VALIKKO

Anne-Mari

14.12.2019 15:44

Jokamaun piparipirtti ja superhelpot jääpuikot

Piparkakkutaloprojekti lasten kanssa on yksi jouluun laskeutumisen varmimmista merkeistä. Ensin paistetaan talonkappaleet ja muut asiaankuuluvat oheistarvikkeet, sitten on koristelun vuoro. Sääntöjä on vain yksi: kaikki on mahdollista!

Ja niin kuin kuvasta näkee, kaikki on ollut mahdollista. Tontilta löytyy mökin lisäksi koirankoppi, itse koira eli meidän Lumi, lumiukkoja (katsoppas niiden upeita lakupötkösilmiä!) ja kuusia. Eikä ole pastilleissa pihdattu! Koristelua tehdään pitkään ja huolella ja varmaa on, että lopputuloksesta tulee juuri itsemme näköinen.

Yhtä piparitalorakentajan kompastuskiveä en kuitenkaan ole onnistunut vielä ratkaisemaan: miten saada räystäälle valuvat jääpuikot. Kaikenlaista konstia ja kommenrvenkkiä on tullut testattua: löysää pikeeriä, kovaa pikeeriä ja puoliplöröä. Aina sama tulos: puikot valuvat alustalle ja räystäälle jää vain keväinen sohjotönkkö.

Siitä se idea sitten lähti. Jos ei pystysuora onnistu niin homma vaateriin. Valmistin keskikovan pikeerin yhdestä munanvalkuaisesta ja aimo annoksesta tomusokeria, sujautin massan pursottimeen ja turautin jääpuikot leivinpaperille yön ylitse kuivumaan. Johan tuli napakat ja näyttävät puikot! Eikä muuten käsittelyssäkään hajoa. Sitten vain pieni tippa napakkaa pikeeriä puikon lättänäpuolelle ja kiinnitys katonreunaan. Lopputolos on vähintäänkin kelvollinen.

Mukavia joulunalushetkiä vaikka sitten näiden jääpuikkojen parissa!

Terveisin,

Anne-Mari

Ensimmäiset vaakatason jääpuikot

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.