VALIKKO
10.4.2016 23:30

Kalakierroksella Helsingissä

Vietin juuri 24 tuntisen miniloman ystävien kanssa Helsingissä. On jännää miten niin lyhyessä ajassa voi saada imettyä itseensä positiivista energiaa naurun voimalla. Nyt pitäisi kyllä jaksaa tuleva viikko tehdä töitä! Meitä oli neljä tyttöä ja yövyimme kaikki yhden ystävämme pienessä yksiössä. Hän oli kutsunut meidät jyväskyläläiset Kalaviikkojen panimokierrokselle matkustamaan maailman ympäri.

Koska tulen stadin slangin mukaan böndeltä eli landelta eli maaseudulta, olivat Kalaravintolat minulle ja myös ystävilleni aivan uusi tuttavuus pois lukien jo hieman stadilaistunut emäntämme. Te lukijat olette todennäköisesti Kalaravintoloista kuulleetkin, mutta minä en ollut. Helsingissä on kuusi olutravintolaa mitkä on nimetty kalojen mukaan. Kalaravintoloissa vietetään olutviikkoja 4.–17.4. ja niiden kunniaksi jokainen kalaravintola on erikoistunut johonkin tiettyyn kaupunkiin tai maahan. Me otimme lauantaina osaa legendaariselle kalakierrokselle, jossa kierretään pubista toiseen ilmaisella bussikyydillä. Saimme kaulaamme kalapassit mihin pystyi ruksimaan paikat sitä mukaa kun niissä oli käynyt.

Matkamme alkoi Sörkän Hilpeässä Hauessa klo 16:30, jonka teemana oli Helsinki. Näin böndeläiselle hinnat ainaki olivat kohdillaan ja yhden ystävättäreni sanoja lainatakseni ”Join juuri aivan v***n kalliin lonkeron.” Onnekseni se oli sentään todella hyvää ja suosittelen tätä kesäistä juomaa ehdottomasti maistamaan.

verigreippi lonkero

Taka-Töölön Janoinen Lohi oli seuraavana vuorossa Tampere-teemallaan. Eräs ystävättäristäni päätti siellä maistaa Koskipanimon Siperia Imperial Stouttia, koska sitä kehuttiin Suomen parhaaksi olueksi. Ystävättärelleni tosin oli yllätys, että olut oli tummaa eikä se sitten oikein meinannutkaan upota alas. Nyt te todelliset oluen ystävät voitte pyöritellä päätänne ja hämmästellä miten porukkamme ei ymmärrä ”hyvän päälle yhtään mitään.” Meistä oli kuitenkin aika viihdyttävää seurata ystävämme yritystä juoda tuo Suomen paras olut. Lisäksi me oluesta vähemmän tietävämmät opimme aiheeseen liittyvää sanastoa. Seuraavassa paikassa esimerkiksi osattiin jo sopivasti varmistaa, että olihan kyseessä lager?

suomen paras olut

Vastarannan Kiiskin ja Loveboat-tunnelmaa tarjoilleen Punavuoren Ahvenen kautta saavuimme klo 20:30 Leijuvaan Lahnaan. Olimme innoissamme, koska se oli kohteistamme toiseksi viimeinen. Harmiksemme kuulimme seuraavaksi ilmoituksen, että toinen kiertävistä busseista oli hajonnut ja seuraava kuljetus Kauniin Kampelan suuntaan tulisi vasta parin tunnin kuluttua. Vaikka kalakierros oli ollut varsin viihdyttävä ja erittäin hauska kokemus niin tässä vaiheessa totesimme, että ehkäpä se oli merkki jättää viimeinen paikka väliin. Viisi kuudesta oli kuitenkin ihan hyvä saavutus. Onpahan sitten mitä tavoitella ensi vuonna. Eihän sitä tiedä, jos tästä vaikka muodostuu uusi perinne?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.