VALIKKO
27.5.2016 13:29

Äkkilähtö etelään ja varjoliidon houkutus

tandemparagliding

Oho. Onpas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta. Tauko johtuu suorastaan halvasta äkkilähdöstä etelään. En vain mahtanut itselleni mitään, kun koin tilaisuuteni auringon imemisestä itseeni koittaneen. Jyväskylästä nimittäin pääsi kätevästi äkkilähdöllä Deturin kautta lentämään suoraan Turkkiin, joten suuntasin sinne toisen sisareni ja yhteisen ystävämme kanssa. Alanyassa meitä odotti määrittelemätön majoitus, mutta sen kanssa kävi tuuri ja pääsimme ihan hyvään hotelliin. Parvekkeeltamme oli jopa merinäköala. Ei todellakaan voinut valittaa ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Nyt olen sitten ladannut itseeni aurinkoenergiaa joksikin aikaa niin jaksaa taas seuraavaan lomaan asti.

Kevääni on ollut erittäin kiireinen, koska olen töiden ohella kirjoittanut opinnäytetyötä ylempää ammattikorkeakoulututkintoa varten ihan hiki hatussa. Olen siitä tässäkin blogissa kerran avautunut. Tästä syystä ranta- ja löhöloma tuli enemmän kuin tarpeeseen. Koin todellakin ansainneeni sen. Olen jättänyt opinnäytetyöni arvosteltavaksi, joten opiskelurupeamani on onneksi loppusuoralla ja minun pitäisi saada paperit ulos kesän aikana. Tässähän itse asiassa voikin jo aloittaa suunnittelemaan valmistujaisjuhlia!

Mutta jos nyt vielä hetkeksi takaisin Alanyaan… Yhteinen ystävämme halusi kokeilla varjoliitoa Alanyassa. Hän puhui siitä jo kauan ennen kuin lentokone oli noussut kiitoradalta. Minä olen aivan mahdoton nössö, joka ei uskalla tehdä mitään jännittävää. Sisareni sanoi, että ”Anu, olet jo ottanut tatuoinnin tänä keväänä, kyllä sinä uskallat!” Perillä otimme asiasta hieman selvää ja yhtenä päivänä huomasimmekin olevamme jeepin kyydissä matkalla ylös Taurus-vuoristoon. Jeeppikyydin aikana jännitti aika paljon, koska kyyti oli hurjaa kapealla vuoristotiellä. Itse varjoliito alaspäin oli mukavan rauhallista eikä pelottanut enää sen jälkeen, kun tuuli tarttui varjoon ja noustiin ilmaan. Tämä oli minulle todellista extreme-matkailua! Joitakin saattaa naurattaa, ei se mitään, naurakaa vain. Suosittelen muitakin nössöjä uskaltamaan ja kokeilemaan. Se oli oikein mukavaa. Kuvien myötä terveiset Alanyasta linnun näkökulmasta.

tandemparagliding

varjoliidon houkutus

Olen käynyt Alanyassa jo kolmesti ja joka kerta eri ihmisten kanssa ja eri matkatoimiston kautta. Alanya ei ole mikään suosikkikohteeni, mutta en voi sille mitään, jos matkakumppanini ovat sinne halunneet. Lähinnä siksi, että se on edullinen rantalomakohde tarjoten hyvää ruokaa ja aurinkoa. Minulla ei ole mitään edullisuutta, aurinkoa ja hyvää ruokaa vastaan. Jokainen Turkin reissuni on tähän mennessä ollut onnistunut ja en pidä mahdottomana ajatuksena, että tämä ”white chicken” sinne vielä joskus uudestaan suuntaakin. Mutta jos ensi kerralla jonnekin muualle? Pidän paljon matkustamisesta ja olen aina valmis reissuun, jos lomat ja budjetti sen vaan sallivat ja matkaseuraa löytyy. En nimittäin tykkää matkustaa yksin. Yhden ystävän kanssa on ollut puhetta matkustaa loppukesästä Kreetalle. Siinä on taas motivaatiota tehdä töitä, kun on jotain mitä odottaa. Pitää olla tavoitteita, eikös niin?

 

Kommentit

 • Liisa

  Korkeanpaikankammoisena katson ihaillen ja kauhuissani noita kuvia. Varmasti upea kokemus tuo varjoliito.

  Sinulle on haaste blogissani johon voit halutessasi tarttua 🙂

   0
  • Anu

   Minä olen vieläkin vähän ihmeissäni kun uskalsin… 😀 Hieno kokemus oli. Kiitos haasteesta, onnellisuudesta sananen löytyy varmasti minultakin. 🙂

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.