VALIKKO
13.6.2016 23:06

Leikkiteltta kierrätyshenkeen

Vihdoinkin aurinko näyttäytyy jälleen! Edeltäneen viikon +4 aamulämpötilat eivät juuri hymyilyttäneet ja auton automaattivaroitus liukkaista teistä tuntui lähinnä huonolta vitsiltä. Helteiden, lämpimien kosteiden kesäöiden ja paahteisten auringonsäteiden rakastajana on ajoittain hieman haasteellista sulattaa Suomen kesän ah-niin-tyypillisiä kylmiä ajanjaksoja, ja kun aurinko viimein pilkahtaa esiin, siitä on otettava kaikki ilo irti. Ulkona viiletetään aamuvarhaisesta iltamyöhään, eikä sisällä viihdy enää kukaan.

Aika kaivaa esiin lasten hellekesien unelma – leikkiteltta!

Leikkiteltta

Leikkiteltta8

Sosiaalisessa mediassa on vilahdellut jo useamman vuoden ajan leikkitelttoja jos jonkinlaisia. Oma kierrätyshenkinen leikkiteltta syntyi täysin kierrätysajattelua hyödyntäen – kasa vanhoja lakanoita reunapitseineen, käytöstä poistettu hulavanne ja Dylonin käsiväri. Lisäksi rikki menneen pakasterasian kuminen kansi ja pari pätkää narua. Yhteishinnaksi taisi tulla kokonaiset kuusi euroa! Ei paha hinta kausitavarasta, joka terassilla roikkuessaan joutuu niin vaihtelevien sääolosuhteiden kuin lasten ajoittain vauhdikkaidenkin leikkien kohteeksi. Ei ehkä viimeisimpien trendien mukainen, mutta ei myöskään iso investointi. Eikä hankala toteuttaakaan!

Leikkiteltta7

Leikkiteltta2

Leikkiteltta6

Vanhat lakanat on alkuun valkaistu. Tämän jälkeen revin lakanat pienemmiksi paloiksi ja yhdistin palat toisiinsa ommellen väleihin reunapitsejä. Ylös jätin kujan sopivan kokoiseksi pienennettyä hulavannetta varten. Päällimmäiseksi ”katto” kiristysnyöreineen ja kansi jonka läpi on pujotettu naru, jolla teltta ripustetaan kattoon roikkumaan. Lopuksi liukuvärjäsin neitokaisten toiveesta koko komeuden pinkillä, kuinkas muutenkaan.  Onnistunutta värjäystä varten lakanoiden valkaisu oli välttämätöntä, ilman sitä pinttyneet tahrat ja kellastumat olisivat paljastuneet värjäysvaiheessa ikävästi.

Teltan pohjalle ompelin pyöreän patjan vanhasta petauspatjasta. Sisälle telttaan kannettiin kasa tyynyjä ja vilttejä. Melko täydellinen huilipaikka! Ja kun lapset saavat tarpeekseen lepäämisestä, on tullut oma vuoro kömpiä teltan suojiin pienille päiväunille. Ihana kesä!

Kommentit

 • Laura

  Aivan upea leikkiteltta! Kyllä kelpaa lukea ja torkkua siellä 🙂

   0
  • Annukka

   Kiitos Laura! Tykkäävät teltastaan kovin, ja ajoittain siellä tulea jopa ahdasta kun samaan pieneen tilaan ahtautuu useampi neitokainen, koira ja iso kasa kaikenlaista tarpeellista rekvisiittaa. 😉

    0
  • Annukka

   Voi, sun versiosta tulee sut tuntien varmasti ihan supermahtava!! Toteutukseen vaan!

    0
  • Annukka

   Kiitos Minna! Tällä kertaa visio ja toteutus kohtasivat mukavasti, mikä ei ole itsestäänselvyys sekään… 😉 Itse kun tekee saa sellaisen kuin tulee, sanoi joku joskus. Aika osuvasti sanottu! ;D

    0
 • Marjo Peel

  Ihana! Voi itku kun meillä ei mahdu mitenkään pienelle terassille, muuten alkaisin heti väkertää omaa versiota. Loistava idea, täytyy laittaa tämä heti kavereille jakoon 🙂 !

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.