VALIKKO
15.11.2016 11:58

Top 3: Pikkujoulumekot

Ihanaa, pikkujoulumekot ja pikkujoulut ovat täällä taas! Loppuvuoden juhlakauden lähestyessä monen naisen pääkopassa on pohdinta aiheesta pikkujoulumekot. Yleensä siellä päässä käydään pohdinta siitä, että voiko edellisen vuoden pikkujoulumekkoa käyttää myös tänä vuonna vai pitäisikö ostaa uusi. Minun mielestäni ihan hyvin voi käyttää vanhaakin mekkoa vaikka juhlavieraat olisivat täysin samat kuin viime vuonna. Mekon ilmettä voi muuttaa asusteilla niin siihen saa uuden mekon tuntua. Tottahan toki uuden ostaminen on myös sallittua! Olen käyttänyt parina vuonna vanhaa mekkoa, mutta olen myös ostanut uuden useampana vuonna. Tänä vuonna näyttäisi olevan IN musta pitsi ja kimaltavat pinnat.

Tässä postauksessa on esitelty kolme ehdotusta sopiviksi pikkujoulumekoiksi. Heti alkuun pahoittelen kuvien huonoa laatua. Minun pitäisi hankkia itselleni kunnon kamera ja valitettavasti hankinta on vielä työn alla. Lisäksi poseeraaminen ja ainainen kuvan epätarkkuus ja epäonnistuminen saivat minut nauramaan, joten joukkoon lipsahti muutama pelleilykuva. Piristäkööt ne päiväänne!

Musta pitsimekko

Pikkumustaahan ei voita mikään. Nähdessäni tämän KappAhlin mainoksessa ihastuin siihen heti. Tiesin, että minun oli päästävä sitä kokeilemaan. Materiaali on joustavaa eikä siinä ole vetoketjua. Mekko on erittäin mukava päällä. Itse päädyin kokoon L. Pidän siitä, että mekossa on pidemmät hihat. Minulla on paljon hihattomia mekkoja ja ajattelin tämän olevan mukavaa vaihtelua niihin verrattuna. Olen kuullut joidenkin naisien kritisoivan hihattomia mekkoja sen takia, että allit näkyvät. Minua se ei ole ikinä haitannut, mutta jokainenhan pukeutuu juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä ja se on ihan ok. Tämä sopii myös sellaisille, jotka vierastavat sitä paljaiden käsivarsien esittelyä. Silloin ei tarvitse miettiä onko kaapissa mekkoon sopivaa boleroa tai jakkua. Mekko on myös budjettiystävällinen.

kappahl lacedress

pikkujoulumekot

Kuviollinen mekko

Kuka sanoo, että kukat kuuluvat kesään? Ei kukaan. Tai jos joku niin väittää, älä kuuntele. Tämän kyseisen mekon ostin pari viikkoa sitten Marks&Spenceriltä firman pikkujouluja varten. Mekon koko on 18. Olisin mahtunut kokoon 16, mutta kuten ehkä tiedätte niin tissit… Pikkujoulujen teemana on gaala ja pukukoodina juhlava. Olisin halunnut hankkia pitkän iltapuvun, koska en omista sellaista, mutta nähdessäni tämän Marks&Spencerillä muutin mieleni. Mielestäni tämäkin mekko on tarpeeksi pitkä ja juhlava. Aion yhdistää mekkoon kultaiset blinbling-korkokenkäni sekä kultaisen käsilaukun, joten tiedän näyttäväni mekossa tyylikkäältä ja juhlavalta (toisin kuin alla olevissa kuvissa). Asenne ratkaisee!

anypauline

marks and spencer party dress

Punainen mekko

Klassinen pikkujouluilme luodaan tietenkin punaisella! Jotkut suotta pelkäävät voimakasta punaista. Älä pelkää, vaan ole rohkea. Näytät siinä varmasti upealta. Minunkaan mekkoni eivät ole aina uusia. Kuvassa päälläni oleva punainen mekko on ostettu 1999 tai 2000 enkä yhtään muista, että mistä se on hankittu. Aika kauan olen jaksanut kuljettaa sitä mukanani muutosta toiseen. Pidän siitä miten tämän mekon ilmettä voi muuttaa koruilla, huiveilla ja yläosalla. Tykkään käyttää tämän mekon kanssa mustaa pitsistä boleroa ja se tekee siitä hitusen juhlavamman.

Sinkkunaisille kerrottakoon, että olen pari kertaa miehiltä kuullut miten he pitävät siitä, että naisella on punaista tai jotakin värikästä päällään. Ei siis ehkä sittenkään pidä aina luottaa siihen mustaan? Haluaisin täydentää vaatevarastoani uudella, upealla punaisella mekolla. Olen aika ihmeissäni ettei minulla ole punaisia mekkoja useampia. Tämä karmea vääryys on pikimmiten korjattava. Näin Marks&Spencerillä pari viikkoa sitten todella tyylikkään, vartaloa myötäilevän ja kauniin Per Una-mallistoon kuuluvan punaisen mekon. Kokeilin sitä ja mekko istui kuin valettu ja näytti hyvältä lukuunottamatta leikkausta rintojen kohdalla. Minun rintani olivat mekkoon nimittäin hitusen liian isot, koska sauma jäi todella häiritsevästi rinnan päälle. Jos punainen mekko tulee sinua Marks&Spencerillä vastaan ja rintasi ovat pienemmät kuin minulla, suosittelen ehdottomasti sitä kokeilemaan!

red-dress-2

red party dress

Oikein hauskoja pikkujouluja kaikille!

Kommentit

 • Nimetön Marika

  Toi musta mekko on ihan älyttömän kiva!

   0
  • Anu

   Kiitos, niin minustakin! Sai paljon kavereiltakin kehuja lauantaina. 🙂 Suosittelen.

    0
 • Nimetön EIJA

  Ohhh, tuo kuviollinen kukkamekko on ihana!

   0
 • Jenna

  Musta on ihanin! ♡

   0
  • Anu

   🙂 Minäkin tykkään. Se oli kyllä positiivinen yllätys. Miten niin nätti voi olla niin hyvä päälläkin…

    0
 • Anniina

  Toi punanen on aivan ihana, autenttinen millenium-mekko! Nythän ne ois taas muotia, kirppareilta oon yrittänyt etsiä mutta ei oo tullut sopivaa vastaan 🙂

   0
  • Anu

   En tiedä mitä on tapahtunut, olin aivan varma, että olin vastannut tähän kommenttiin, mutta eihän sitä vastausta näy missään!! Pahoittelut sössimiseni. :/ Punainen on kyllä juurikin sitä itteään eli millenniumia aidoimmillaan. 😀 Kaikki tulee aina uudelleen muotiin eli näköjään ihan hyvä, että olen sitä kuljettanut mukanani nämä vuodet. Ja että jouston vuoksi mahtuu päällekin vielä! 😀

    0
 • tepa

  Musta oli niin mahtava, että pitää varmaan mennä kauppaan sovittamaan

   0
  • Anu

   Hienoa! Miltäs vaikutti? 🙂

    0
 • temetix

  olet kaunis upea nainen 🙂

   0

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.