VALIKKO

Anne-Mari

14.12.2019 19:16

Kinuskiset toscapikkuleivät

Joulupikkuleipälaatikko kaipasi vielä yhtä uutta jäsentä, joten ei muuta kun leivontapuhteisiin. Ja jälleen kerran jo useamman vuosikymmenen takaiset toscapikkuleivät nousivat arvoon arvaamattomaan…

Kinuskiset toscapiparit

Uunipellillinen eli leikkuutavasta riippuen n. 48 pikkuleipää

Pohja

125 g voita

1,5 dl fariinisokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä voi ja fariinisokeri keskenään ja lisää toisiinsa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Taputtele taikina leivinpaperin päällä ohueksi ja noin uunipellin kokoiseksi levyksi (oma levyni oli n. 32 x 37 cm kokoinen).

Valmista kuorrute

75 g voita

150 g mantelilastuja

1,5 dl sokeria

3 rkl vehnäjauhoja

3 rkl appelsiinitäysmehua

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Levitä kuorrute pohjataikinan päälle esimerkiksi kumisella taikinanuolijalla.

Paista pikkuleipiä 200 asteessa n. 12 min.

Kun piparilevy on paistunut, leikkaa se neliöksi. Leikkaa ihan uloin reuna pois ja jaa levy pystysuunnassa kuuteen ja vaakatasossa neljään osaan. Leikkaa vielä jokainen neliö kulmittain kolmioksi. Anna pipareiden jäähtyä rauhassa ennen koristelua.

Koristelu

Jos haluat, sulata mikrossa n. 50 g haluamaasi suklaata ja kasta kolmion kulmat sulaan suklaaseen. Säilytä piparit viileässä.

Ihania leivontahetkiä!

Terveisin,

Anne-Mari

Kommentit

  • liinukka

    Kauankos tämmöset ”rasvapallerot” säilyy???

     0
    • Anne-Mari Ollikainen

      Huomenta! ”Rasvapallerot” eli toscapikkuleivät säilyvät jääkaapissa sen parisen viikkoa, pakastamalla säilyvyys parisen kuukautta. Mukavaa joulunodotusta

       0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.