VALIKKO
2.2.2016 23:03

Reppu vai laukku – vai ottaisinko molemmat?

Kaupallinen yhteistyö: Dafecor, Taitoyhdistys

 

kierrätyshuopareppu3

kierrätyshuopareppu

Kassillinen kierrätyshuopaa ja haaste aiheena #retkellä #yhteiseloa #ulkoilmassa. Ideariihi käynnistyi välittömästi – istuinalusta, termospullon suoja, eväspussi, patakintaat, huopavirsut vai ehkä huopakontti?

Taitoyhdistykset ja kotimainen Dafecor -perheyritys antoivat Kotopirkoille mahdollisuuden päästä kokeilemaan uutta Green Craft -kierrätyshuopaa, enkä epäröinyt hetkeäkään ettenkö olisi lähtenyt testaamaan uutta mielenkiintoiselta kuulostavaa materiaalia. Jotain perinteistä, pehmeää ja käytännöllistä, päätin, ja lähdin punomaan tuohikonttia mukailevaa reppua.

Reppu valmistui valmiiksi leikatusta huopanauhasta lähes huomaamatta. Vaikka punottu huopapussi ei ompelukoneen jalan alle mahtunutkaan, ei taskun ompeleminen ja punosten vahvistaminen käsin tuottanut vaikeuksia.

kierrätyshuopa

Koska monikäyttöisyys on pelkkää plussaa, ompelin laukkuun reppuhihnojen lisäksi paikat olkahihnan kiinnitystä varten. Kantohihnoina toimivat kierrätyskeskuksesta löydetyt vyöt ja tarvittaessa niiden kiinnitysklipsit saa sujautettua piiloon koripunokseen. Näin olkahihnamallista laukkua kantaessa reppumallin kiinnikkeet eivät ole näkyvissä ja takerru vahingossa vaatteisiin. Laukun sisällä olevaan palomieshakaan saa näppärästi kiinni kantohihnan lisäksi vaikka avaimet.

kierrätyshuopalaukku5

kierrätyshuopalaukku3

kierrätyshuopalaukku4

Erityisen mielekkään laukusta tekee tieto siitä, että sen materiaalina käytetty huopa on valmistettu kierrätetyistä neulevaatteista. Nyt jos koskaan kannattaa siis penkoa kaapit ja viedä käyttämättä jääneet, venyneet, vanuneet, nyppyiset tai muuten epämieluiset neuleet, lapaset ja myssyt Taitoyhdistysten keräykseen. Lisätietoja kampanjasta ja keräyspaikat löydät täältä.

Alkanut vuosi on tuonut tullessaan raivausinnon, ja kaapit, komerot ja laatikot ovat saaneet kyytiä. Kierrätysaiheeseen ja pohdintaan siitä, mikä ja minkä verran on tarpeellista, palataan varmasti vielä alkukevään mittaan. Roinakriittisyys on hyvä askel kohti järkevää kuluttamista, ja sitä jos jokin on myös kierrätysmateriaaleista uuden luominen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.