VALIKKO

Anne-Mari

24.11.2019 20:31

Pikkujoulujen persikkatähti

Ensimmäisen makukosketuksen tähän ihastuttavaan pikkujoulupiirakkaan sain noin 10 vuotta sitten, kun K-ruokakauppojen Juhlakirja löysi tiensä keittiööni. Paikallisessa kolmen koon marketissa oli ollut jaossa ko. opuksia ja kiitos anopin, kirja ei jäänyt kauppiaan hyllyä koristamaan. Vuosien varrella tuorejuustomaku on vaihtunut kulloisenkin mieltymyksen mukaan ja pinnalla on nähty jos jonkinlaisia hedelmävariaatioita. Mutta yksi asia on pysynyt: pikkujoulumainen makuelämys. Ja mikä parasta: piirakka on nopea ja helppo tehdä, eikä leipomisen jälkeen tarvitse pestä koneellista pikkukippoja. Glögit tulille ja takkamakkarat ojennukseen – tässä tulee pikkujoulukauden ykkösmakia!

Tarvikkeet

Iso lehtitaikinalevy (600g, Myllyn Paras)

100 g appelsiinituorejuustoa (mango- ja vanilja toimivat ihan yhtä hyvin)

350-470 g säilykepersikoita (aprikoosia, mangoa, taatelia, luumuja….)

Kourallinen mantelilastuja

Raesokeria

Kananmuna voiteluun

Valmistus

Ota lehtitaikina hyvissä ajoin sulamaan. Siirrä taikina leivinpaperille ja avaa taitokset. Kaulitse taikina noin pellin kokoiseksi levyksi.

Taittele taikinan kokoisesta leivinpaperista tähti. Tekniikka on sama kuin lumihiutaleita leikattaessa paitsi nyt tarvitaan vain yksi sakara. Asettele tähti taikinan päälle ja leikkaa taikinapyörällä sakarat:

Ennen täytteiden laittamista on hyvä hetki voidella sakarat munalla. Sitten tuorejuusto tähden keskelle….

… ja päälle persikat ja mantelilastut. Ripaus vielä raesokeria tähden voidelluille reunoille:

Sitten ei muuta kuin tähti uuniin, 200 astetta ja n. 20 min.

Ihania pikkujouluhetkiä!

Joulunodotusterveisin,

Anne-Mari

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.