennuksia, värikkäitä katuja, ja mikä parhainta, myös luonnon kauniita antimia.

Jokin tuossa tunnelmallisessa mahtikaupungissa vetosi muhun todella suuresti ja mietin, että mikä se mahtoi olla. Simppelsti oivalsin, että sen ihmiset ja se, miten se koostuu. Ihmiset on kuin onkin stereotyyppisesti aina kiireessä, mutta mielestäni myös melko ystävällisiä. Jokaisella on oma ja persoonallinen tyyli, jotenka muotia näkee mitä erikoisemmista hökötyksistä aina uusimpiin Versacen merkki lanseerauksiin. Sepä siinä onkin niin erilaista ja viihdyttävää, kun ihmisiä ei kiinnosta mitä muut ajattelee, mutta haluavat kuitenkin muiden näkevän sen, mistä he itse pitävät.

Kaupunki itse taas koostuu kolmesta ”pää-kaupunkingosasta”: Manhattan, Brooklyn ja Queens. Me yövyttiin Brooklynissä, East Williamsburgissa, joka oli niiiiin ihana hippimäinen alue, ja metropysäkki yhden korttelin takana. Brooklyniä ei hirveästi keretty tutkiskelemaan, mutta sain meidän asunnon alueesta kyllä niin hyvät vibat, että varmasti menen sinne uudestaan. Manhattan taas on aivan omaa luokkaansa. Time Square, Central Park, Soho, Chinatown, Little Italy, Wall Street ja muut tunnetuimmat mestat tuli chekattua, ja lempparina erottui ehdottomasti Soho. Soho oli alue, missä oli jokseenkin hienompia liikkeitä, sekä hieman vanhempia rakennuksia, mikä teki alueesta todella soman ja viehettävän näköisen. Myös pienet kahvilat ja trendikkäät ravintolat sai mun pään hullaantumaan.

IMG_7953

IMG_7275

IMG_7262

IMG_7258

IMG_7246

Ruoka oli myös aivan omaa luokkaansa. Satoja pieniä raflaamoja vieri viereen asetettuna ja toinen toistaan suloisempia. Ehdottomasti gluteenittomat, kasvisruoka ja luomu-ravintolat olivat rantautuneet myös Isoon Omenaan. Trendikkyys niin kuppiloiden sisustuksessa kuin annoksissakin näkyi selvästi, ja ihmisiä oli esimerkiksi huomattavasti enemmän ”healthy food” mestoissa, kuin (kerran testatussa, ei saa tuomita) Time Squaren Mäkkärissä.

IMG_7256

IMG_7633

IMG_7560

IMG_7856

IMG_7983

IMG_7889

IMG_7842

IMG_7981

Niin kornilta kuin se kuulostaakin, New York sai mut tuntemaan avia uudenlaiseks ja niin eläväiseks ihmiseks, että eihän siellä voinut olla kuin super hyper happy! Ihmisten erilaisuus ja monimuotoisuus oli myöskin käsinkosketeltavaa ja oli mielenkiinoista kuulla, millaisten tarinoiden kautta kukin oli tullut nykiin. Siispä erilaisuus ja kotona kaukaa oleminen tuntui todella läheiseltä, ja päätin heti ensimäisenä päivänä siellä ollessa, että LUPAAN muuttaa tuohon taianomaiseen kaupunkiin, silloin kun aika on oikea!

IMG_7365

IMG_7929

IMG_7572

IMG_7949

IMG_7894

Näihin kuviin, mutta ei valitettavasti näihin tunnelmiin, yhyy… Vielä kuitenkin kiitokset mun parhaalle kamulle upeasta reissusta <3 Empä ois halunnut kenenkään muun kanssa tuota kokea!

Pari viikkoa pitäisi vielä koulussa jaksaa ja toukokuun alussa lennänkin takaisin Suomeen kesälomalle parikis kuukaudeksi, ah että! Pahoittelut vielä liiankin pitkästä hiljaisuudesta, mutta tässä taas pientä päivitystä meikäläisen menoista.

Oikein leppoisaa loppuviikkoa! 🙂

Kommentit

 • Marjo Peel

  Voi että 🙂 mun matkakuume senkun pahenee. Olen pitkään halunnut nähdä & kokea New Yorkin, mutta toistaiseksi matka sinne on vielä suunnittelun asteella. Floridaan pääsen sentään tänä kesänä 🙂 ….

   0
  • Anna Rantala

   Uskon kyllä!! Ehdottomasti New Yorkiin sitten vain kun on mahdollisuus, onneksi se ei sieltä ole minnekkään menossa :)! Florida on kyllä myöskin ihan mahtava! Oikein ihana matkaa sinne aurinkoparatiisiin 🙂

    0
 • Anniina

  Huhhuh kun iski reissukuume näitä kuvia katsellessa! Tonne olisi kyllä ihana päästä. Ja nälkä 😀

   0
  • Anna Rantala

   Kieltämättä alkaa itselläkin matkakuume taas nousta haha! Nykiin vaan kun tulee mahdollisuus, lennotkaan ei enään tänäpäivänä hyvällä tarjouksella aivan ällyttömän hintaisia ole 😉

    0
 • Maisa

  Heippa! Aivan ihania (ruoka)kuvia. Muistatko yhtään, että mistä ruokapaikoista nuo kuvat on otettu? 🙂

   0
  • Anna

   Moikka! Kiitos paljon, Nykistä saa kyllä aivan mielettömiä kuvia otettua ! Jos nyt oikein muistan, tuo kuva missä on sweet potato fries ja avocado toasti on nimeltään by Chloe, munakaskuva on Williamsburgissa sijaitseva turkkilainen kuppila Akrabadabra ja pannukakkukuvan nimeä en valitettavasti muista :(! Toivottavasti jotain auttaa edes tämä 🙂

    0
   • Maisa

    Kiitos vastauksista! Täytyy laittaa ylös seuraavaa Nycin matkaa ajatellen 😉

     0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.