VALIKKO
12.11.2016 13:01

MasterMove-valmennus ja sohvaperunan tuskien taival

Kuva: Heikki Pamilo

Olen jo jonkun aikaa miettinyt, että uskallanko tunnustaa julkisesti lähteneeni mukaan MasterMove-valmennukseen. Totta se kuitenkin on. Hyvin ymmärrettävää, jos mieleen nousee ensimmäisenä kysymys, että mikä ihme se oikein on. Enkä ihmettelisi, jos jatkokysymyksenä seuraisi miksi sitä ei uskaltaisi tunnustaa?

Olen tyytyväinen itseeni ja elämääni. Ainakin suurimmaksi osaksi. Minulla on viihtyisä koti, ihana perhe, paljon ystäviä, hyvä koulutus ja mielenkiintoinen työ. Olen (ainakin tällä hetkellä) terve, iloinen ja nauravainen persoona, joka on sinut itsensä kanssa. Lisäksi olen aina ollut sohvaperuna. En ole oikeastaan ikinä pitänyt liikunnasta. Ruoasta tykkään kyllä senkin edestä ja sen kyllä huomaa. Mitä epäterveellisempää, sitä parempaa! Liikunnan vältteleminen ja syöminen yhdessä tietenkin johtavat siihen, että ulkomuotoni on pyöreä. Minulla on parin viimeisen vuoden aikana käynyt kuitenkin niin onnellisesti, että olen hyväksynyt itseni sellaisena kuin olen ja minua ei haittaa yhtään, että olen pullukka. Niin kuin Mascarakin aikanaan lauloi ”mä oon erittäin hyvä ellen täydellinen.”

Meillä kaikilla on niitä hetkiä, kun emme ole tyytyväisiä omaan itseemme henkisesti tai fyysisesti. Minä en ole tyyväinen omaan saamattomuuteeni liikunnan suhteen enkä siihen, että herkuttelen liikaa. Haluan olla terve ja hyväkuntoinen vielä vanhempanakin. Minun on siis tehtävä ryhtiliike elämässäni ja oikeasti lisättävä siihen liikuntaa. Se on minulle aivan hirveää pakkopullaa, mutta tahtotila sen kuuluisan liikunnan ilon löytymiseen on kuitenkin kova. Haluaisin myös oppia syömään terveellisesti.

MasterMove on vuoden kestävä hyvinvointivalmennus, joka tarjoaa vinkkejä oman elämän muuttamiseen ja mahdollisista häiritsevistä tavoista eroon pääsyyn. MasterMove muovautuu jokaisen osallistujan itsensä näköiseksi, kun jokaisen oma elämäntilanne, tavoitteet ja terveydentila otetaan huomioon. Vuoden aikana on 12 lähivalmennuspäivää, jotka koostuvat luennoista, testauksista ja liikunnasta. Lähipäivien välissä suoritetaan tehtäviä niin ulkoisesti kuin pään sisälläkin. Olen varma, että näitä asioita kun vuoden verran pyörittelee mielessään, kokeilee ja ottaa käyttöön pikkuhiljaa niin on ihan pakko onnistua! Kaikkihan on toki itsestä kiinni. MasterMoven järjestää Mentalmove Finland.

MasterMoveen liittymisessähän ei itsessään ole mitään hävettävää. Miksi en sitten uskaltanut tunnustaa sitä? Se on se epäonnistumisen pelko mikä kummittelee nurkissa. En ole liittynyt MasterMove-valmennukseen laihdutusaikeissa, mutta kehonkoostumusmittausten mukaan minulla on vaarallista sisäelinrasvaa mistä pitäisi päästä eroon. Minusta on hieman noloa tunnustaa julkisesti, että aikuinen ihminen opettelee liikkumista ja syömistä, mutta sehän se vasta noloa on, jos siinä epäonnistuu. Pidän siis peukkuja itselleni ettei tästä projektista tulisi täyttä kananlentoa. Valmennus päättyy syyskuussa 2017, joten saattaa olla, että kuulette aiheesta jossain vaiheessa hieman lisää. Tsemppiä kaikille liikkumiseen!

Kommentit

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.