VALIKKO
1.5.2016 10:17

DIY pitsiselkäinen collegepaita

 

pitsiselkäinen college iso5

 

pitsiselkäinen college iso2

Kevät on tuonut kauppoihin monenlaisia ihania pitsisomisteisia vaatteita – löytyy mekkoa, tunikaa, shortsia, t-paitaa. Jopa tennareita! Vimmaisen googlettelun jälkeen totesin, ettei kolmekymppiselle sopivaa fiksua pitsisomisteista collegepaitaa taida olla tarjolla. Jos pitsi yhdistettynä collegeen ei lähtökohtaisestikaan ole se kaikista itsestäänselvin combo, niin vielä haastavamman etsimisestä tekee kohtalaisen tarkat laatuvaatimukset. Ei napamallin paitoja, ei keinokuituja, eikä mielellään kertakäyttöiseltä vaikuttavia virityksiä.

pitsiselkäinen college4

Kuinkas sitten kävikään? Tarina on -jälleen kerran- vähän liiankin tuttu. On omalle kropalle viilattu collegepaidan kaava, käytössä hyväksi havaittua joustocollegea, ainut mikä puuttui oli pitsi. Yritin olla reipas ja ennakkoluuloton, ja virkata pitsivirityksen vapaan virkkauksen tekniikalla  itse. Ei muuten onnistunut. Halusin kuitenkin välttää mummolan pitsiliinaefektiä viimeiseen saakka, joten päädyin lopulta ompelemaan pitsisomisteen kasaan useammasta erilaisesta pitsiliinasta  ja -nauhasta. Epäsymmetrinen pitsisomiste kiinnittyi paikoilleen näppärästi päällikeompeluna, jonka jälkeen ylimääräinen college oli saksittavissa alta pois. Pääntieresori viimeistelee ilmeen.

pitsiselkäinen college3

pitsiselkäinen college7

pitsiselkäinen college6

Haluaisitko kokeilla tekniikkaa? Vaikka tämä paita on alusta loppuun saakka itse tehty, prosessissa on mahdollista myös oikoa. Trikoo ei purkaudu, joten pitsiliinan, -nauhan tai muun vastaavan somisteen voi ommella ulkoreunoistaan valmiiseen t-paitaan tai vastaavaan kiinni. Tämän jälkeen työ käännetään nurinpäin ja liinan alta leikataan varovasti n. puolen sentin päästä ompeleesta ylimääräinen trikoo pois. Varo katkaisemasta lankoja! Tarvittaessa siksakkia ja muutamia lisäompeleita vahvistamaan kiinnityksiä. Helppoa! Testaa vaikka!

 

 

Kommentit

 • Päivi

  Kivan näkönen! Munkin olis tarkotus yhestä ulkomailta ostetusta heikkolaatuisesta paidasta ommella pitsiosiot johonkin vähän laadukkaampaan puseroon. Ja toi on muuten tosi turhauttavaa nykyään vaatekaupoilla että kun huomaa rekissä jonkun kivan näkösen paidan niin sitte se onkin vaan puolikas! Ei oo napapaidat nimittäin mun juttu 😀

   0
  • Annukka

   Se onkin mahtavaa jos on valmiin paidan pitsit olemassa joita voi hyödyntää! Sopivia tuntui olevan tosi vaikeaa löytää, iso osa valmispitseistä on semmoista alusasuhörhelöä – ei ihan ideaaleinta tällaiseen tarkoitukseen! Ja kyllä!! Mikä ihme tämä nykyinen napapaitamitta on? En tajua. Tai sit oon vaan vähän liian vanha. Ja pitkäselkäinen. Suosin selityksenä jälkimmäistä.

    0
 • Piia

  Ooohlalaa! Taas sä sen teit. Kyllä osaa olla taitava daami!

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.