VALIKKO

Anne-Mari

15.12.2019 11:05

Poistokirjat uusiokäyttöön eli joulutähti

Aamukammassa käy piikit vähiin. Enää kuusi kellonsoittoaamua ennen joululoman alkua. Ja mikäs se on tänä vuonna huilatessa, kun lomaa riittää aina 7.1.2020 saakka.

Mutta se niistä leppoisista makoilupäivistä – kalenterista kun löytyy opintotehtäviä vielä vuoden viime minuuteille saakka! Viimeistelyä odottavat mm. lukemissujuvuus, tunteet ja artikulaatio.

Ja vaikka saappaat vuodenvaihteessa vaihtuvatkin, ei se tarkoita, että viimeinen viikko työmaalla olisi pelkkää joulujuhlaharjoittelua. Keskiviikkona on vielä kädentaitojen kaksoistunti ja nopeimmille kiitäjille olisi keksittävä pieni aiheeseen liittyvä puhdetyö, tontunpallerot kun valmistuivat supernopeasti.

Pinterest, tuo jokaisen opettajan aarreaitta, tarjoaa jos jonkinlaista ideaa ja innostusta jouluaskarteluun. Tällä kertaa lähdin hakemaa tähteä, mutta napakympin puuttuessa otin palan yhdestä ja toisen toisesta ja sain tehtyä ihan mukavat tuplatähdet. Materiaalia eli poistokirjoja kun riittää; viime vuonna oppilaiden kanssa kirjasiilejä askarrellessamme paikalliskirjastosta löytyi huoneellinen materiaalia, josta sai valita parhaat päältä.

Enkelitähdet

Tarvikkeet:

kierrätyskirja

liimaa (yksittäisten sakaroiden liimaaminen onnistuu ihan puikkoliimalla, kokoamisliimailussa kuumaliima voi olla helppokäyttöisempi)

sakset

ripustusnarua

Aloita leikkaamalla 24 samankokoista sakaraa kierrätyskirjasta. Mallikorvan leveys alhaalta mitattuna on n. 5 cm ja korkeutta n. 8 cm.

Liimaa sakarat alaosastaan kiinni:

Liimaa kuusi sakaraa alaosastaan kiinni toisiinsa. Näin puolet tähdestä on valmiina:

Liimaa vielä kaksi tähtipuoliskoa toisiinsa:

Valmista toinen tähti ja liimaa tähtien nurjat puolet vastakkain. Kotona nyt sattui olemaan enkelikuvia, joten laitoin sellaisen tähden keskelle peittämään liimauskohdan. Sama toiselle tähtipuolelle. Vielä naru kiinni ja koriste on valmis:

Lempeää joulunodotusta kaikille!

Terveisin,

Anne-Mari

 

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.