VALIKKO
9.6.2016 22:18

Miksi ihmeessä olen onnellinen?

onnellinen kesäneito

Sain kaksi viikkoa sitten haasteen 147 cm elämää –blogin Liisalta. Sain tehtäväksi pohtia mikä tekee minut onnelliseksi. Kiitos haasteesta Liisa. Olen itse asiassa jonkin verran tätä aihetta päässäni pohtinutkin viimeisen kuukauden aikana. Johtunee varmaan siitä, että olen saanut ylempään ammattikorkeakoulututkintoon liittyvät opinnot vihdoin päätökseen ja aikaa on ollut enemmän kuin aiemmin. Mikä tekee minut onnelliseksi? Olenko edes onnellinen? En ole onnetonkaan, joten eikös se tarkoita, että olen sitten onnellinen? Mutta miksi ihmeessä olen onnellinen?

Perhe. Koska olen sinkku ja minulla ei ole lapsia niin en tarkoita perheellä rakastavaa aviomiestä ja lapsikatrasta. Tässä kohtaa joku voisi vedota onnettomuuteen, koska elämästä puuttuu SE suuri rakkaus ja omat lapset.  Mutta onhan elämässä paljon muitakin onnellisuuden aiheita. Eihän rakkaus ole synonyymi onnellisuudelle? Perheellä tarkoitan vanhempiani ja kahta nuorempaa siskoani. Ilman heitä minun maailmani olisi paljon synkempi paikka. Heiltä saan kuulla rakastavan sarkastiset kommentit aiheeseen kuin aiheeseen. Heille voin kertoa kaikki tyhmät juttuni ja he kestävät ja rakastavat minua silti. Varmaan siksi, koska sukuaan ei voi valita…

Ystävät. Kyllä ne nämä ovat elämäni suola. Yksinäisyys aiheuttaisi minussa onnettomuutta. Olen onnekas, koska minulla on aika laaja ystäväpiiri. Minulla on siis monta hyvää syytä hymyillä! Ystävien kanssa on todella mukava viettää aikaa ja he ovat läsnä jakamassa ilot ja surut. Eikä sanonta hädässä ystävä tunnetaan ole ihan tuulesta temmattu juttu. Siinä on kyllä oikeasti perää. Ystävilläni oli minulle todella suuri merkitys, kun erosin kihlatustani. Se tuen määrä oli uskomaton ja salpaa vähän hengityksen, kun sitä muistelee.

Terveys. Tässä suhteessa olen toistaiseksi ollut onnekas. Olen kiitollinen ja onnellinen, koska olen terve. Olen seurannut ja jännittänyt vierestä parin hyvän ystävän epätietoisuutta ja kamppailua sairauden kanssa, joten terveyttä ei voi ottaa itsestäänselvyytenä. Sen voi menettää kuka vain. Sisareni sai minut liittymään Mentaalimuuvin Summer Camp 2016 ryhmään. Niin tämä sohvaperuna kuulkaas yrittää kahden kuukauden ajan treenata kolme kertaa viikossa. Saa nähdä miten possun käy. Tästä mahdollisesti lisää myöhemmin!

Siinä ne nyt ovat, kolme suurinta onnellisuuden aihetta. Toki elämä on täynnä pieniä asioita mistä on osattava nauttia ja ottaa kaikki irti. Sillä lailla suupielet kääntyy useammin ylöspäin ja elämänasenne pysyy suht positiivisena. En haasta ketään yksittäistä henkilöä erikseen kirjoittamaan tästä aiheesta. Jos koet suurta halua kertoa onnelliset mietteesi muille, ole hyvä ja kirjoita. Odotan ja luen mielelläni tarinoita onnellisuudesta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.