VALIKKO
30.7.2016 16:13

Matkakuume – elämäni säännöllisin vieras

matkakuume

Jos jokin elämässäni on pysyvää niin se on matkakuume. Säännöllisin väliajoin se iskee ja mielessä ei sitten muuta vähään aikaan olekaan kuin vieraat maat. Matkustaminen on minusta todella mukavaa puuhaa lomien ja rahatilanteen niin salliessa. Matkaseuran löytäminen on välillä oma haasteensa, koska monilla ystävilläni on perhe tai parisuhde, jotka estävät matkalle lähdön minun kanssani. Jostain syystä en ole kovin hyvä lähtemään reissuun yksin vaikka puhelias ja sosiaalinen ihminen olenkin. Matkan suunnitteleminen on jo osa jännitystä ja matkaan valmistautumista. Monella raha vaikuttaa matkustamiseen, joten hyvien lento- ja hotellitarjousten löytäminen on oleellista. Useampi reissu on tehty pienellä budjetilla ja hauskaa on ollut. Ikinä ei ole haitannut vaikkei viiden tähden hotelliin ole päästykään.

Joskus on käynyt niin, ettei matkalle lähteminen ole järjestynyt. Nuorempi sisareni toimi muutama vuosi sitten toisen sisareni koiravahtina hänen ollessaan miehensä kanssa reissussa. Minulla oli tuolloin loma ja yhdessä päätimme ”sohvamatkailla”, koska emme päässeet oikeasti reissuun.  Matkakuumetta voi siis lievittää myös mielikuvituksella! Viikon aikana kävimme mm Espanjassa, Turkissa ja Englannissa. Miten tämä sitten toteutetaan? Lähinnä ruoan, juoman ja muun rekvisiitan avulla. Espanjaan kuului mm tapakset ja sangria ja Englantiin fis&chips, Magners ja pubissa vierailu. Taisimme katsoa jotain brittiohjelmaakin, jolla virittäydyimme hieman tunnelmaan. Pubissa käydessämme joku mies tuli juttelemaan eikä ymmärtänyt ajatustamme sohvamatkailusta ollenkaan. Hän piti meitä outoina. Ilmeisesti mielikuvitusta ei kaikille ole suotu ja sitä pidetään typeränä, jos toisilla sitä on. Mielestäni mielikuvitus ja huumorintaju auttavat jaksamaan arjessa. Eihän tästä elämästä muuten mitään tulisi.

Näin lomakautena saa sosiaalisesta mediasta lukea jatkuvasti ihmisten lomanaloituspäivityksiä. Onhan se mukavaa, kun on lomaa ja ihmiset nauttivat elämästään. Kohta on onneksi minunkin vuoroni! On sitä kyllä odotettukin. Olen kaverini kanssa lähdössä Kreetalle kahdeksi viikoksi ja näyttää siltä, että nähtävää ja koettavaa on vaikka kuinka. Hassuinta on se, että vaikka minulla tuo Kreetan reissu häämöttää aivan nurkan takana, suunnittelen jo seuraavaa matkaa. Käykö kenelläkään muulla näin? Miten on mahdollista, että vaikka ensimmäinen reissu ei ole vielä alkanutkaan, on ajatukset jo siinä seuraavassa matkassa? Ystävien kanssa oli puhetta, että lähdettäisiin alkuvuodesta porukalla Lontooseen. Toivon, että tämä reissu toteutuu, koska se kuulostaa hauskalta. Ehkäpä nyt yritän kuitenkin keskittyä nykyhetkeen ja siihen, että kohta minunkaan ei tarvitse mennä töihin ja voin nauttia Kreikan auringosta ja hyvästä ruoasta hyvässä seurassa.

Miten sinä taltutat matkakuumeen? Vinkkejä otetaan vastaan. Onko muilla kokemusta mielikuvitusmatkailusta?

viiniä ja kalastusta

Kalastusta minun tyylilläni Queenslandissa, Australiassa syksyllä 2014.

Kommentit

 • Kaija Ryynänen

  Siis tuo mielikuvitusmatkailu kuulostaa tosi hyvältä! 😀 eipä ole tullut mieleenkään, että noin voisi matkakuumetta lievittää. Nälkä kasvaa syödessä: kyllä sitä seuraavaa reissua alkaa melkeinpä heti suunnittelemaan edes omassa päässä. 😉

   0
  • Anu

   Kannattaa kokeilla joskus! 😀

    0
 • Anniina

  Mäkin haluan mielikuvitusmatkalle! Täytyypä alkaa suunnittelemaan 😀 Matkakuume on mullekin erittäin tuttu juttu, vaikka tänä kesänä olen kyllä ollut ihan mielellänikin koti-Suomessa.

   0
  • Anu

   Mielikuvitusmatka auttaa siihen kaikista kovimpaan matkakuumeeseen. Ja on ihan hauskaa suunnitella sitäkin. 😀 Voihan sitä vaikka yrittää solkata jotain vieraita kieliäkin harjoituksen vuoksi. Toki onhan Suomessakin hyvät puolensa ja paljon nähtävää. Itse matkailin muutama vuosi sitten exäni kanssa Suomessa muutamalla paikkakunnalla missä en ollut aiemmin käynyt (esim Imatra ja Lappeenranta). Kivaa oli sekin.

    0
 • tepa

  Täällä sama juttu, aina on seuraava matka mietittynä ja usein jo varattuna. Pitäisi tietysti keskittyä aina vain siihen hetkeen ja ajankohtaiseen matkaan ja nauttia siitä.
  Tykkäsin Anu sinun tavastasi kalastaa!!!

   0
  • Anu

   Taitaa olla ainoa keino miten minut saa kalaan houkuteltua… 😀 Jännää miten aivot suunnittelee jo seuraavaa matkaa. Yritän nyt orientoitua siihen ensimmäiseen reissuun.

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.