VALIKKO
12.5.2016 20:34

Isot rinnat vai rintojen pienennysleikkaus?

Katsoin äidin kehoituksesta Liviltä ”Jutta ja 10 suurta unelmaa” jakson, jossa unelmana oli rintojen pienennysleikkaus. Sain siitä inspiraation tähän blogikirjoitukseen. Miksi äiti kehoitti minua katsomaan sitä? No siksi, että minä suurehkot rinnat omaavana olen joskus saattanut mainita asiasta hänelle ja muutamalle muullekin. Rinnat ovat yksi lempiaiheistani ja puhun niistä paljon. Joistakin tämä saattaa kuulostaa ehkä hieman oudolta. Tähän ei oikein voi muuta sanoa kuin, että siinä ne ovat ja näkyvät ensimmäisenä. Olen todennut, että piiloon niitä ei saa, joten miksen sitten nostaisi kissaa pöydälle? Jotkut saattavat kiinnittää huomion silmiini tai hymyyni, mutta niin käy todennäköisesti vain silloin, kun rintojen edessä on jokin näköeste.

Olen oppinut hyväksymään itseni aikuisiällä semmoisena kuin olen tisseineen päivineen. Koen, että isot rinnat jopa määrittelevät osan minua ja persoonaani. Mutta kyllähän isoihin rintoihin liittyy monta hankaluutta. Yksi on se, että istuvien rintaliivien löytäminen on helpommin sanottu kuin tehty. Kaupat ovat pullollaan kauniita liivejä, mutta niissä on yksi ongelma. Ne ovat kaikki liian pieniä. En tiedä minkä ihmeen takia liivien ympärysmitta aina kasvaa, mutta kuppikoko ei. Jos ympärysmittani olisi iso ja kuppikoko pieni niin mitään ongelmaahan ei olisi. En mahda sille mitään, että kuppikokoni on J niin kuin ”jätti-isot”. Muutama vuosi sitten, kun Change avasi Jyväskylässä, hurrasin. Sieltä löytyy silloin tällöin minulle jonkinlaiset liivit. Lontoossa käydessäni vierailen aina Bravissimon liikkeessä mittauttamassa itseni, jotta näen onko kokoni muuttunut. Tämän jälkeen pystyn tilaamaan liivejä myös heidän nettikauppansa kautta. Istuvat alusvaatteet ovat tärkeät koko asun kannalta. Ne tuovat itsevarmuutta kantajalleen ja asukokonaisuus näyttää hyvältä ryhtiä myöten. Jos rintaliivit eivät istu, se tuntuu todella ilkeältä ja näyttää kamalalta ulospäin.

Toinen isojen rintojen haitta on se, että ne ovat yksinkertaisesti tiellä, kun yrittää harrastaa liikuntaa. Tässä kohtaa saa ihan vapaasti hörähtää, että ”Anu harrastamassa liikuntaa, tosi hyvä vitsi”. Toinen sisaristani vitsaili asiasta jokin aika sitten ja jakoi Facebook-seinälläni kuvan, jossa luki: ”Jos näet minut juoksemassa, kannattaa sinunkin juosta, koska joku jahtaa minua.” Vaikkei liikunta olekaan mikään lempiharrastukseni niin ei sitä ainakaan yhtään helpota se, että tisseihin sattuu, jos vähänkin reippaammin liikkuu. Hölskyminen kuulkaas koskee! Tässäkin on turvauduttava superhyviin ja tukeviin liiveihin, muttei ne kyllä aina auta. Tissit ovat silti tiellä.

Kolmas haitta ovat niska-hartiakivut. Hyvät lukijat, isot tissit p-a-i-n-a-a. Siis siinä ne melonit edessä vetää koko ajan eteenpäin. Aivan järkyttävää. Kipeistä niskoista, harteista ja selästä olen nyt tänä keväänä kärsinyt todella paljon. Osa kivuista selittyy istumatyöllä. Opinnäytetyön kirjoittaminen on myös varmasti vaikuttanut asiaan. Siihen kun lisätään isot rinnat niin soppa on valmis. Jotkut näsäviisaat voivat todeta tässä, että laihduta niin rinnatkin pienenevät. Ei se aina oikein toimi ihan niinkään. Olen kokeillut. Terveydellisistä syistä rintojen pienennys kuulostaa minusta erittäin houkuttelevalta. Olisihan elämä paljon helpompaa, jos tuosta edestä häviäisi pari kiloa.

Ulkonäöllisistä syistä rintojen pienennysleikkaus kuulostaa myös houkuttelevalta. Itselläni on aina ollut roikkuvat, rumat mummotissit. Olen oppinut hyväksymään ne, mutten silti pidä niitä kovin kauniina. Kaikille niille, jotka haluaisivat isommat rinnat voin sanoa, että minä puolestani haaveilen pienemmistä, terhakoista rinnoista. Jään pohtimaan rintojen pienennysleikkausta ja taidan tutustua aiheeseen lisää. Sillä aikaa on tultava toimeen niiden kanssa mitä minulle on annettu.

isot rinnat

Kuva: Jenora Design

Kommentit

 • Hanna Laine

  Täällä toinen isotissinen, terve! Olen aina ollut kokooni nähden melko rintava, mutta lapsien myötä tissien koko lähti ihan käsistä. Mähän oon sellanen taskukokonen 148cm eli muuten varreltani pieni, minkä vuoksi mulle pitäisi olla 65cm ympärys. Ei mitään toivoa, että sellaisia liivejä löytyisi helposti. Tuo mainitsemasi Change on tosiaan paikoin ollut todellinen pelastaja, mutta ei voi kuin vaan haaveilla kauniista rintaliiveistä. Perusyksivärisillä aina mennään.

  En ole kylläkään rintojen pienennyksestä haaveillut, enemmän taidan haaveilla siitä että tissit vielä kutistuisivat kerta pieniä on vielä lapsetkin ja nuorimmaisen imettäminen kesken. Sulla on sentään täyteläiset rinnat, oman hankaluutensa tuo kun tissit on sellaiset käytetyt isot nahkalapaset, jotka ei meinaa pysyä millään liivien sisällä kun kumartelee 😀

   0
  • Anu

   Terve! 😀 😀 Tuo on kyllä haaste, kun ympärysmitta on noin pieni ja kuppikoko iso. Liivien löytäminen käy oikeesti ihan työstä. Minulla ei ole lapsia ja ihan pelottaa, että minkälaiset hinkit näistä oikein muodostuisi niiden myötä. Huhhuh. Varmaan kuppikoot loppuisi kesken. 😀 Nyt noiden niska-hartiasärkyjen vuoksi olen pohtinut leikkaukseen menoa… Ihan positiivisia kommentteja olen kuullut ja lukenut leikkauksessa käyneiltä.

    0
 • tepa

  Olipa taas hauska lukea juttuasi. Etenkin tuo jos näet sinun/minun juoksevan: ”minä olen aina sanonut, että jos joku näkee minut juoksemassa, kannattaa soittaa poliisit paikalle”….taitaa tulla myös geeneissä, niinkuin isot tissitkin. Mutta hei, jos menee rintojen pienennysleikkaukseen, niin ne voi myös kasvaa takaisin! Hyvä kun laitoit tuon Lontoon liiviliikeen nimen, menenkin heti katsomaan heidän liivejään:)
  Tsemppiä sinulle!!!

   0
  • Anu

   Hei Tepa, hyvä, että oli hauska juttu ja samalla jotain hyödyllistäkin tietoa. 😀 Minulla kävisi varmaan niin, että kasvaisi tissit takaisin. Oikein mukavaa reissua Lontooseen! 🙂

    0
 • Nimetön Sirbuli

  Jestas! Ihan piti ääneen nauraa ”Olen todennut, että piiloon niitä ei saa, joten miksen sitten nostaisi kissaa pöydälle? Jotkut saattavat kiinnittää huomion silmiini tai hymyyni, mutta niin käy todennäköisesti vain silloin, kun rintojen edessä on jokin näköeste”. Tämä on niin fakta !

   0
  • Anu

   Hei! Ihan parasta palautetta, jos on saanut hymyn toisen kasvoille tai etenkin naurun aikaiseksi. 😀

    0
 • rahjus

  hei
  ei voi muuta tuumata kuin helliä virtuaali suukkoja sinne sun tänne

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.