VALIKKO

Anne-Mari

12.12.2019 19:04

Kylmäsavulohi-pinaattirullaa joulun alkupalapöytään

 

Jo useamman vuoden ajan yksi jouluaaton alkupalapöytämme suosikki on ollut pinaattinen kylmäsavulohirulla. Alkuperäinen ohje on Valion sivuilta, mutta omassa versiossamme olen oikaissut valmistusohjeessa sekä lisännyt pinaatin ja kylmäsavulohen määrää tuntuvasti.

Ja mikäs se on joulua valmistellessa, kun posti toi jo eilen pitkällä tähtäimellä ajatellen ehkä joulun suurimman lahjani 🙂 Loppiaisen jälkeen saan vetäistä erityisluokanopettajan saappaat jalkaani ja tehdä sitä työtä, johon toivottavasti valmistun vielä tulevan kevään aikana! Voitte varmaan arvata, ettei tällainen mahdollisuus ole ihan pelkkä työ töiden joukossa. Lähden tekemään töitä suurella sydämellä ja uskon, että olemalla vain ihan oma itseni saan olla suvivirren aikaan tyytyväinen yhteiseen kevääseemme. Siitä on hyvä jatkaa!

Olkoon tämä myös tsemppauksena ja rohkaisuna kaikille niille, jotka ehkä miettivät, kannattaako keikkatyön kelkkaan lähteä. Jos ala on oma ja tavoitteet selvillä, keikkatyö on mitä parhain tilaisuus saada jalka oven väliin.

Sitten itse joulupöydän herkkuun!

Kylmäsavulohi-pinaattirulla

Pannukakkupohja:

3 dl täysmaitoa

5 munaa

75 g voita

1 dl vehnäjauhoja

150 g pakastepinaattia sulatettuna

vajaa 1 tl suolaa

1/2 tl leivinjauhetta

Valmista pannukakkupohja. Vatkaa munat maidon joukkoon, lisää sulatettu rasva ja lisää muut aineet. Paista pannukakkua 200 asteessa n. 20 min. Kumoa pannukakku vähän jäähdyttyään ylösalaisin.

Valmista täyte.

Kylmäsavulohitäyte:

300 g kylmäsavulohta

120 g smetanaa

1/2 pientä paprikaa

200 g tillituorejuustoa

vajaa 1 tl sitruunapippuria

2 rkl sitruunamehua

puntti tilliä (jätä pari oksaa koristeluun)

Hienonna kylmäsavulohi ja paprika. Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Levitä täyte pannukakulle, mutta jätä toiseen päähän n. 5 cm kaistale ilman täytettä. Rullaa pannukakku kääretortun tavoin rullalle aloittaen kokonaan täytetystä päästä. Kiero rulla tuorekelmuun ja anna levätä huomiseen.

Rullan hyvä puoli on, että sen voi myös valmistaa hyvissä ajoin ja pakastaa.

Ihania jouluvalmisteluhetkiä!

Terveisin,

Anne-Mari

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.