VALIKKO
10.1.2017 10:35

Miksi harrastuksenani on malleilu?

winter boudoir

Kuva: Petteri Kaakinen

Uusi vuosi, uudet kujeet? Tai sitten pysytään vanhoissa kujeissa uusilla mausteilla. Tässä postauksessa ajattelin valoittaa syitä malleiluharrastukseni takana. Olen kuullut pari kommenttia asiaan liittyen, joten ehkä hyvä kertoa avoimesti miksi harrastuksenani on malleilu. Eihän kukaan ihminen kehuilla elä, joten malleilun tarkoitus ei ole lypsää kohteliaisuuksia ja kerjätä mitä erikoisempia ehdotuksia.

Malleilu

Aloitin malleilun harrastamisen viime kesänä entisen työkaverin ehdotuksesta puolivahingossa. Nähtyään omaksi ilokseni teettämäni boudoir-kuvat, hän oli sitä mieltä, että minun pitäisi kokeilla mallina olemista. Ensiksi ajattelin olevani liian pulska ja liian vanha voidakseni olla malli, mutta tajusin että onhan malleina kaikenikäisiä ja -kokoisia ihmisiä. Näin aiheeseen liittyvän kuvan Instagrammissa, joten ajattelin, että eihän se mitään haittaa, jos kokeilee. Olin samoihin aikoihin juuri aloittanut bloggaamisen, joten mielessäni kävi ajatus, että mahdollisesti voisin saada kivoja, ammattilaisen ottamia hyvälaatuisia kuvia lukijoiden iloksi. Omat valokuvaustaitoni kun olivat ja ovat edelleen ainakin toistaiseksi hyvin rajalliset.

Liityin kuvaamiseen ja malleiluun liittyvään Facebook-ryhmään. Uusiin ihmisiin tutustuminen ja uusien taitojen oppiminen ovatkin olleet tähän asti antoisinta tässä harrastuksessa. Kuvaajat tarvitsevat malleja kuviin eivät ainoastaan kuvan täytteeksi vaan harjoitellakseen mallinohjausta. Mallit puolestaan tarvitsevat harjoittelua kameran edessä. Se näyttää helpommalta kuin mitä se on. Erilaisia ilmeitä ja asentoja on välillä todella haastavaa saada aikaiseksi. Tässä on minulla vielä oppimista ja kotiläksynä onkin peilin edessä harjoitteleminen. Minusta olisi erittäin mielenkiintoista päästä tekemään jotain vähän erikoisempaan teemaan liittyvää kuvasarjaa missä pääsisi pukeutumaan ja esittämään jotain keksittyä henkilöä. Tavallaan se on pako arjesta.

Kehopositiivisuus

Olen ollut kuvattavana kokeneisiin malleihin verratessa hyvin vähän ja minulla on vielä paljon opeteltavaa. Kuitenkin parien kuvausten ja jälkikäsiteltyjen kuvien ihmeen näkemisen jälkeen unelmakseni on noussut esimerkkinä toimiminen. Haluaisin valaa itseluottamusta kaikkiin naisiin. Simsalabim – tunsitko sen? Minusta olisi ihanaa, jos pystyisin kuvien välityksellä näyttämään, että pluskokoinen naisihminen VOI ja SAA olla itsevarma ja kaunis. Naiset ovat usein kriittisiä omasta kehostaan ja se on todella harmillista. Ihannoin itse pluskokoisia malleja ja mielestäni he tekevät hienoa työtä. Uskon kehopositiivisuuteen ja siihen että ihminen voi olla kaunis, iloinen ja ihana kokoon katsomatta. Haluan vain olla ”oman elämäni Ashley Graham”. Onko se niin kamalan väärin?

Talviset boudoir-kuvaukset

Sunnuntaina olin talvisissa boudoir-kuvauksissa. Näissä kuvauksissa halusin haastaa itseni siihen, että uskallanko rillutella melkein ilkosillaan ulkona talvella ja samalla poseerata kameran edessä. Uskalsin, olenhan suomalainen. Kieltämättä aika vilpoisaa oli, mutta onneksi välillä pääsi lämmittelemään niin ei jääpuikko jäätynyt nenään. Kuvaajana toimi Petteri Kaakinen, jonka töihin voi tutustua mm. Petterin Facebook-sivuilla tästä linkistä. Olen erittäin tyytyväinen kuviin ja huolehtivaiseen kuvaajaan, joka monesti kysyi ”pidetäänkö tauko ja tarkenetko?” Kiitos ja toivottavasti kuvataan taas joskus uudelleen!

malleilu

Kuva: Petteri Kaakinen

winter boudoir

Kuva: Petteri Kaakinen

winter boudoir

Kuva: Petteri Kaakinen

winter boudoir

Kuva: Petteri Kaakinen

Kommentit

 • Jenna

  Nää kuvat on niin upeita !:)

   0
 • Nimimerkki

  Jumalatar!

   0
  • Anu

   🙂 Ei nyt sentään, mutta kiitos!

    0
 • Anniina

  Upeita kuvia, pidän erityisesti tuosta kolmannesta!

   0
  • Anu

   Kiitos Anniina! 🙂 Taitaa olla myös oma suosikkini…

    0
 • tepa

  Sinä olet upea, kaunis nainen! Kolmas kuva oli suosikkini…

   0
 • Katja

  Upeita kuvia! Teetkö itse meikit/tukan tuollaisiin kuvauksiin vai onko niihin apua saatavissa? Itselle varsinkin hiustenlaitossa omat taidot on surkeat..

   0
  • Anu

   Kiitos! 🙂 Itse olen tehnyt meikin ja laittanut hiukset näihin muutamiin viimeisimpiin kuvauksiin. Aika perustaidot mulla on, pitäisi harjoitella lisää… Kesällä kampaajaystäväni laittoi kerran hiukseni ja meikkasi. Minusta on ihanaa, kun joku ammattilainen hoitaa homman, mutta sellaiseen ei aina ole mahdollisuutta.

    0
 • KatiC

  Heippa, tykkään kovasti sun tyylistä ja asenteesta. Piti heti käydä kurkkaamassa tota sun mainitsemaasi ryhmää, kun malleja ei ole useinkaan niin helppoa löytää kuin luulisi. Mietin, et joko valokuvaajia tulvii sun elämään? Haluaisitkohan poseerata mulle joku päivä..? Laita sähköpostia jos kiinnostaa. Oon tämmöinen amatöörikuvailija Jyväskylästä.

   0
  • Anu

   Moi! Kiitos Kati. 🙂 Ei valokuvaajia suorastaan tulvi elämääni eli mielelläni poseeraan sinulle.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.