VALIKKO
17.8.2016 09:33

Minustako muka malli?

malli

Viime syksyn boudoir-kuvausten jälkeen olen useampaan otteeseen kuullut eräältä entiseltä työkaveriltani kommentin, että minusta tulisi hyvä malli, koska onnistun aina kuvissa. Olen yrittänyt hänelle vakuuttaa etten todellakaan onnistu kaikissa kuvissa. Nykyaikana on vain niin helppoa poistaa ne huonot kuvat eikä niitä tarvitse kenellekään näyttää. Sitten eräs toinen entinen työkaverini jakoi Facebook-seinälläni Neulomon ilmoituksen mallihausta. Jäin sitten kuitenkin pohtimaan, että pitäisikö minun oikeasti kokeilla.

Suurimmat epäröintiä aiheuttaneet ajatukset päässäni olivat ikä, koko ja kokemus. Jos tässä kerta totta puhutaan niin olenhan minä jo 35-vuotias. Eikös mallit ole yleensä nuoria ja silo-otsaisia tyttöjä? Niin ja sitten se koko. Minä kun olen tällainen muodokas ja kookas naisihminen eli aivan päinvastainen nykyään hallitsevasta naisihanteesta. Eikös mallit ole yleensä hoikkia, nuoria ja silo-otsaisia tyttöjä? Tyylivalmennuksen käynyt serkkuni kertoi kokemuksiaan ja kuulin häneltä, että minulla on mittasuhteet kohdallaan ja tällä hetkellä xl-mallit ovat kysyttyjä. Mieleeni putkahti silloin miten eräs ystävistäni kertoi ihailevansa rohkeuttani olla oma itseni ja sinut vartaloni kanssa. ”Sä oot mun idoli.” Ihanaa ajatella, jos olen pystynyt edes jollekin välittämään hyvää mieltä ja voimaa hyväksyä itsensä sellaisena kuin on. Voisiko mallihommien ja kuvien avulla tavoittaa mahdollisesti useampia ihmisiä?

Viimeinen kynnyskysymykseni oli kokemuksen puute. Enhän ole ollut ammattikuvaajan kameran edessä muulloin kuin viime syksyn boudoir-kuvissa ja sitä ennen ylioppilaskuvissa. Koska olen utelias ja sosiaalinen ihminen ja kiinnostunut uusista asioista niin päätin kumminkin edetä asiassa aloittelevan mallin tittelillä paikallisessa Facebook-ryhmässä. Sitä kautta tutustuin tämän blogipostauksen kuvien ottajaan. Minua jännitti kuvaukset paljon. Tunne oli aistittavissa, koska kuvaajakin totesi, että kamera ei valehtele. Kuvattavana oleminen on todella vaikeaa, koska sinun pitäisi osata poseerata eri tavoin ja tietää mihin katsot ja mihin laitat kätesi. Jos aion tätä mallitouhua vielä jatkaa niin täytyy varmaan Tyra Banksin neuvoja ruveta kuuntelemaan tarkasti. Minulla oli kuitenkin todella kiva ensimmäinen lomapäivä ja täytyy kiitellä ystävällistä kuvaajaa kärsivällisyydestä. Kuvaajana toimi Sean Buachaill ja hänet löytää nettisivujen lisäksi Instagramista ja Facebookista. Nettisivuilla ja Facebookissa on lisää kuvia.

Sean Buachaill

Sean Buachaill

Kaikki kuvat: Sean Buachaill

Meikki ja kampaus: Seija Peltonen

Kommentit

 • Jenni

  Upea tyyli! Äläkä missään nimessä epäröi kameran edessä oloa, hyvin se sinulta sujuu 🙂

   0
  • Anu

   Kiitos Jenni! 🙂 Kyllä se vähän jännitti, melkein enemmän kuin silloin kun oli vähemmän vaatteita päällä boudoir-kuvauksissa. Kivaa oli kuitenkin, voisin uudestaankin lähteä. 🙂

    0
 • Eija

  Rennosti vaan Anu, näissäkin kuvissa olet hyvin luonteva.. Eikä kaikkien mallien tarvitse olla mitä kummallisemmissa asennoissa, olet tosi tyylikäs ja kaunis!

   0
  • Anu

   Kiitos Eija, varmaan suurin yllyttäjäni. 😀 Yritän parhaani ja katotaan miten ämmän käy. 🙂

    0
 • Nimetön Elluvee

  Sinä olet niin mallimatskua ku olla vain voi! 🙂 Sinussa on kaikki palikat aivan täsmälleen kohdillaan; olet kaunis, voimakas ja eläväinen. Olen myös samaa mieltä tuossa mittasuhdeasiassa. Minäkin olen rehevä muodoiltani, mutta minun mittasuhteeni on suunnilleen samat, kuin sopulilla. Sinun muodot täyttävät vaatteet kauniisti, ja olet jotenkin aina ryhdikkään, voimakkaan ja jäntevän näköinen! Myös IRL, et vain niissä valikoiduissa hyvissä kuvissa 😉

   0
  • Anu

   Kiitos paljon Ellu! 🙂 <3 Et sinä kyllä mikään sopuli ole… 😀

    0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.